Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-2

MT-225

Panokseni Messerschmitt-ryhmärakenteluun. Hasegawan sarja oli paria juttua lukuunottamatta helpohko kasattava. Parista jutusta toinen oli moottorisuojan yläosa, joka oli sarjassa resiiniosa (vai pu?). Osa oli millin liian lyhyt. Ongelma ratkesi muovilevyn palalla ja viilalla. Toinen ihmetyksen aihe oli renkaat, jotka olivat samaa ainetta kuin em. moottorin suoja. Renkaat olivat nimittäin litistetty alaosasta, jotta syntyisi vaikutelma kuormituksesta. Mutta litistys oli tehty ajatellen renkaan olevan kohtisuorassa maata vasten. Ja näin ei käsittääkseni Mersussa ole, vaan rengas on kulmassa maata kohden. Viilaamalla asia oli autettavissa, mutta lopputulos ei nyt ihan fiksu ole.

Ohjeista löytyi maalauskaavio koneelle MT-225 (Luutnantti L. Nissinen, huhtikuu 1944), joka paperin mukaan oli ylimaalattu RLM74:lla. Yritin saada asialle vahvistusta kaivelemalla netistä kuvia, mutta muutamasta mv-kuvasta ei kovin viisaaksi tullut. Yritin saada pinnan näyttämään siltä, kuin ylimaalaus ei olisi täysin peittävä, vaan alta kuultaisi paikoin alkuperäistä maalauskaaviota. Maaleina käytin Xtracrylixin akryyleita. Kone on tarkoituksella jätetty puhtaaksi, esittäköön nyt sitte vaikka juuri huollosta tullutta.

Kommentit

Nättiä työtä! Jotenkin (ja viittaan tässä edelliseen tuotokseeni) näistä säistämättömistä/vanhentamattomista koneista vain tahtoo jäädä aavistuksen vaisu tunnelma. Säistäminen ja vanhentaminen saa mallin näyttämään aidommalta, oli se sitä tai ei. Ja tämä ei ole sinänsä kritiikkiä mallia kohtaan, lähinnä havainto omista mieltymyksistäni. Maalipinta on tässä silti saatu elävän näköiseksi pienillä tehosteilla.

Jotain pohdittavaa tai lähemmän keskustelun aihetta: Minulla on sellainen käsitys, että tuo happisäiliön täyttöaukon (vai mikä tuo tuossa oikeassa kyljessä hakaristin edessä on?) merkintä jäi saksalaisten konetunnusten ylimaalauksessa peittoon. Ainakaan niitä ei tahdo kuvista erottua. Ja sitten voisi aloittaa muutaman sivun spekulatiivisen keskustelun rengaskuilujen väristä… :)
Hienolta näyttää!! Todellakin taisi olla näissä nk. korvausMersuissa(jotka saatiin vaurioituneiden/tuhoutuneiden tilalle) oli paljonkin poikkeuksia nk. perusMersuihin: G6 tyypin siipiä (joko toinen tai molemmat), tällainen enemmän ja vähemmän peittävä ylimaalaus RLM74:llä… Todennäköisesti juuri tämä MT-225 ja MT-229 olivat varsin peittävästi RLM74:lla sudittuja. Mielestäni olet saanut ko. Suojamaalauksen onnistumaan todella hienosti! Itselläkin tämä sarja odottelemassa työn alle pääsyä.
Pidän tosi paljon👍👍👍👍