Pienoismallit.net

Bugatti 35 mittakaavassa 1:6

Taka-akseli

Koska laitteesta on tarkoitus tehdä radio-ohjattava, piti taka-akseli tehdä toimivaksi. Tämä edellytti tietysti kartiohammaspyörävälityksen käyttämistä. Pieneen tasauspyörästön koppaan ei kovin suuria hammaspyöriä mahdu, joten päädyin tilaamaan modulin 0,5 messinkiset kartiopyörät saksalaiselta GHW:ltä. Valituksi tuli heidän pienimmät hammasluvultaan 20 olevat pyörät.

Tasauspyörästön koppa näytti referenssien mukaan symmetriseltä, joten siitä tehtiin taas kerran Sikablokista valumalli, jota käyttäen valettiin 2 kpl kopan puoliskoja. Nämä sitten koneistettiin ontoiksi, jotta hammaspyörille saatiin tarvittavat tilat. Välitys on suora, 1:1, eikä varsinaista tasauspyörästöä ole, joten auton kääntymisessä saattaa tulla myöhemmin ongelmia, mutta tämä jää nähtäväksi.
Itse vetoakseli ja "pinjonin" akseli ovat 5 mm hopeaterästä. Messingistä työstettiin loput osat, kuten akseliputket liukulaakereineen, iskunvaimentimien ja jousien kiinnikkeet ym. ja ne juotettiin toisiinsa tinalla. Lopuksi akseliputket pultattiin tasauspyörästön koppaan M1,4 pulteilla, sekä puoliskot kiinnitettiin toisiinsa M2 ruuveilla ja muttereilla. Koppa on purettavissa, jos sen sisällä täytyy tehdä huoltotoimenpiteitä.
Jarrukilvet syntyivät taas Sikablokista, ja niihin kiinnitettiin messinkilaipat, joihin akseliputket voitiin pultata. Laitteessa ei ole toimivia jarruja.

Pintakäsittely tehtiin taas Gunzen metallimaaleilla, alumiinia tasauspyörästön koppaan, stainlessiä akseliputkeen, jarrukilpiin ja pultinpäihin. Lopuksi taas kevyt säistys Mig:in mustalla pigmentillä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!