Pienoismallit.net

Bugatti 35 mittakaavassa 1:6

Jouset ja akselien kiinnitys runkoon

Seuraavaksi piti sitten alkaa miettimään akseleiden kiinnitystä runkoon. Tämähän tapahtuu tietysti vanhojen kunnon lehtijousien avulla. Jonkin aikaa tuli mietittyä mistä materiaalista nuo tekisi. Aluksi ajattelin käyttää jotain eksoottista kuten fosforipronssia tai jousiterästä, jotta jouset myös nimensä mukaisesti joustaisivat, mutta sopivan vahvuisena näitä ei mistään löytynyt, ja niinpä sitten piti turvautua vanhaan tuttuun 0,7 mm messinkipeltiin. Tämän jousto-ominaisuudet tietysti ovat mitä ovat, mutta materiaalia oli yllin kyllin käytettävissä ja sitä on helppo muokata, joten kompromissi oli helppo tehdä.
Messinkipellistä leikkasin siis n. 6 mm leveitä soiroja, jotka pätkittiin jousilehdiksi ja sidottiin toisiinsa paitsi keskikohdasta niittaamalla, niin myös samasta materiaalista tehdyillä pannoilla. Vielä pienet messinkiputken pätkät hopeajuotoksilla norran kumpaankin päähän, ja jouset olivat valmiit asennettaviksi.

Kommentit

Niinhän se etenee Bugatti ,piilolan supernyrkkipajalla, ei voi kuin ihmetelläja tekijän taitoja.
Taas tulee viikon malli tässä.
Odotan innolla moottoria ja mittari taulua tuohon 1/6:kokoon.
Varmasti rungossa on tekemistäkin muotojen suhteen siinä on noita aukkoja monta osaksi auki taaksepäin ,ja jäähdytinkin+ bugattin merkki.
Terve taas Erik ja kiitos hauskasta kommentistasi. Supernyrkkipaja on täystyöllistetty jäljelläolevilla Bugatin osilla, mutta näistä sitten aikanaan lisää.
Sen verran voin paljastaa tulevaisuudesta, että kojetauluun on tarkoitus tehdä toimiva kello ja kierroslukumittari. Saa nähdä onnistuuko.
Ja sitten nuo lukuisat jäähdytysrivat (louvres) ovat vielä suuri päänvaiva miten ne saa siististi tehtyä koripelteihin. Mutta eiköhän tuokin ongelma aikanaan ratkea. Sehän se on tämän harrastuksen suola, kun ei aina ennalta tiedä miten minkäkin jutun ratkaisisi. Ja sitten kun homma on tehty ja lopputulos tyydyttää mieltä, niin se vasta tuntuu hyvältä.
Hienoa työtä! Ohessa putiikki, josta saa mm. 0,7 mm:n fostoripronssipeltiä — tämä tieto tuli tietty kannaltasi myöhään, mutta vaikka tulevia projektejasi varten.

maccmodels.co.uk…ons/phosphor-bronze-sheet/0-7mm-phosphor-bronze-sheet-150-x-150-pb102.html
Petri Sallinen kirjoitti:
Hienoa työtä! Ohessa putiikki, josta saa mm. 0,7 mm:n fostoripronssipeltiä — tämä tieto tuli tietty kannaltasi myöhään, mutta vaikka tulevia projektejasi varten.

maccmodels.co.uk…ons/phosphor-bronze-sheet/0-7mm-phosphor-bronze-sheet-150-x-150-pb102.html
Hyvä vinkki, kiitti Petri. Itse asiassa tuo on mulle jo tuttu firma, aikanaan kun harrastin höyrykäyttöisiä laivamalleja, tuli tuolta tilattua kaksipyttyisen höyrykoneen rakennussarja.
AJ 16.6.2015 22:01 Vastaa lainauksella
Moi Matti, Kaikinpuolin upeaa työtä tähän asti - mielenkiintoista seurata, vaikkei aina tulekaan kommentoitua. Hieno Bugatti valmistumassa… Parhain terveisin, AJ
Kiitos kommentistasi AJ! Aika harvakseltaan minäkin kommentoin näitä blogeja, vaikka usein käynkin tutkimassa toisten tekemiä upeita malleja. Mutta mukavaa on silti kommentteja ja kysymyksiä saada, ne nostavat hyvin motivaatiota saada projekti valmiiksi.