Pienoismallit.net

Bugatti 35 mittakaavassa 1:6

Etuakseli

Etuakselin valmistaminen oli haasteellista, koska se suhteellisen lyhyenä ja paksuna osoittautui vaikeaksi taivuttaa tarkasti vaadittaviin kulmiin.
Ratkaisin tämän tekemällä akselin 6 mm messinkitangosta ja sorvaamalla molemmat päät kartioiksi. Tämän jälkeen aihiota kuumennettiin kaasuliekillä, ja taivutettiin varovasti ruuvipenkissä haluttuun kulmaan, huolehtien siitä että molemmat päät tulivat samaan kulmaan.
Lehtijousia varten tein 0,7 mm messinkipellistä neliönmuotoiset kaulukset, jotka juotettiin hopealla itse akseliin jyrsittyihin loviin. Ja lopuksi messinkiset holkit juotettiin myös hopealla akselin päihin, joihin itse pyörät kiinnittyvät.
Myös jarrukilvet sorvattiin messingistä, ja niihin pultattiin messingistä tehdyt kappaleet, joiden läpi olkatapit kiinnittävät pyörät akseliin.
Tässä vaiheessa piti jo löytää sopiva pintamaali mallia varten. Edellämainittu
CMC:n Bugatti mukanani kävin väriliikkeen värikarttoja läpi, tarkoituksena löytää mahdollisimman tarkkaan sitä vastaava valmis värisävy. Tämä löytyikin melko helposti (NCS S 2050-B), ja kiiltävää Miranolia sekoitettiin litran purkki, jonka uskoin riittävän koko mallin maalaamiseen.

Kommentit

Ompa ERITTÄIN mielenkiintoista seurata mallin valmistusta. Kunnioitettavan hienoa työtä!
Malli etenee aika vauhdilla sillä itseltäni olisi mennyt n.vuosi tuohon vaiheeseen pääsyssä ;). Mutta mahtavaa jalkeä kyllä syntyy
Kiitokset kommenteista Jukka ja Eero!

Kuten arvata saattaa, en olisi minäkään muutamassa viikossa näin pitkälle ehtinyt. Aloitin blogin vasta kun mallissa oli jo muutamat koripaneelit päällä ja saattoi olla varma, että malli myös joskus valmistuu. Niin paljon on tullut luettua rakennusblogeja jotka alkuinnostuksen mentyä ohi vähitellen hiipuvat ja jäävät kesken. Tätäkin mallia on tähän mennessä väkästelty n. puolentoista vuoden ajan, ja arvioisin sen valmistuvan joskus loppuvuodesta 2015.
Just just. Mikään ei ole mallailussa ikävämpää kuin melkein valmis malli. Tekijää se riipii aina, ja jos tekee vielä blogin, niin tökkii itseään kaksinverroin. Mutta haluan totisesti nähdä tämän valmiina! Itseäni kiinnostaa mallailussa juuri kokonaan tai osittain itsetehdyt mallit.
Niin ne isopojat tekee isoja malleja,ettâ wauuhhh.
OK runko ,mutta miten moottorinteko, toimiva liikkuvat osat männät syliterit ja muut nippelit;
On SE ISO TUO 1/6 MALLI,ymmärtää sentään tuon tuo ajan ja vaivan tuossa scalassa.
Terve Eerik,
Seuraavana merkintänä aattelinkin käydä rungon kimppuun. Myöhemmin, jos jaksat juttua seurata tulee moottorikin työn alle. Siitä ei kuitenkaan tule toimivaa, vaikka hetken kyllä puntaroin tuotakin vaihtoehtoa. Olis kyllä ollut mulle liian kova pala purtavaksi.
Mutta kun tästä pitäisi kuitenkin saada toimiva malli aikaiseksi, niin ajattelin piilottaa jonkun sortin sähkömoottorin tuonne moottorin uumeniin. Ja ulospäin sitten mahdollisimman tarkka kopio tuosta Bugatin hienosta suorasta kasista. Mutta perästä kuuluu, sanoi torventekijä…
Tälläistä on suuri ilo seurata,taitoa ja näppäryytä se vaatii.
Tällaiset mallit on ihan eri luokkaa, kuin joku muovi tai metalli valmissarja.
Mikään ei ole liian kova purtavaksi, noh ehkä titaninen metallinäkkileipä.
Vaan sen toteutus tuossa moottorissa, varmasti menisi moneksi vaaluhommaksi.
Hyvää jatkoa Bugatti tehtaalle. Eerik