Pienoismallit.net

Blue Nose

Terve kaikille laivanrakentajille ,tällaisen kalastuskuunarin rakensin männä talvena.Sarjasta hieman-puutavara olisi saanut olla parempaa,tökeröt muoviosat korvasin puisilla niin paljon kuin voin ja mukana tulleen lankatavaran jätin käyttämättä.kuvissa oli myös arvoituksia ja ristiriitaa mutta niistä selvisi ihan maalaisjärjellä.No silti ihan kiva rakentaa.seuraavaksi teen jotain jossa onvähintään 70 tykkiä esim.san felipe tai sovering of the seas. Antakaa vinkkiä mistä sen vois kivutta tilata?
Terv.J-P PPöysti

Kommentit

Hienon pååtin sait aikaiseksi, onnea siitä.
Seuraavassa projektissasi onkin sitten todella haastetta, pelkän rungon rakentamisen lisäksi meneekin sitten vähintään yhtäpaljon, jollei 2x enemmän aikaan tuollaisen pååtin rigaamiseen (köysien vetoon)
Hyvältä näyttää ja Bluenose on yksi suosikeistani. Vielä tuohon aikaan tehtiin hyvän näköisiä purjelaivoja ja -veneitä, ja kun suunnittelija on pyrkinyt nopeuteen niin ei voi mennä paljoa pieleen.

Seuraavaa en osaa suositella, mutta jos nyt tuli rakennettua osa scratchista, niin mikään ei ehkä estäisi tilaamasta kirjallisuutta ja piirrustuksia tulevaisuudessa esimerkiksi Marine et Modelismo D'Arsenalilta tai Ancrelta? Vaikka 118-tykkinen Le Commerce de Marseille, jos etsii jotain äärimmäistä. Itselläni on työn alla 16-tykkinen kaappari ja seuraavaan tulee selvästi vähemmän aseistusta, sen verran paljon tuokin vaatii näpertämistä. Iso laiva vaatii oikeasti paljon työtä ja scratch tulee kalliimmaksi kuin mallisarja.
Kaunis alus. Noitahan kutsuttiin aikoinaan jahdeiksi. Patruuna seurueineen "purjehti" ja miehistö hoiti käytännön työt. Tai miljonäärien pojat kävi välillä isin veneellä tuulettumassa. Näitäkään ei enää juuri valmisteta, muutamia tosi kauniita ja kalliita jahteja valmistuu silloin tällöin muutama, pääasiassa ne tehdään kaukoidässä tai Turkissa.

Ymmärrän hyvin innostuksesi ja ruokahalu kasvaa syödessä. Kuten Olli mainitsi niin isommissa laivoissa on moninkertainen työ. En halua latistaa tai muuten mitenkään masentaa, mutta mikään ei ole surullisempaa kuin kesken jäänyt iso malli mihin on mennyt paljon aikaa ja usein myös rahaa. Se tekeekö mallin kokonaan itse vai mallisarjasta on sivuseikka. Pääasia että siitä pitää mitä tekee.

Pasia kompaten, isommissa malleissa vaikkapa nyt laivoissa on valtava homma tehdä kaikki itse. Omia kykyjä ei pidä yliarvioida, mutta jos on intoa tarpeeksi se riittää. Se kantaa aika pitkälle.
Bluenose on hieno laiva,mutta mielestäni billing on pilannut sen.J-P.Pöysti on oivaltanut hienosti ja korvannut rumat muoviosat omilla työstämillään osilla.Takiloinnissa on hieman parantamisen varaa,parduunat ja väylingit näyttää ompelulangoilta.Rustijumprut ei oikein luonnistu "valkoisina".Runkotyö on upeaa.Ylempänä P.Ahopelto kertoo että Scrath on kallista.Ei muuten ole.. jos taitaa puuntyöstön.Nippu puutavaraa lähimmästä puutavara tai puusepänliikkeen ns,jätepuusta.ei maksa kuin kuljetusvaivan ja jos sahaa tavaran pienemmäksi.Materiaali kulkee kainalossa.Tampereen Harrasteesta saa mukavia malli ideoita.Kuten liimat ja työkalut sun muut.Stadin Jukka taasen vei" taaskin";)sanat suustani.Eli täysin samaa mieltä hänen kanssaan… Mitä enempi tykkejä sitä mukavampi niitä on työstää ja takiloida.jos lavetit omaa tuotantoa portit, kiinnikkeet, saranat, putket,blokit,taljat,köysivyyhdet.Kaikki sen 70-100 kertaa.symmetrisesti laivan kannen, rungon ja mittakaavan mukaan .Suosittelisin mieluummin tuollaista, meidän tekemän AnneMaria kuunarimallin mukaista tykkialusta.siinä kansiaseistus on näkyvää ja helpommin rakenneltavaa.Oli muuten halpa scrathi.

Marko ja Anne
Rane 12.3.2015 13:45 Vastaa lainauksella
Eikä puu ole ainut autuaaksitekevä materiaali jos tekee "skrätsinä".
modelshipworld.com/index.php/topic/854-royal-caroline-by-doris-card-1749-140/
Joo samaa mieltä Rane. Materiaalilla ei sinänsä mitään merkitystä. Jokaisella omat lempimateriaalit ja kykynsä.
Mulla kuluu nykyisin puuta, muovia, metallia aina sen mukaan mikä parhaiten käy. Tai pitäiskö sanoa mistä osaan tehdä. Erkki Heiskasen tekemät tykit on sellaisia mitä haluaisin osata, mutta en osaa. Puiset purjelaivat taas ei ole kovin vaikeita. Teen just terapiamallia laivanrakennuksen välissä, autoa. Sen moottoria piti muuttaa aika paljon, tein puusta :) Mikä paras rakennusmateriaali juupas-eipäs-minä-oikeassa sopii kai tonne ala-asteen pihalle. Mutta hyvä että näitä keskusteluita käydään, pysyy kaikilla jalat maassa :) Ja näiltä sivuilta olen oppinut muovin käsittelytekniikoita aika paljon, kiitos kaikille.
Rane 12.3.2015 21:42 Vastaa lainauksella
Linkissäni oleva Doris tosiaan käyttää paljon pahvia ja sehän on oiva materiaali kun silloin pärjää pitkälle ihan veitsillä ja työ on siistiä. Olen ymmärtänyt, että hän päällystäisi laivojen kyljet tarranauhasuikaleilla jossa on puunkuvio. Koristeet rouva muotoilee massasta jotka sitten paistaa uunissa.
Tässä on muuten melkoinen mallari Tshekinmaalta.
Onko sulla Rane itsellä omia kokemuksia paperimalleista? Haluaisin tehdä venäläisen taistelulaivan tsaarin ajalta.
Jos tilaisi paperimallin ja tekisi niiden ohjeiden mukaan puusta ja muovista laivan. Eli maksaisi periaatteessa piirustuksista. Vaikka täältä:

www.aliexpress.com/cheap/cheap-ironclad-ship-models.html

Russia Battleship BORODINO olisi mun makuun. Noi pienet mittakaavat 1:350 ym ei oiken innosta.

Toisaalta olen kesällä menossa Kotkaan kuvaamaan höyrymurtaja Tarmon ja skannaamaan alkuperäiset rakennuspiirustukset mallia varten. Ahneus tosin kostautuu keskeneräisinä töinä. Täytyy olla varovainen :)
Rane 13.3.2015 15:14 Vastaa lainauksella
En ole rakentanut paperimalleja mutta pidän paperia hyvänä - ja jopa ilmaisena - materiaalina. Tekeillä olevassa 1/75 Cutty Sarkissa olen rungon kyljissä käyttänyt loppupäällysteenä paperia, sekä yläosan laudoituksissa että alaosan yksittäisissä "kupari"levyissä. Kyllästin ne vaan ennen maalaamista ohuella PVA-liimalla.