Pienoismallit.net

Bugatti 35 mittakaavassa 1:6

Renkaat

No niin, tuumasta toimeen. Kuten yleensä näissä projekteissani, olen aina aloittanut mallin rakentamisen renkaista (panssarivaunuissa telaketjuista ja -koneistosta).

Jo alusta alkaen oli selvillä, että mistään ei löydy valmiina sopivankokoisia ja -laatuisia renkaita tähän, vaan kaikki pitää tehdä itse. Pitkään harkitsin sopivaa työtapaa renkaiden tekemiseksi, ja usean yrityksen ja erehdyksen jälkeen valikoitui viimein valutekniikka ja joustavan polyuretaanihartsin käyttäminen sellaiseksi, joka saattaisi onnistua.
Aluksi sorvasin yhden renkaanpuolikkaan valuaihion Sikablock M450 materiaalista. Tähän liimattiin sitten vinyylimuovista leikatut renkaan tyyppi- ja kokomerkinnät, sekä tehtiin silikonikumimuotti Oomoo 30 kumista, johon valettiin Smooth Cast 305 uretaanista toinen renkaan puolikas. Nyt oli siis valmiina 2 kpl renkaan puolikasta, joissa kummassakin oli kohokirjaimilla näkyvissä renkaan tyyppi ja kokomerkintä.

Renkaan puolikkaita tarvittiin 2 kpl, koska kulutuspinnan kalanruotokuviointi piti jyrsiä molempiin puolikkaisiin eri kulmassa, jotta lopullinen kuvio toistui halutunlaisena. Kulutuspinnan kuviot syntyivät siis jyrsinkoneessa jakolaitetta apuna käyttäen 1 mm jyrsinterällä.
Tämän jälkeen molemmista puoliskoista tehtiin taas uudet valumuotit, joihin vasta lopulliset renkaanpuoliskot valettiin käyttäen joustavaa Wytaflex 60 uretaania. Tähän piti vielä sekoittaa muutama tippa mustaa so strong pigmenttiä, jotta renkaista saatiin oikean väriset.
Lopullinen temppu oli sitten liimata molemmat renkaanpuolikkaat yhteen, ja vihdoin meillä oli käytettävissä 4 kpl oikeanlaista rengasta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!