Pienoismallit.net

Bf 109 G-6

Suomi-Mersu ryhmärakenteluun

Rymärakentelun aikana sain valmiiksi kolme 109:ä kuvaavaa mallia, joista tämä Revellin sarjasta rakennettu ja ihan viime metreillä valmistunut on viimeinen.

Kommentit

Olavi Puro tais lennellä MT-449:llä, näyttää olevan tunnusten pohjatkin vedetty dn sinisellä joten sodan loppuvaiheet käsillä, suomikoneita kaipaa hieman pölyisemmän oloisena kun pääosin maapohjaislla kentillä operoivat, mutta ei paha tämmösenäkään.
Hei
Niinpä lenteli. Olivat varmaan pölyisiäkin mutta niitä tuli aika tiuhaan tahtiin Saksanmaalta ja jossain vaiheessa olivat hm… uudenkarheitakin.
Kuivalaisen siirtokuva-arkin ohjeissa peräsimeen esitettää braunviolet-laikkuja, joka vähän epäilytti mutta paremman tiedon puutteessa ruiskuttelin niitäkin.
Jehna, itselläni työn alla alustavasti MT-449, mutta tämän nähtyä voi tulla kani pöksyyn. Hienoa työtä siis! Itsekin kaipaisin vähän säistämistä, mutta onhan tuo niinkin, että tämä riippuu täysin siitä mihin ajankohtaan malli sijoitetaan ja mikä oli koneen kunto Suomeen lennettäessä.

Ihmettelin tuota samaa pyrstön maalausta ja uskaltauduin laittamaan sähköpostia dekaaliohjeissa mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Kävi ilmi, että maalauskaavio on Eduardin heiniä ilman suomalaista konsultaatiota. Mutta sain ystävällisenä vastauksena pyrstön väreistä oheisen tiedon (tästä vielä asianomaiselle kiitokset):

"Koneen puisen pyrstön värit 81/83 ovat näille puuosille standardit terävillä värirajoilla (parhaiten asia selviää katsomalla K-mallin koneiden vastaavia osia, joissa ei ole ylimaalausta). Kun näitä puisia pyrstöjä asennettiin harmailla 76/75/74 maalattuihin G-6 -koneiden runkoihin, ei tälläinen kontrasti väreissä tullut kyseeseen. Niinpä tummat värit maalattiin osittain yli ruiskuttamalla harmaata 76 vapaalla kädellä yli."

Meikkaa senssiä. Taas hitusen viisaampi!