Pienoismallit.net

Bugatti 35 mittakaavassa 1:6

Moottori, öljypohja

Seuraavana olikin sitten vuorossa moottorin rakentaminen. Harkitsin pitkään toimivan moottorin rakentamista, ja tutkin netistä useitakin tällaisia projekteja. Varsin pian huomasin kuitenkin, että taidot ja kärsivällisyys ei vielä riitä tarvittaviin tarkkuuksiin, varsinkin kun muutama vuosi sitten rakennetut höyrykoneetkaan eivät kovin hyvin toimineet.
Niinpä sitten tuli tehtyä päätös rakentaa ulospäin mahdollisimman autenttisen näköinen moottori, ja varustaa se sopivalla sähkömoottorilla. Jo pitkään oli kaapissa odotellutkin Faulhaberin 12V vaihdemoottori joka tuntui varsin sopivalta tähän käyttöön, ja ei kun tuumasta toimeen.
Moottorin rakentelu vei kokonaisuudessaan melkein vuoden päivät, joten jaan sen useampaan jaksoon, joista ensimmäinen on tämä öljypohja.

Raaka-aineeksi valikoitui miellyttävä ja helposti työstettävä Sikablock 1000, josta jyrsittiin öljypohjan osat CAD:illä tehdyn suunnitelman mukaisesti. Öljypohjassa kulkee jäähdytystä varten pitkittäiset putket, jotka syntyivät sopivista messinkiputkista. Faulhaberin vaihdemoottori löysi paikkansa näiden päältä, ja lopuksi soviteltiin öljypohja auton runkoon ja kiinnitettiin muutamalla ruuvilla paikalleen.

Kommentit

Varmasti moottorin teko tuossa scaalassa on jo huippu hieno mekaniikkaa.
Kun tekee piiloon tuo sähkômoottorin , niin ok mutta miten aiot toteutaa bugattin moottorin äänen nyt tuossa.
Vai onko tuo mykkä Bugatti sähkösurinalla.
Vaiko on niin sanottu ecoBUGATTI.
Terve Eerik. Hyvä kysymys. Itsekin mietin samaa jonkin aikaa. Sitten muistin, että minullahan on noissa molemmissa aikaisemmin rakennetuissa panssarivaunuissa Thomas Benedinin äänimodulit, ja niinpä tilasin tätäkin varten tuollaisen TBS Minin. Sitten jää tietysti vielä se ääni. Mutta ei hätää, Benediniltä löytyy myös aito Bugatti 35:n ääni, jonka latasin tuohon äänimoduliin, joten homma ratkaistu. Aika näyttää miltä tuo sitten valmiina kuulostaa.
Hieman pilkkun viilausta, kun startaat moottorin ,ok ääni mukana mutta pakoputkien savun esitelmä olisi varmasti überpop.
Olisi porukkalla ihmetelemistä ok vai oikea nestemoottori, onko virta avain vai veivi käynnistys tuossa oikeasti.
Tosiaan on komea fabriikia tuolla Piilolan Isojen poikien tehtaalla.
Mulla oli tuossa Sturmissa savunkehitin joka lykkäs savua suhteessa kierroslukuun, mutta savu oli valkoista. Olen yrittänyt metsästää savunkehitintä joka tuottais sinertävää tai mustaa savua, mutta ei ole toistaiseksi löytynyt. Niinpä taidan jättää savunkehittimen tästä mallista pois.
Ja Bugatissa ei ollut akkua, joten käynnistys tapahtui aina kammella tai työntämällä.
AJ 4.7.2015 12:22 Vastaa lainauksella
Moi Matti, Upea työ jatkuu - erittäin mielenkiintoista seurattavaa. Tsemppiä jatkoonkin! Parhain terveisin, AJ
Kiitos kannustuksesta AJ. Sitä tarvitaan että jaksaa värkätä projektin parissa näin kesähelteilläkin.