Pienoismallit.net

Focke-Wulf 190A-5 JG 54

Walter Nowotnyn nimikko JG 54 vihreässä camossa Itärintamalla vuonna 1943.

Haasteita oli varsin mukavasti, ei niinkään rakennusvaiheessa mutta muissa kylläkin.

Maalausvaiheessa kun olin maskaamassa itärintamatunnuksia ja otin maskiteippejä pois niin eikös maali lohjennut teipin mukana- joten eikun paikaamaan.

Tämän jälkeen säistämisvaiheessa havahduin siihen että malli tuntui huojuvan omituisesti…ja kyllä, molemmat telineet murtuneet ja kone korjaukseen.
Noh, pitkä pinna oli välillä todella tarpeen mutta sain sentään nuo korjatuksi.

Itse mallista ja rakentelusta:

Malli oli itsessään helppo kasattava, ainoa jonka teen seuraavassa FW-mallissa toisin on että laskutelineitä koottaessa käytän reilummin pikaliimaa jottei tule samoja ongelmia kuin nyt.

Ohjaamossa käytin Eduardin syöksyvöitä ja mittaritaulua. Lisäsin moottoriin johdotukset ja laskutelineisiin jarrunesteletkut.

Hasegawan tarjoamat renkaat olivat myöhäistä tyyppiä, joka on siis väärin A-5:lle. Tilasin Kuivalaiselta resiiniset tilalle- kiitos Martti!

Hasegawalla on käynyt jokin outo kömmähdys sarjan kojelaudan kanssa; kojelaudan reunaa kiertää nahkainen pehmustettu toppaus, ja Hasegawa oli tehnyt kylmästi tähtäimelle tilaa ja reunus on pätkäisty tähtäimen tieltä pois…korjasin tämän pienella muovinpalasella ja hioin muotoonsa. Samalla korjasin tähtäimen paikkaa.

Jätin myös ohjeista poiketen koneen alapuolella olevan FuG 16 antennin pois, koska suurimmassa osassa A-5 alatyyppia tätä ei ollut asennettuna.

Pakosarjat porasin auki ja siirtokuvat mallille tulivat Kageron JG 54- läpyskästä.

Tässäpä taas tämä. Kertokaahan mielipiteitänne.

Kommentit

Kas siinä on tosi tyylikäs ilmojen susi.
Laskutelineiden kulmat oikein.
Maalaus erittäin hyvä,kaipaisi hieman kulumaa aseiden luukkujen ja moottoripeltien kohdille.
Sekin on makuasia nyt.
Suorastaan huutaa alustaa alle , komealle paikalle kirjahyllyyn.
Kiitos kommentista, Eerik!