Pienoismallit.net

kupla

Gunzen kupla saanut ruostetta pintaan. Lisätty itse tehty moottori ja luukku avattu.

Kommentit

Onpas outo yhdistelmä musta pinta vaalean ruskea ruoste.
Jotenkin ei toimi minun katseella.
En olekaan ruoste experti, vaan ihan oma makuasia tuo.
Olisi kuin saharassa ajettu ja hiekkapölyä biilissä.
Eri sävyset tummemmasta vaaleampaan ruosteet olisi paremmin tehokas, hieman klommoa ja naarmuakin mukaan.
Parasta on pölykapselit ja puskuri
Ja paremmat valokuvat, ei näy moottoria ja takaluukkua nyt.
Rust in peace, on vissiin jäänyt pohjaväriin hionnan jälkeen kun on noin tasasesti ympäri auton ruostunu, joskus olen vaihtanut kuplan pohjalevyn kun se oli ihan mätä, mutta ei siinä ollut tuon vertaa pintaruostetta, loogisesti kun miettii minne iskee niin saumat, aukkojen reunat jne, keskeltä peltiä harvemmin.
Minun näkemys tästä on,hyvin säilynyt varasto löytö.Maali on kulunut pois ja ruoste on tullut niihin kohtiin.Mutta,saumakohdassa pitäis olla pohjamaali alue näkyvissä jonniverran ja pohjamaalia muuallakin läikkiä ilman ruostetta.
Sitten sellainen homma joka on aika usealla tehty virheellisesti.Alumiini ja ruostumaton ei ruostu.Hyvin useassa autossa on listan,lampunkehät,pölykapselit ruostumatonta,ovenkahvat ja merkit/lokot sinkkipaine valua,jotka eivät myöskään ruostu,vaan hapettuvat.35v autoja tullut rakenneltua pääasiassa romuista,on tämä asia tullut tutuksi.
Guukelista ja juutuupista löytyy metsäauto kuvia ja varsinkin usa autoista hyvin paljon vanhoista kuvaa,kun kokeile monenlaisia asiaan liittyviä hakusanoja.
Ruoste ja ruostuttaminen näyttäisi nousseen liki kaikkien galleriassa esiteltyjen automallien teemaksi viime viikkoina. Ja varsinkin volkkareiden. En oikein ymmärrä kuinka ne noin ruostuvat.
No, malliruosteilu on melko vaativa laji. Tässä(kään) tapauksessa ei olla nyt oikein onnistuttu. Voisi olla parempi jos tämäkin volkkari olisi jätetty suht ehjälle, hieman kauhtuneelle maalipinnalle.
Mä olen Osmon kanssa samaa mieltä, että tuo näyttää ihan siltä kuin se olisi löydetty ladosta usean vuosikymmenen seisonnan jälkeen. Osa ruosteesta näyttää tosiaan enemmänkin pölyltä, mutta osa ruostekohdista sen sijaan näyttää todella realistiselta. Parasta jälkeä mun mielestä on puskureissa ja kapseleissa, ne nimittäin näyttää erittäin hyvältä.

Hieno malli kaikenkaikkiaan, hyvin on kulahtaneen maalipinnan tekeminen onnistunut.
Kiitos palutteesta. Ruosteen kohdalla mopo karkasi käsistä, ensi kerralla vähemmän. Ensimmäinen ruosteauto, tehty hiuslakan avulla. Pohjamaali jäänyt innostuksissa pois. Kahvat ja muut ruostumattomat osat, täytynee olla tarkempi jatkossa. Parempia kuvia seuraaviin malleihin, tämä vaihtanut jo omistajaa. Kiitos vielä kerran.
Ruosteen kanssa tosiaan olisi syytä miettiä minne ruostetta alkaa syntyä, sillä nyt sitä on siellä missä sitä ei ihan ensimmäisenä ilmene, eli keskellä peltiä ja toisaalta ei juurikaan siellä missä se ensimmäisenä ilmenee, eli lokareiden reunat. Ruosteessa olisi syytä olla myös sävyeroja uuden ja vanhan ruostepinnan välillä ja eri materiaaleilla (esim. kromikapselit vs. kori). Hyvin kasattu malli kuitenkin.