Pienoismallit.net

VW Bug

Vanha kupla valmistui kivuttomasti. Rakennus-sarja odotteli autotallin hyllyllä vuoroaan vuoden päivät kunnes inspiraatio kasaamiseen viimeinkin iski. Olen keskittynyt mallissa ruosteiseen ja kuluneeseen ilmeeseen. Itse arvioisin onnistuneeni ensimmäisessä ruosteisessa mallissani hyvin. Muutamien harjoituspalojen jälkeen löysin itseäni tyydyttävän tavan rikkoa maalipintaa ja pian ato näyttikin ihan syöpäseltä. Sen voi todeta tuosta ruostuttamisesta, että homman mukavuus vie mennessään ja ruostetta innostuu helposti tekemään ajateltua enemmän. Käytin mallissa tamiyan säistämis settejä.

Tapoja pilata maalipintaa on varmasti useita. Oman mallini astetta pahempi vappudarra syntyi koriin reseptillä: Pohjamaali, Pensselillä ruskean sävyjä sinne tänne, hiuslakka, märkään lakkaan suolaa, kuivuneen lakan päälle korin maali, pintakuivaa maalipintaa puukon kärjellä rapsuttaen suolakiteet pois ja oman maun mukaan ruostetta esiin..

Moottorissa ei mitään ihmeitä. Ei johtoja koska en ymmärrä niistä mitään. Sisään tein muutamia tunnelmaa nostattavia yksityioskohtia, parkkikiekon paikalle johon sen itse aina viskaan, ja narsissin ikkunaan. Idean kopioin eräästä mestarillisesta kuplastta kyseisellä sivustolla. Anteeksi siitä.

Toivottavasti joku saa hyvä fiiliksiä mallistani ja kaikki palaute on tervetullutta.

Kommentit

Jonkka 2.5.2015 16:59 Vastaa lainauksella
Nuoruus palaa mieleen, tällä kertaa ei siksi että olisin Kuplan joskus rakentanut mallina vaan siksi että kun sain ajokortin niin ennen oman auton ostoa ajelin isän Kuplalla pitkän tovin. Tarkka mies kun on, ei se ollut näin ruosteinen mutta Kupla kuitenkin.

Nätisti kulahtanut klassikko ja ruosteet oikeissa, loogisissa paikoissa. Tosin heti pisti silmään että pölykapselit näkyy omistaja vaihtaneen, muuten ajanhampaan puremassa autossa ne ovat uudenveroiset.
Rajusti on purrut Floridan meriilmasto nyt tuohon kuplaan.
Varmasti joku löytänyt jostain rämeen laidalta tuon, ja laittanut uudemmat pölykapselit.
Kiva lisäys nuo eri ilmavoimien dekaalit sivuikkunassa:Bundesluftwaffe,frensujen Force airien marine.
Oliko tuo itse tehty kattoteline vain kokeilu, surfilaudan kuljetus alusta.
Pölärit tosiaan jäi aika priima kuntoon. Sovitaanko sitten että ne on vaihdettu jälkeenpäin:D Noista lentokoneen merkeistä ei tarkempaa tietoa ollut. Laitoin sopivan kokoisia ja ulkonäöltään sopivia meekkejä. Pölykapseleja käsittelin itseasiassa tamiyan efekteillä mutta pölymäinen jauhe ei pysynyt kapseleissa hetken vertaa.
Hyvin on ruostuttaminen tehty, kokemuksesta voin nimittäin sanoa että se ei ole helppoa… Millä sait hiuslakan pehmenemään niin, että ruskeaa maalia tuli sinisen alta näkyviin?

Tosiaan ruosteet näyttää hyviltä ja ne ovat loogisissa paikoissa kuten yllä jo sanottiinkin. VW Logolla varustetut kuraläpät kruunaa koko laitteen!