Pienoismallit.net

Bugatti 35 mittakaavassa 1:6

Moottori, kampikammio ja sylinteriryhmät

Bugatin suora kasihan oli pääosin tehty alumiinista, ainoastaan sylinteriryhmät olivat valurautaa. Tätä pyrin matkimaan erilaisella maalauksella niin, että alumiiniset osat saivat Gunzen alumiinivärin, ja sylinteriryhmät maalasin raudan sävyllä. Ja kaikki tietty pensselillä, koska en oikein ole sinut tuon kynäruiskun kanssa.
Materiaalina kaikille näille oli taas Sikablock, ja ne työstettiin jo tutuksi tulleella jyrsinkoneella.
CAD/CAM ohjelmanahan minulla on jyrsinkoneen mukana tullut vanhempi Vector, joka on siis 2.5D ohjelma. Ei siis kolmedimensionaalinen, joten tällaiset monimuotoiset kappaleet täytyy tehdä osista.

Kommentit

Noin päälle katsellen sanoinsin amatoorin silmällä voi Pyhä Yrjö jo rupesi microteknikaa olemaan mukana moottorissa.
Hyvin menee piiloon tuo sähkömoottori tuon moottoriblokkin sisään.
Onko aukaistavaa mallia tuo blokki, vaihdon ja huollon puolelta.
Onko arviota koko painosta mallista.
Mihin piilotat patteriit bensatankiin, kai onko ne isotkin.
Moottoripuolen sisätilat mahdollisemman aidoksi jos pelllit aukeavat kuin oikeassakin.
Kiitos taas kommenteistasi Eerik, niitä on hauska lukea. Lisää vaan samaan malliin!

Moottori avautuu kyllä tuosta öljypohjan ja kampikammion välisestä saumasta ihan niin kuin originaalikin joten tuohon sähkömoottoriin pääsee kyllä hyvin käsiksi.
Painosta ei ole vielä tietoa kun malli ei ole vielä valmis, mm. juuri akut puuttuu. Arvioisin kuitenkin painon jäävän n. viiden kilon paikkeille, koska koripellit on tarkoitus väkertää 0,5 mm alumiinista.
Akut ajattelin sijoittaa muun elektroniikan kanssa juuri auton takaosaan tankin paikalle. Akkuna voisin käyttää vaikka kolmikennoista 11,1 V ja 5,0 Ah lipoa. Ja moottoripellit on tarkoitus myös tehdä avattaviksi, sekä moottori ympäryslaitteineen niin originaaliksi kuin vaan osaan.
Ei muuta kuin peukut täältä! Hienoa työtä !
Kiitoksia Erkki! Onneksi kaikki virheet jotka pistää silmään ei näy kuvissa. Mutta näinhän se on että mitä enemmän tekee, sitä kriittisemmäksi omaa työtä kohtaan tulee, ja tämäkin projekti on ollut vähällä joutua roskalavalle jo monta kertaa.