Pienoismallit.net

Focke Wulf 190 a8

Göringin harmaa susi

Jälleen uudempaa airfixiä.
Mallista jäi ihan hyvä maku suuhun. Kasaaminen oli simppeliä, osat skarppeja ja loksahtelivat näppärästi paikoilleen.
Yksityiskohtiakin oli mukavasti mukana.
Olen vältellyt luftwaffen koneita lähinnä yhdestä pelottavasta syystä…täplämaalaus.
Tämä malli sai kunnian toimia harjoitusmallina ja kokeilualustana. Uskoisin päässeeni nyt vähän jo toimivan tekniikan puolelle, mutta katsotaan miltä seuraava malli sitten näyttää.
maalauksessa käytetty italerin akryyli maaleja ja siveltimiä.

Kommentit

Moi, Timo! Hyvältä näyttää FW! Voitko vähän raottaa - toiselle akryyleillä ja siveltimillä touhuilevalle - tuota sinun täplä-camotekniikkaa. On nimittäin sen verran upean näköinen, että voisin itsekin kokeilla…
Hei ja kiitos kommentista. Monia tapoja tuli kokeiltua, mutta viimeinen yritys tapahtui seuraavasti. Otin mattalakkaa, sävytin täplän värillä ja ohensin. Lakka tuntui pitävän täplän paremmin kurissa kuin pelkän ohennetun maalin ja sain tuolla tempulla tehtyä pehmeä reunaisia muotoja ja hiukan läpikuultaviakin.
Toinen tapa mitä testasin enemmän, oli tehdä täplät ensin ja koittaa pehmentää niitä ohennetulla rungonsävyisellä maalilla, mutta en ollut siihen kovin tyytyväinen. Lakka temppua pitää vielä testata toiseenkin malliin.
PhantomII 30.3.2015 16:23 Vastaa lainauksella
Hienosti toteutettu malli ja varsinkin maalaus. Luulisin, että tavoite on saavutettu.
Kiitos kommentista. Maalaaminen on minulle se mallailun mieluisin osa-alue ja mukava kuulla, että edistystä on tapahtunut :)
Tosi näppärästi onnistunut täplämaalaus! Näistä kuvista en kyllä olisi arvannut että ne on vedetty pensselillä. Tuo lakkakonsti kuulostaa oikein toimivalta kikalta, sillä saa pigmentin määrää pienemmäksi ja sitä kautta vähemmän peittäväksi ilman että maalista tulee ohutta lirua josta pigmentit erkanevat muusta liemestä.
Kiitoksia kommentista. Kyllä tuon lakkakikan jälkeen täpläpelko on jo vähän hellittänyt. Olisihan tuonkin voinut vaan keksiä aikaisemminkin :D
Oikein onnistunut Focke-Wulf ja etenkin tuo "mottling" siveltimellä toteutettuna. Hyvän kikan olet keksinyt tuon toteutuksen kanssa. Muutenkin malli on erittäin hyvän näköinen ja huolella tehty!
Tässäpä on jo tullutkin aika paljon kommentteja, joista useimmissa tapauksissa olen samaa mieltä. Yleisesti ottaen hieno malli.
En kuitenkaan ole sitä mieltä, että viimeistelyn "finesse" esim malauksen osalta olisi tässä mallissa sitä luokkaa, että mallista pitäisi antaa yli kolme pistettä, varsinkaan, kun aihio on varsin helppo.

Malleja pitäisi pisteyttää suhteessa muihin vastaavankaltaisiin malleihin.

Kaikille tietysti oikeus pisteyttää miten haluavat. Jos kaverisuhteet ovat osa asiaa, niin…

PS. tuota lakkatemppua on kokeiltu ennenkin, mutta hienoa, että se edelleenkin elää.
Kiitos kommentista.
Ystäviä tällä sivustolla on yksi kappale, joka ei käsittääkseni arvioi malleja.
Voisitko suositella mallivalmistajaa jonka aihiot täyttävät kolmen tähtösen kriteerit?
En voi juurikaan vaikuttaa annettuihin tähtösiin, paitsi jättämällä arvostelumahdollisuuden pois, jolloin palaute olisi kommenttejen varassa, joita tulee yleensä niukasti.
Perusteluista on muistaakseni väännetty kättä ketjussa jos toisessakin ja tulos on muistaakseni aina ollut se, että jokainen arvostelee oman makunsa ja silmänsä mukaan.
En ollut tuosta lakka tempusta tietoinen, enkä pyrkinyt sitä nimiini ottamaankaan, pahoittelen jos sellaisen kuvan välitin.

Pahoittelen mahdollista aiheuttamaani mieliharmia :-)
Timo Honkanen kirjoitti:
Kiitos kommentista.

Pahoittelen mahdollista aiheuttamaani mieliharmia :-)
Ei mallisi mitään mieliharmia aiheuttanut. Annoin minä siitä oman kriteerini mukaan pisteitä, jotka eivät tällä kertaa aivan korkeimpia olleet. Annoin myös siihen kuuluvia perusteluita, kuten sivuston toive on. Mielestäni maalauksen olisi pitänyt olla vielä hieman parempaa. Toisaalta erittäin hienoa, etä toteutit sen siveltimillä. Akryylimaalauksesta en sitten tiedä itse juuri mitään.

Kummasta antaisit enemmän pisteitä, jos lopputulos olisi samankaltainen: Revell-Hasetamigawa mallista tai rujosta limited-run-aihiosta tehty? Minä annan pisteitä sitä enemmän mitä vaativampi aihio, anteeksi.

ystävällisesti

MK
Valitettavasti tietämykseni mallisarjojen laadusta on aika heikolla pohjalla, joten en osaa nostaa sitä niin määrääväksi tekijäksi.
Toki kokonaan tai suureltaosin itse tehdyt mallit saavat aina kunnioitusta.
Kukin arvostelee tavallaan luonnollisesti, kaveri lisällä tai ei…
Kiitos jokatapauksessa että vaivauduit kommentoimaan, vieläpä kahdesti.
Nyt en oikein käsittänyt Mikan perusteita… Mielestäni arviointi perustuu lopputulokseen eikä aihion helppouteen/hankaluuteen/monimutkaisuuteen/kolhouteen… Tarkoitan tuolla sitä, että käsittääkseni esim. LP-levyjäkinkö pitäisi arvostella sen mukaan millaisessa studiossa ne on äänitetty tai maalauksia sen perusteella millaisissa oloissa tai millaiselle kankaalle ne on maalattu.
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Nyt en oikein käsittänyt Mikan perusteita… Mielestäni arviointi perustuu lopputulokseen eikä aihion helppouteen/hankaluuteen/monimutkaisuuteen/kolhouteen…
Samaa mieltä, että lopputulos on tärkeä tekijä. Itse annan arvoa myös vaativalle prosessille. Siis arvostan myös sillä tavalla mallailua. Jokainen tietysti omalla tavallaan…
Jos asiaan palataan, niin ei Timon malli mitenkään huono ole. Pisteet tuli tälläkertaa siten kuin tuli. En halua puida sitä tässä enempää.
Minä kommentoin vielä sen verran, että tästäkin näkee miten monipuolinen harrastus mallailu on.
Joku tekee kaiken itse, joku pitää haastavasta rakentamisesta, joillekkin pintakäsittely on se juttu.
Ja jokaisella on oma näkemyksensä arvostelusta, mikä on aivan ok. Tuskin tälläisellä sivustolla mitään yhtenäistä linjaa saadaan aikaiseksi, eikä tarvitsekkaan.
Mikan ensimmäisessä kommentissa ei häirynnyt annetut tähdet, vaan lähinnä viittaus kaveri pisteisiin, josta onnistuin vähän loukkaantumaan aluksi, mutta pääsin miehekkäästi jo asian ylitse :)
Mallaillaan ja arvostellaan kukin tyylinsä mukaisesti jatkossakin.

Ps. Mika, jos satut lukemaan vielä tämän viestin, niin kyllä minä sinultakin ne kolme tähteä vielä nappaan…
Komea on taivaan susi.
Ainoastaan laskutelineiden kulmat liian suorat .
Aina se lopputulos ratkaisee,vaikea malli tai ei. Ja Jokainen näkee omalla tavalla mallin.
Ja tärkein on että mallari pitää itse loppu tuloksesta, ja parantaa seuraavissa malleissa.
Kukaan ei ole mallari syntyessään, vaan pitkän oppitien matka.
Kiitos kommentista, taival kohti täydellistä mallia jatkuu :D
Mihin suuntaan kulmaa pitäisi lisätä, olivatko ne vielä enemmän sisäänpäin kallellaan kysyy epätietoinen.
hynkkeli 2.4.2015 14:23 Vastaa lainauksella
Ei lainkaan hassumpi, mutta jotenkin epämääräisesti ei tuo maalipinta omaa silmää miellytä nyt, vähän paksu maali tai jotain…
Telineet voisi olla sisään ja eteenpäin hieman enemmän kallellaan.
Hei, kiitos kommentista. Pitää olla seuraavan Focken kanssa tarkempi noiden telineiden kanssa.