Pienoismallit.net

Bugatti 35 mittakaavassa 1:6

Moottori, venttiilikoneisto, sytytystulpat, jne.

Lisätäänpäs taas detaljeja moottoriin. Venttiilikoneiston koppa tuli tehtyä taas sikablokista. Pintakäsittelynä yritin matkia "scräbäämistä" (scrabing, en tiedä tälle suomalaista sanaa), mutta ei oikein hyvin vastaa todellisuutta. No menköön kuitenkin näin.
Venttiilikoneiston sisälle tuli pieni vaihdemoottori joka käyttää magneettoa, koska sen käyttö on hyvin näkyvissä konepellin alla. Tälle tulee aikanaan myös pieni nopeudensäädin.
Sytytystulpat sorvailin messingistä. Ne maalattiin tulppien näköisiksi ja liimattiin sylinteriblokkeihin. Sytytysjohtimien kiinnitystä varten tulppiin tuli pienet M1 kierreosat.
Ja lopuksi muotoiltiin imusarjat ja kaasuttimet useista pienistä sikablock- ja messinkiosista.

Kommentit

Onkos moottori pensellillä sudittu,jotenkin antaa senlaisen tunteen.
Kyllä on komeaa rakennus hommaa, vaikka on esikuva valmiit osat 1:16.
Komea on moottori jo tuossa vaiheessa, on ollut kiva sorvinpäivä noita tulppia tehdessä.
Noh ei ainakaan tule aika pitkäksi osia tehden, voi olla huippaisevan hermoja repivä koria tehdessä muotojen ja kaikkien ilmanaukkot siihen.
Toiset tekee RC mallit vain ulkoisen uskottavaksi, mutta tämä on oikea Rc:n kuningas, a la royale model.
Tervehdys Eerik! Arvasit oikein, moottori on pensselillä sudittu ja sitten vähän yritetty vanhentaa ohuella mustalla "pölyllä" töpöttelemällä sitä pienellä pensselillä osien pintaan.
Esikuvana ei ole 1:16 osat vaan ainoastaan oikeista Bugateista otetut valokuvat. Ja olet aivan oikeassa, hermot meinas mennä kun yritin keksiä millä saan puolen millin alumiinipellin taipumaan koripelleiksi, sekä tehtyä noita tuuletusaukkoja pelteihin.

Olis muuten kiva löytää 1:16 mittakaavainen muovisarja Bugatista, toistaiseksi en ole löytänyt. Olisko ranskanmaalla jossakin?