Pienoismallit.net

Iljushin IL- 2m3

2kpl Ijushin IL-2m3 diossa tukikohdassa keväällä 1944

Ns. Sovjettisarjaan kuuluva dio Iljushin IL-2m3 2 kpl Valkoinen 1 (Tmiya) ja valk. 100 (Hobby Boss)
Mallit kasautuivat ilman suurempia vaikeuksia. Tankkiauto Unimodellin ja kuorma-auto Acen .Automallit olivat työn ja tuskan takana, mutta kasautuivat kumminkin. Käyttelen nykyisin pääasiassa acryylimaaleja:Lifecolor, Vallejo, Mig, Xtralyric, koska olen jotenkin herkistynyt Tärpätin ja Tinnerin hajulle. Maisemointitarvikkeet Scale supply ja joiltakin ulkomaisilta toimittajilta. Mallit ostan pääasiassa Kuivalaiselta tai Emodellsilta UK:sta.
Dio oli esillä Kuopion näyttelyssä syksyllä ja sai jonkin pystin toisesta sijasta dio-sarjassa. Ei paha.. Olin unohtaa mainita, jotta noi figuurit ovat Valko-Venäläiseltä Zebrano-valmistajalta

Kommentit

Ai, että kun on upee diorama! Sepi taas on näyttänyt miten homma pelaa :) Itselläni ollut haaveissa tehdä dio Mersu aiheesta Kymiin siottuvaan ajankohtaan, mutta haaveita pitää olla vaikkei tilaa ookkaan ;)
Todella hieno ja hyvin kuvattu!
Onpas kiintoisa dio.
Huomio kiinnityi erinlaisiin ohjamon laseihin noissaIL-2:ssa.
Jos pilotit istuu takasiivillä, niin kuinka tyhjä ohjaamo on kiinni nyt.
Pikainen lähtö vaatii ohjaamon olevan auki pilotille ja takaampujalle.
Yleensä ne ovat auki nuo ohjaamonlasit ainakin valokuvissa.
Vanhennus ja maalaus on hyvin tehty.
Mielenkiintoisin tuossa on nuo ruosteiset ja romut tynnyrit, jo pelkästään oma mini dio.
Eipä ole laadulla tuotettu nuo maakulkuneuvot, säiliöauton koppin ovet liian paksut.
Kokonaisuus hyvä diossa, aina löytyy makuasioita noissa.
Viime syksynä tuli tätä dioraamaa tarkemmin ihasteltua, ja olipa todella hyvä ,että jaksoit hinata tämän Kuopioon! Hieno työ.
Eerik! Ovet ovat jäykkyyden lisäämiseksi kantattu!!! Ehe…ehe…
Kyllä seppo sulta nämä diot onnistuu, jälleen upea dio. Alusta metsineen rokkaa kybälä:) Ei ihan heti uskoisi pienen skaalan dioksi.
Kylläpä on hieno dio! Kaikin puolin tasapainoinen kokonaisuus. Ja kuten Eikka O lausui yllä, jo pelkät tynnyrit ja romut ovat jo itsessään pieni dio.

Alustassa on muitakin kivoja komponentteja, joita voi myös erikseen tarkastella ja vähimpänä ei tietenkään ole itse Sturmot, jotka ovat melko jyhkeän näköisiä lentolaitteita.

Polemiikkia on ollut eri firmojen Sturmovik-malleista ja niiden mallikelpoisuudesta. Onkos sinulla Seppo, jotain lisättävää keskusteluun? Tuollainen Tamiya odottelee rakenteluvuoroaan, mutta muitakin vaihtoehtoja olisi?
Kiitoksia kaikille kommentoijille! PhantomII:lle toteaisin, jotta kyllä se Tamiya oli jotenkin parempi. Osat erittäin tarkat ja hyvin toisiinsa sopivat. Dekaalit huippuhyvät. Sanoisin, että Tamiya on paras niistä, joita olen tähän asti rakennellut. Mulla on vielä kokematta mm. Eduardin 1:48 ja Accurate Airframesin 1:48 . Sitten on vielä 1:32 Hobby Bossin IL-2m3 . Aikaisemmin olen tehnyt 1:48 Sturmovikin Dioraamaan, joka oli täälläkin näytillä. Jokaisella on kyllä hyvät ja huonot puolensa, mutta Tamiyalta en ainakaan vielä ole niitä keksinyt(siis huonot puolet)

terv. Seppo V
Joo, Tamiyan leko-mallit ovat ylipäätäänkin kaikki hyviä, siis ainakin nämä alkuperäiset Tamiya-sarjat. Osat vaan loksahtelevat paikoilleen ja hiukan liimaa kyytipojaksi.

On näemmä niin, että mukavasti koottavia ja hienosti detaljoituja sarjoja pystytään kohtuu hinnalla tuottamaan, jos halua riittää eli valmistajalla on tarpeeksi kunnianhimoa tuottaa hienoja sarjoja hyvällä detaljointitasolla. Eikä Tamiyan hinnatkaan huimaa, varsinkaan suhteessa "ylimääräisen" työn pois jäämiseen.
AJ 9.5.2015 16:59 Vastaa lainauksella
Moi Seppo, Yllä olevia kaikkia kehuja kompaten, loistodio! Erityistä huomiota vaatii dion pieni 1/72 herrasmiesskaala; vaativa työ tehdä pikkuskaalassa näin yksityiskohtainen dio - säiliöautojen paksut ovet voitaneen skaala huomioiden antaa anteeksi - ja kuten edellä on jo myös useasti todettu pelkät tynnyrit ja romut ovat itsessään pieni dio. Kerrassaan erinomainen suoritus. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia vaan AJ! Varmaan Zebranon figut sa yrittämään noin yksityiskohtaista dioa. Tuo tynnyrihomma oli kyllä mielenkiintoinen. Ruostekin onnistui kohtalaisesti.

terv. Seppo V
Huikeaa jälkeä taas Sepolta. Oli myös livenä hienoa katseltavaa. Minusta pojot tähän on täydet.
Todella komea työ. Tykkään sommitelmasta, elementit on mukavasti aseteltu toisiinsa nähden ja väljyyttä on sopivasti. Voisi sanoa että tasapainoinen, myös värienkäytön ja materiaalien ym. suhteen. Myös figuurien touhuilut kentällä kiinnittävät huomiota, hyvin luonnollisen näköisiä vaihtelevia tilanteita ja asentoja varsinkin muistaen mittakaava. Tätä kelpaa yleisölle esitellä!

Taisin edellisessä sturmovik-dioraamassasi kysellä vähän lisäkuvien perään, mutta tämä ei kyllä jätä mutinoille sijaa. Pojoilla mitattuna korkeampi keskiarvo kuin mitä nyt näyttää ei todellakaan olisi vääryys tämän kanssa, jos minulta kysytään.
Tykkään kovasti. Työn jälki upeaa ja paljon hienoja yksityiskohtia, kuten juuri nuo tynnyrit. Huolella suunniteltu ja tehty kokonaisuus.
Hienoa työn jälkeä - dioraamasta välittyy upea tunnelma.