Pienoismallit.net

M1A2 Abrams TUSK II

Päivitetty

Toinen tänä viikonloppuna valmistunut mallini.

M1 Abrams on General Dynamicsin valmistama Yhdysvaltain maavoimien ja merijalkaväen ensisijainen taistelupanssarivaunu, joka otettiin palveluskäyttöön vuonna 1980. Sitä pidetään yleisesti yhtenä nykyajan luotettavimmista ja kehittyneimmistä panssarivaunuista, ja siitä on olemassa kolme pääaseen, panssaroinnin ja tekniikan osalta toisistaan poikkeavaa mallia: M1, M1A1 ja M1A2.

Kaikki nykyisin valmistettavat Abrams-vaunut edustavat M1A2-mallia, minkä ohella Yhdysvaltain armeijan päätöksestä tuhat alkuperäistä M1-vaunua on korjauksin muunneltu M1A2:ksi.

Sarja on suoraan laatikosta tehty lukuunottamatta noita reppuja ja muita, ne ovat Tamiyan lisäsarja tähän vaunuun.

Maalattu Tamiyan akryyleillä. Pääväriin käytin Buffia, Desert yellowta ja Deck tania. Maalauksen jälkeen malli lakattiin Humbrolin Clearilla ja päälle laitoin MIG:n washeja, neutralia ja darkkia. Chippailin mallia Tamiyan Dark ironilla. Linssit on tehty Tamiyalaista ja foliota hyäksi käyttäen. Lopuksi tein valumia sinne tänne MIG:n tuotteilla, käytin rain marksia ja fuel & oil stainsia.

Telaketjut maalasin ensin Tamiyan rubber blackillä ja nato brownilla, jonka jälkeen tein pigmentistä ja ohenteestä mössöä, jolla valelin ketjut. Kuivuttua rapsuttelin jäykällä pensselilla ylimääräiset pois ja ruiskutin vaaleamman sävyn pintaan erittäin ohennetulla pigmenttilitkulla. Tämän käsittelyn saivat myös pyörät. Kumiosat pyöriin maalasin käyttäen tuollaista reikäviivotinta apuna.

Tämä tulee osaksi dioraamaa, jolloin figuja tähän tulee myöhemmin.

Malli ja suurin osa tarvikkeista on hankittu tietysti suomen parhaasta mallikaupasta Mallistosta

Kommentit

AJ 26.4.2015 19:09 Vastaa lainauksella
Moi Jussi, Perussiisti M1A2 Abrams Tusk II nähtävästi sarjan 1st Bn./22nd Inf.Rgt./1st Bde tunnareilla hyöstettynä tuolla SEAL Team 3:n Charlie Platoonin The Punishers logolla/nimellä. Vaikka tuo SEAL:n Team 3:n C joukkueen logo onkin melko cooli, se näyttää hölmöltä tässä kontekstissa, paitsi jos dio, johon vaunu tulee on täysin "what if". Dioa odoteltaessa… Parhain terveisin, AJ
AJ 27.4.2015 21:28 Vastaa lainauksella
Moi Jussi, Kyse onkin siitä, että eri aselajit eivät mixaa tai käytä toistensa logoja/nimiä - sitä voi kutsua vaikkapa aselaji/joukkuosastoylpeydeksi ja -kunnioitukseksi - tämä oli se pointti ja konteksti on siinä, että nyt on tunnetun jv-yksikön tietyssä vaunuyksilössä laivaston tunnetun erikoisjoukon tietyn yksikön logo/nimi. Ei Suomen pv:ssäkään sotketa tunnareita/logoja/nimiä keskenään. Toivottavasti selvensi asian. Parhain terveisin, AJ
Moi. Pointti oli kyllä ihan selvä jo ennestään.

Aselajit eivät mixaa toistensa tunnuksia, mutta miksaavat kalustoa tarpeen tullen. SEAL:lla ei ole omaa raskasta kalustoa mukana raahattavaksi, vaan ajoneuvoja lainataan/sijoitetaan väliaikaisesti uudelleen. Näitä ajoneuvoja sitten upgreidataan sopivaksi kuhunkin tarpeeseen.

Tuleva dio, johon tämä on tulossa "kertoo" tilanteesta, jossa M1A1 on päivitetty M2:ksi ja sitä siirretään toisen osaston käyttöön. Nuo pääkallot on lähes poikkeuksetta mallattu sabluunaa hyväksi käyttäen ja mustalla sprayllä, esimerkiksi juuri tilanteessa, jossa hummeri tai muu ajoneuvo on otettu väliaikaisesti SEAL:n käyttöön.
On tuossa diossa siis muutakin, mutta siitä sitten kesällä.

Se, että tuossa on nyt tuo pääkallo, ei riitä vielä tekemään tästä what iffiä.
AJ 28.4.2015 07:59 Vastaa lainauksella
Moi Jussi, SEAL:t eivät operoi tankkeja…tuo mitä edellä kirjoitit on täyttä "what iffiä"; mutta kukin taplaa tyylillään…Parhain terveisin, AJ
Ei operoi, mutta SEAL:n operaatioita voidaan tukea tankilla. Menee aika tyhjänpäiväiseksi jankkaamiseksi, mutta tarpeen tullen yhdistetään vaikka mitä kalustoa ja osastoja yhteisoperaatioon, tiedän tämän sata varmasti. Täyttä what iffiä tästä ei saa millään.

Tässä on sulle toinen what if: fi.wikipedia.org/wiki/Panssari-Sisu#/media/File:Kauhajoen_koulusurma_3.jpg

Poliisin valmiusyksiköllä ei ole omaa pasia, vaan se lainataan / varustetaan tarpeen mukaan ja kylkeen lätkäistään / maalaataan sprayllä kyltti. Joskus jopa PV:n ja poliisin tunnukset näkyvät samaan aikaan.
No, joka tapauksessa huolellisesti tehty malli. Huutaaaa dioa!!:):):)
Kiitoksia Seppo!

Sinun mallisi / diosi ovat muuten saitin parhaimmistoa.