Pienoismallit.net

M1133 Stryker MEV

Edellisen mallini valmistumisesta on tavallista enemmän aikaa ja syitä on useita. Ketutusketjusta löytyy se lääketieteellinen (teko)syy, mutta itse malliin liittyviä syitäkin on kaksi. Ensinnäkin tässä laatusarjassa oli osia ruhtinaalliset 430 kappaletta ja jo pelkästään niiden toisiinsa liittämiseen kului mukavasti aikaa. Toinen syy on tuo alusta ja figut, joiden kanssa tuhraantui myös mahdottomasti aikaa.

Sarjana siis Yhdysvaltain armeijan kritiikkiäkin saanut Stryker-pyöräajoneuvo ja nimenomaan sen ambulanssiversio. Dioraama esittää vaunua kalustoesittelytilaisuuden lopussa (tai alussa). Sisätiloja sarjassa ei ole eikä tietääkseni ole edes erikseen saatavillakaan, joten jälleen mentiin luukut kiinni -mentaliteetilla. Se ei sinänsä haittaa koska vaunussa on runko pakattu täyteen detaljia - jopa niin paljon että rakentamisen loppuvaiheessa oli yhtä tuskaa käsitellä sitä kun oikein mistään ei uskaltanut ottaa kiinni.

Tämä on kohdallani ensimmäinen mutta ei taatusti viimeinen Trumpeterin sarja, sen verran laadukas paketointi on kyseessä. Ihan täyttä kymppiä en voi antaa, sillä kaksi mainitsemisen arvoista miinusta löysin. Ensinnäkin nuo vinyyliset pyörät olivat haastavat käsitellä koska vähäinenkin taivutus sai maalin rapisemaan pois ja vanteille asennuksen jälkeen jouduin maalaamaan ne suurelta osin uusiksi. Toinen miinus oli erillinen maalausohje eli osakohtaisia maalausdetaljeja ei ollut ja ne joutui kaivelemaan referenssikuvista, joita onneksi nykykalustosta löytyy hyvin.

Pientä muokkausta on harrastettu itse vaunussa, jossa käänsin etupyörät linkkuun ja askartelin kiinnitysliinat noilla laatikoille (kaksi per laatikko, käyttämättömät ovat rullalla varastotasolla). Tarkoitus oli myös askarrella peitehuput noiden savunheittimien päälle, koska kalustoesittelyissä heittimissä ei ole kranaatteja ja tyhjät putket on peitetty hupuilla. Tämä olisi kuitenkin pitänyt tehdä ennenkuin putkia oli yhtään kasattu joten luovuin tästä ajatuksesta. Vaunun perässä kiinnittämättömänä roikkuva vesikanisterien kiinnityshihna on sarjan PE-osa ja se oli erittäin haastava vääntää vapaasti roikkuvan näköisesti. Esittelyplakaatti on omaa tuotantoa ja figuureissa on modattu asentoja tilaisuuteen paremmin sopiviksi.

Figuureina on käytetty Trumpan omia US Army Logistics Supply Team -sarjan figuja. Siinä missä itse rakennussarja oli erinomainen, figuurit olivat selkeä pettymys. Yksityiskohtia on vähänlaisesti ja esimerkiksi kasvojen yksityiskohdat ovat melko karmeat. Figujen mukana tuli myös univormujen maastokuviosiirtokuvat joita päätin kokeilla. Ne olivat herkkiä hajoamaan, mutta mukautuivat dekaalinesteen kera ihaltavan hyvin vaikeisiinkin muotoihin.

Kommentit

Asiallisen näköinen Stryker. Ainoa asia,mikä tuossa ottaa silmään on,että malli näyttää leijuvan irrallaan alustasta.
Mukavasti toteuttettu Stryker ambulanssi, ja figurit tuo mukavan lisän tuohon dioraman.
Kuten edellä sanotiin vaikutaa että stryker tosiaan leijuisi sorapinnalla.
Kanisteriin ja laatikoihin hieman käyttö kulumaa,vain makuasia tuo.
Jonkka 1.4.2015 21:34 Vastaa lainauksella
Havainto leijumisesta on ihan oikea, tuo pohjan "sora" on tuplasuodatuksesta huolimatta vielä liian karkeaa ja paikalleen liimattuna ei anna yhtään periksi. Jälkiviisaana olisi voinut laittaa vielä lisäkerroksen, asetella vehkeet paikalleen ja vasta sitten levittää vesi-liimaseoksen hiekkaan, näin pyörät olisivat uponneet hiukan paremmin. Tai jos pyörät olisivat olleet muoviset, olisi niistä voinut pohjasta vähän viistää pois mutta noihin vinyylifillareihin ei kiinnostanut enää koskea kun ne sai valmiiksi.