Pienoismallit.net

F-16I Sufa

Israel IDF

Academyn semi-laadukas sarja Israelin F-16I hävittäjästä. Yllättävän paljon oli kaikenlaista osien yhteensopivuusongelmaa eikä asiaa helpottanut se että käytin mallissa Wolfpackin resiini ohjaamoa sekä Airesin laskutelinekuiluja. Mutta kasaan tuo tuli. Kokonaisuuteen olen ihan tyytyväinen, mutta yksityiskohtiin voisi käyttää enemmän aikaa ja viimeistellä ne huolellisemmin.
Ohjaamon kuomun kanssa mietiskelin että miten sen teen, koska yleensä vain etuosa on tummennettu ja halusin sen niin myös tehdä. Sarjan mukana tulee kirkas ja tummennettu kuomu. Ensin ajattelin että sahaan molemmista etu- ja takaosan irti ja liitän sitten eriväriset kuomut toisiinsa, mutta siinä on se riski että molemmat kuomut vahingoittuu. Päätin että tummennan etuosan maalaamalla ja siihen käytin Tamiyan smoke, clear yellow, ja clear maaleja jotka ohensin Tamiyan X-20A ohentimella ja ruiskulla maalasin märän kerroksen kuomun sisäpuolelle. Muuten onnistui ihan hyvin mutta tuli ehkä liian tumma. Kelpaa itselle kuitenkin.

Kommentit

On se vaan tuo IDF:n kolmiväricamo tyylikäs! Ja jotenkin - ainakin minusta tuntuu - tuo lisäpolttoainesäiliöiden lisääminen tuonne koneen selkäpuolelle on tehnyt hyvää F16:n ulkonäölle… Minusta ulkonäkö on tässä tyypissä huomattavasti aggressiivisempi ja sopivampi hävittäjälle kuin perusmallin.
Ja upeasti olet kyllä sinäkin onnistunut! Etenkin tuon ohjaamon lasituksen sävyttäminen onnistunut nappiin! Mitä maaleja muuten käytit tuohon camoon? Onnittelut tyylikkäästä ja upeasta mallista.
Hienoa työtä Mika!
Oma kokemus 1/32 lentokoneista rajoittuu yhteen, mutta sitä kokemusta viisaampana osaan arvostaa sitä vaativaa työtä, mikä on saada aikaan tuollainen lopputulos! Hieno!
Mahtava camo, ja todella hieno laskuteline-/ laskutelinekuilu-toteutus. Siipikuorma hienoa työtä. Iso työ jää vain usein "silmänvarjoon" koneen alapuolella…
Ei ohjaamon kuomu pahalta näytä. Olen nähnyt tuollaisen koneen "livenä"…
Viikon malli on satavarmana tässä!

Oikein siisti ja hyvin säistetty!

Itselläkin tämä projekti jossain vaiheessa edessä.
Hieno malli ja onnittelut vaikean projektin selättämisestä. Tuo kuomun sävyttäminen on mielestäni onnistunut mainiosti, eikä näytä minusta liian tummalta.

Näkee, että asiaan on paneuduttu sillä vasemmalla puolella, rungosta tankin päältä siipeen laskeutuvassa ruskeassa raidassa, on erityisesti kiinnitetty huomiota ruskean värirajan pehmeyteen. Tämä maalaus tapa on kaikissa Sufissa jostain syystä ja se erottuu selvästi kuvia oikeista koneista katsottaessa - yksityiskohta, jota harvemmin näkee toteutetun malleissa. Säistäminen on onnistunut hyvin ja värirajat ovat sopivan pehmeät.

Tämän mittakaavan malleissa pitää olla jo tarkkana, että malli näyttää uskottavalta, pienemmät mittakaavat kun antavat jotain anteeksikin. Hieno!
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Mitä maaleja muuten käytit tuohon camoon?
Kiitoksia kommenteista!
Maaleina käytin Mr.Hobby akryyleja jonka mallistosta löytyy hyvät IDF värit suoraan purkista, paitsi vihreä piti sekoittaa jos haluaa hieman vaaleamman maalipinnan kuin tehdasuusi.
Ruskea: H310 (FS30219), keltainen tai sand: H313 (FS33531) ja vihreä sekoitus väreistä: H312 (FS34227) ja H314 (FS35622).
Tally-ho 4.4.2015 14:02 Vastaa lainauksella
Uskomattoman hieno malli, Mika!

Vanhana IAF-rakentelijana täytyy nostaa hattua ja kumartaa syvään. En kerta kaikkiaan löydä mitään huomautettavaa mallistasi.

Väritys ja merkinnät ovat IAF:n koneiden kohdalla ovat todella näyttävät verrattuna yleensä nähtyihin tylsiin harmaasävyisiin hävittäjiin. Nyt kyllä alkoi kutkuttaa tuon mallin hankinta.

Parhain terveisin

Tally-ho
Voi herra pieksut,on taas viikon malli kuvassa.
Kun tietää mitä isompi sitä vaikeampi saada aidon koneen tunteet.
Tässä ne on tosiian onnistuneet yli kaiken, jos malli oli vielä keskinkertainen perusteiltaan.
Ei voi kuin ihalla työtä ja sen jälkeä nyt.
Ai ai ai ja vielä kerran ai ai ai - kun on siis NIIN ÄLYTTÖMÄN HIENO! Jos tämä ei ole viikon malli, niin lupaan syödä mämmiä raakana.

Sanoisin jopa, että tässä lienee Vuoden Malli?
Kiitoksia kaikille kommenteista. Lisäsin tuonne työvaihekuviin suurimman ongelman, eli ilmanottoaukon ja sen korjaamisen. Tuli pakkeloitua ja hiottua sitä ensin liikaa niin että muoto meni ihan metsään ja jouduin korjaamaan sen lisäämällä sinne styreenia ja pakkelia. Sitten vaan hiomaan :) Ihan hyvin onnistu kun vaan alkoi tekemään. Alunperin tämäkin ongelma johtui osien sopimattomuudesta.
Henkka H 4.4.2015 22:45 Vastaa lainauksella
Awesome, just awesome! Vähintään viikon malli.
Hattu päästä tällaisen työn edessä! Upea malli. Kuormaakin on kuin Rolls-Roycessä huippunopeutta, riittävästi…:)
Hieno teos, todella tarkkaa jälkeä. Itse hämmästelin että tolla lastilla nousuunlähtö voi olla tuskallista ;)
Joni Lupunen kirjoitti:
Itse hämmästelin että tolla lastilla nousuunlähtö voi olla tuskallista ;)
Ihan hyvin se onnistuu. Kuvia löytyy Googlesta ;)
AJ 7.4.2015 00:50 Vastaa lainauksella
Moi Mika,
Lyhyestä virsi kaunis; komppaan kehuja yllä, kaikki oleellinen on jo sanottu. Upea lekomalli - uskoisin, että on viikon malli! Parhain terveisin, AJ
Malli on iso ja näyttävä ja kuten yllä sanottu, tähän mittakaavaan tehtynä tasapainoinen ja kaunis kokonaisuus. Kaikki on tehty viimeisen päälle ja yksityiskohtia löytyy runsaasti (mm. laskuteline/laskutelinekuilu). Kuomun sävytys upea. Viikon mallia pukkaa!
Ja eiköhän tämän näe livenäkin jossain vaiheessa :)
On kyllä kaunis malli. Tuo maastokuvio on tosi nätti ja minusta kuomun tummennus on just hyvä. Kuten edellä mainittiin, malli on iso ja siinä on valtavasti yksityiskohtia joiden toteutus on onnistunut hyvin. Upea malli kertakaikkiaan. Suhteellisen paljon romua F-16 pystyy kantamaan siipiensä ja rungon alla.
Onnittelut viikon mallista!!!
AJ 17.4.2015 20:42 Vastaa lainauksella
Onnittelut ansaitusta viikon mallista!