Pienoismallit.net

Mukelo

MIG-15 UTI

Alunperin MIG-15 ryhmärakenteluun aloitettu mutta muitten kiireitten takia kesken jäänyt malli. Nyt kuitenkin valmis.
HobbyBossin sarja oli yksinkertainen, edullinen sekä helppo ja nopea rakentaa. Paranneltu Kuivalaisen pienellä etsisarjalla ja tietysti Suomi-siirtokuvilla, maalattu etupäässä alcladin eri sävyillä.
Ainut mutka matkaan tuli riittämättömästä keulapainosta, mallista tuli juuri ja juuri takapainoinen joten piti sitten tehdä alusta vanerinpalasta ym. roinasta.

Kommentit

Tahtoo aina mennä takapainoiseksi suihkarit, tai etu laskutelineellä varustettu malli, itsellä kun onkiminen jäänyt vähemmälle niin kalastustarvikkeista aina tulee laitettua lyijyä nokkaan.

Ihan hieno Mig valmistunut, kansallismaisema takana sopii hyvin kuvaan.
Täytyy myöntää, että hienosti kuvattu, ja muutenkin hieno malli. Pikkasen vaan enemmän tarkkuutta seuraavalla kerralla kuomun laitossa.
Normaalisti käytän myös onkipainoja mutta tässä kokeilin tuota liquid gravity-raetta ja määrän arviointi oli vähän hakusessa. Tasapaino oli niin kiikan kaakan että parempi oli varmistaa alustalle, mukavahan niitä on tehdä.
Hyvän näköinen Mukelo.
Suomalaisissa koneissa oli hauska pieni yksityiskohta, sivuperäsimen massapainon väri. Koneiden tullessa ne taisivat kaikki olla vihritä, mutta ilmeisesti suomessa ne maalattiin siten että MU-1 punainen, MU-2 vihreä, MU-3 ilmeisesti hopea tai valkoinen ja MU-4 keltainen. Pisti vain silmään värin puuttuminen.
Hyvä tieto joka siirtokuva-arkin mukana tulleista maalausohjeista taisi uupua. Täytyy lisätä jossain vaiheessa…
Hyvä että kone jäi nokkapainoiseksi, koska tuo alusta on piste iin päälle tässä mallissa.
Nätti ja asiallinen mukelo.
PhantomII 27.4.2015 16:36 Vastaa lainauksella
Kyllä vain Hobby Bossin MiGistä hienon mallin saa. Nyt kun odotellaan Eduardin Mukeloa, niin Harrastus Päällikön sarja ajaa asiaansa vähintään hyvin. Ainakaan Edun MiG-15(bis) malleissa ei saa lentojarruja auki niin kuin tässä. Ja onhan sekin kiva detalji näin pienessä mallissa.

Mallissa kiinnostaa tietysti suomalaisuus ja koskapa koneella on ollut iso merkitys ilmailuhistoriassamme kuulunee kone MUST-osastoon lekomallareilla. Malli itsessään on hienosti viimeistelty maalipinnankin osalta eli hiukan patinoitunut pinta näyttää hyvältä. Kuivalaisen etsit ovat hyvä lisä malliin, jossa kuitenkin on melko paljastava kuomu.

Oliko mitään valu- tms. vikoja? Omassa sarjassani on sivuvakaaja hiukan vinossa, mutta siitä selvittäneen.
Mitään vikoja en muista valujen suhteen, osia oli vähän ja ne eivät vaatineet ylimääräistä siistimistä. Viime K-kauppakäynnillä hypistelin eduardin MIG-15Bis lootaa mutta päädyin sitten kumminkin ostamaan Taranguksen 1/72 Saab Tunnanin.
Näissä ensimmäisten suihkuhävittäjien pyöreissä linjoissa on jotain hyvin sympaattista :)
AJ 27.4.2015 22:23 Vastaa lainauksella
Moi Pasi, Komppaan kehuja yllä, onnistunut lekomalli ja älyttömän hienot kuvat - tuo oletuskuva on aivan ässä! Parhain terveisin, AJ
PhantomII 28.4.2015 16:43 Vastaa lainauksella
Pasi Kiiski kirjoitti:
Mitään vikoja en muista valujen suhteen, osia oli vähän ja ne eivät vaatineet ylimääräistä siistimistä. Viime K-kauppakäynnillä hypistelin eduardin MIG-15Bis lootaa mutta päädyin sitten kumminkin ostamaan Taranguksen 1/72 Saab Tunnanin.
Näissä ensimmäisten suihkuhävittäjien pyöreissä linjoissa on jotain hyvin sympaattista :)
Juu, vanhat 1950-70 lukujen hävittäjät ovat tyylikkäimpiä. Ajoilta, jossa koneita vielä oikeasti lennettiin. Oma Hobby Bossin MiGini on muuten aivan mainio, mutta jostain syystä onnistun usein ottamaan sen jollain tapaa poikkeavan yksilön pinosta. Mutta kuten sanottu, sivuvakaajan oikaisu ei liene kovinkaan iso ongelma.