Pienoismallit.net

Ajovirhe

Suomussalmi 1940

Vuoden ensimmäinen "valmis" malli. Yllättävän hyvä HobbyBoss:siksi ja varsin pienillä muutoksilla korjattu vastaamaan varhaista T-37 vaunua. Alarungon kellukepatit ja moottorin ilmanottopömpelin korjaukset oli suurimmat tuunaukset joita jouduin tekemään. Sokerina vielä tuliterät MasterClubin metallitelat, jotka oli aika hauskat näprätä alle. Ei sarjankaan teloissa kyllä mitään vikaa ollut…
Mallin esikuvana käytin Suomussalmelta sotasaaliiksi saatua vaunua, josta on pari SA kuvaakin olemassa.

Kommentit

No siinä se on! Tarpeeksi kauan kun odottaa joku ehtii tehdä ensin ;-D

Olin itse aivan jumissa noiden kylkipattien kanssa, sillä en osannut kuvitella miten etupatti ja vaihteiston kiinnitys oli suhteessa toisiinsa. Mikon ratkaisu on looginen ja apinoin sen heti käyttöön!

Vaunu jäi sotasaaliiksi Suomussalmen pohjoispuolella Kuusamon tien varressa, siis ei Raatteen tiellä. Se kuului 163 D. tukeneeseen panssariyksikköön, joka eteni Juntusrannan kautta Kuusamon tielle. Vaunut olivat pitkähköistä siirtymistä johtuen huonokuntoisia ja kalustotappiot suuria. Yksikön kalusto oli pääasiassa T-37 ja T-38 vaunuja, enemmistön ollessa edellisiä. Saman vaunun hinaamisesta löytyy myös filmin pätkä josta kylkipattien olemassaolo itselleni varmistui, olkoonkin että ne kuuluvat vaunutyyppiin.

Aivan mahtava malli, tästä pitää päästä itsekin vauhtiin!

T. KT
Hieno kokonaisuus. Figusta erityismaininta. Figu kenen valmistetta?
Juu hieno on! Hyvä kokonaisuus, mielenkiintoinen esikuvan historia(Kiitos täydennyksestä KT!) Kuten kaikissa projekteissa mitkä otettu "työn" alle, T-37 ei ole pelkkä T-37, vaan erittäin mielenkiintoinen variaatioiden viidakko, tai ainakin kasvimaa, on earlyä, latea, Podolskia, Ishorskia, komentovaunua jne…

Figuurikin on hyvin onnistunut, siitä voisit tosiaan muutaman vinkin antaa.

Tummat kuvat peittävät vähän yksityiskohtia, tosin nuo kovat kontrastit tekevät kuvaamisen vaikeaksi.
Kiitokset kommenteista ja kehuista!

Erityisesti lievittää mallarin ahdistusta, että KT on tunnistanut oikean vaunuyksilön Kuusamontien "ruuhkasta". Mallissani olevan pienen sillan jälkeen alkaa nimittäin kalustojono joka kirjaimellisesti jatkuu silmänkantamattomiin!

Figu on ilmeisesti vanhaa Jaguar:rin resiinivalua ja erittäin onnistunut tapaus. Yksityiskohdat ja varusteet on huolellisesti veistetty vastaamaan alkuperäisiä. Pisteet sille, joka ukkelin on joskus veistänyt.

HobbyBoss:sin pikkuvaunu oli senverran nopea ja hauska projekti, että taatusti teen joskus toisenkin. Liikaa ideoita ja keskeneräisiä projekteja vaan haittaamassa…
Hyvin on talven ja lievän sekasorron tuntua saatu tähän, maasto ehkä hieman monotoninen, figu ja vaunu on kyllä hienosti rakennettu. Figun ilme on hyvä ja sopivan sotaisa sekä taidokkaasti maalattu. Ehkä pari puuta sopisi vielä tähän.
On se pieni! Tunkisitko itsesi tuonne sisälle, melko klaustrofobista jo ennen taistelualueelle siirtymistä, puhumattakaan miltä tuntuisi kun kuulaa alkaa kolisemaan pelteihin… Tosin ei taidettu tuon ajan itänaapurissa paljon vapaaehtoisia kysellä, edes sitä vähää mitä tänä päivänä.

Kiva nähdä että taustatietoja on haettu ja laitettu myös täkyksi näytille + asiaan kuuluvia korjauksia tehty, tykkään itse aina näistä. Tuo jotenkin heti sellaista autenttisempaa tunnelmaa. Varsinkin figuuri takkeineen ja hyvinkin iivanamaisen naamansa kanssa näyttää erinomaiselta, enkä tankistakaan pahaa sanottavaa osaa hakea. Hieno!