Pienoismallit.net

BT-42

Kesä 1943

Tamiyan bt ei esittelyitä kaipaa, malli meni nätisti tamiyalaiseen tapaan nippuun ja rakentelu oli suoranainen nautinto. Maalattu lifecolorin suomimaali setillä ja pientä maalipinnan kikkailua sävyjen suhteen, koitin tehdä kuivan kesäisen pölyisen tankin jolla on huristeltu hiekkateitä/kärrypolkuja joita karjalassa riitti. Alusta tehty valokuva kehyksen taustasta johon rakentelin pätkän aitaa ja telastoon nojaamaan ppsh 1941 nojaamaan. Alunperin tähän piti tulla sarjan mukana tullut figuuri, mutta figun maalaus osoittautui todella hankalaksi itselle joten jätin figun pois rumentamasta. Säistys hyväksi koettua AK:n tuotelinjaa. Mukava oli kuitenkin rakennella joskin alustoihin ja maastoon täytyy paneutua enemmän. Ne kun tuovat mukavasti mallille eloa.

Kommentit

Minusta tankki on suhkot ok., mutta siirtäisin KP:n nopeasti pois telaketjujen alta. Muutenkin näyttävämpi asettelu olisi luukkujen kohdalla, joka olisi luonnollisempi paikka.
Kiitos marcus, kerkesin liimata tuon aseen tuohon kun alkuperäinen idis oli että sarjan mukana tullut figu olisi asettunut siihen viereen. Mutta kun useista yrityksistä huolimatta en saanut figusta edes välttävää niin jätin pois sen. Sillä tuo ase on siinä, ikäänkuin sotasaaliina.
Tosi komea peli tuo Mörkkö BT-42:n
Tykkin putken päähän pressu suoja ollaan ajossa,ei tuliasemmassa.
Lapiot on olleet käytössä sen näkee, ja tornin takaovet raollaan se vaihtelee;
Kuten edellä sanotiin tuo kp on tosi oudossa kohtaan ,vaikka olisi sotasaalis.
Itse poistaisin koko kp:n, kun tulee kysymys: miten se on saatu saaliksi 1943 kun linjat oli pysyvät syvärillä.
Alusta on tosi tyylikäs eikä liian täynnä tavaraa.
Kp:n sijaan ,vaikka tienviita tien sivuun.
Kerrankin maalauksella saatu mukavasti eri vihreät esiin sävytyksillä,muuten yksi vihreäseen pintaan.
Oikein näppärä malli. Niinkuin on aikaisemmin todettu, on Kp oudossa paikassa. Olishan siitä figusta ollut kyllä hyötyä. Figuurit on kyllä ihan oma maailmansa, johon en ole vielä päässyt jyvälle. Ehkä ihan figuurien valmistamiseen opastavasta kirjasta, jonka tilasin, on sitten omalla kohdallani apua. Kassellaan. Jarno, keep up the good work !!

terv. Seppo V
Kiitos eerik. Tuo pressusuoja on kyllä hyvä oivallus ja oisi sopinut hyvin. Se tuo ppsh on kulkeutunut tankkimiehistölle korttiringistä:) Mulla on italerin ja tamiyan tienviittoja mutta en laittanut tähän kun se pääpaino oli aluksi figussa.

Kiitos seppo. Kp on kuvauksen ajaksi tankkimies laittanut nojaamaan telaa vasten, onhan sota aika ja vihulaisesta kun ei tiedä:) Monta hyvää dioa/vinjettiä on jäänyt tekemättä kun figuurin maalaus ei onnistu kasvojen osalta välttävästikkään, oon lukenu pienoismallarin käsikirjaa ja koittanut päästä hommasta jyvälle, mutta kasvot näyttää aina joltain zombin ja luolamiehen väliltä. Täytyy reenata nuihin vanhoihin airfixin figuihin.
Mallit sen kun komistuu ja värit monipuolistuu👍
Kiitos petri.
Jarno! Näköjään ollaan kohtalotovereita figujen suhteen. Meikäläinen on vaan niin hölmö, että laitan siitä huolimatta figuuriloita mallien kanssa dioihin. Ei muuta, kun jatketaan harjoituksia!

terv. Seppo
Kiitos seppo, näin se on harjoitukset jatkuu ja onhan se jossain vaiheessa onnistuttava edes siedettävästi. Onneksi on nuita vanhoja airfixin figuja johon harjoitella:)
toivonen 7.4.2015 17:45 Vastaa lainauksella
Heippa,

Kyllähän Tamiyan BT tulee hienosti ihan boksista ja alusta luo tunnelmaa. Hyvä!

Ekoissa telapyörissä se keskiön suora kohta pitäis olla vaakatasossa, suora osa ylhäällä. Etummaiset fillarit oli ratilla ohjattavissa ja ne oli laakeroitu tuon ison keskiosan ulkoreunoilta (vaan on tuo haveri tapahtunut mallareille ennenkin).

ps. kp on ihan hyvässä paikassa. noita torrakoita on jätelty maailman sivu mitä hullumpiin paikkoihin nojalle (kokemustakin on…)
Kiitos toivonen: Ei näköjään meikä saa mallia aikaiseksi missä ei joku pikku kömmähdys ole:)
Upea malli! Olen mykistynyt…
Kiitos.