Pienoismallit.net

MT-408

Kyseessä Bf 109G-6 keväällä 1944. Kone oli Suomeen maaliskuussa lennettäessä uusi. Mallia ei ole vanhennettu käytännössä lainkaan, pelkkä hienovarainen säistäminen tehty. Etenkin laskutelineeseen on lisätty kuraa. Valitettavasti ehdin vanhentaa ohjaamon ennen kuin luin, että kone oli uusi, joten ohjaamo ja kone muuten ovat vähän epätasapainossa. Naamioväristä tein tuollaisen aaltomaisen tai sahalaitakuvioisen, koska kone oli Erlan tehtaalla valmistettu. Täplämaalauksen värit laitoin saksalaisten värikuvien perusteella. Menivät joko oikein tai sitten ei. Pakokaasuvanoja en maalannut, koska niitä ei uudessa koneessa juuri ole ollut. Maalit Vallejon Model Airia.

Trumpeterin lähestymistapa teemaan on laittaa laatikkoon kamala määrä mikroskooppisia osia. Niiden kanssa eräskin ilta kului enemmän tai vähemmän rattoisasti. Etsiosat lisäävät paikoitellen uskottavuutta, mutta laskutelineissä jätin messinkipinnan näkyviin ihan vain koska se näytti komealta. Suhteettoman suuret jarruletkut tein messinkilangasta. Kuomun vaijeriin ja antellijohtoon näpersin äärimmäisin henkilökohtaisin uhrauksin jouset metallilangasta, mutta olisivat nuo voineet paremminkin onnistua. Huolellisesta mittailusta huolimatta itse valmistetuista konetunnuksista tuli lopulta kuitenkin liian isot.

Kommentit

Tuotas, tuotas… Eipä voi kuin yrittää löytää lattialle valahtanutta alaleukaa… Upean mallin olet saanut aikaan. Eikä tuo "konttorin" vanhennuskaan silmille hypi. Tuo Erla-tehtaan suojamaalauskuviokin näyttää istuvan hyvin mallin kokonaisuuteen. Kateellisena ihastelen ja yritän imeä itselleni vinkkejä! Please, jatka samaan malliin (vaikka sotamaalatulla MT-213:lla).
Kiitos, Petri! Valmistajatrilogian täyttymistä odottaa Revellin G-6, mutta katsotaan täytyykö tässä välissä vetää hetki henkeä. :)
Lisäsin pari otosta kuvapankkiin kun tähän ei mahtunut.
Aika sanattomana katselen näitä loistavia teoksiasi. Pakko varmaan tulla joskus kylään ihailemaan ihan livenä.
Kiitos, Iivari! Aina näihin jää jotain vikaa ja virhettä, jotka sitten mielessään lupaa korjata seuraavassa yrityksessä. Nyt on tehtynä Wiener Neustadtin G-2 (Hasegawa) ja Erlan G-6 (early) (Trumpeter), joten seuraavaksi kai sitten trilogian täydentää Messerschmitt Regensburgin G-6 (late) (Revell)…
Nätti mersu, maalaus hieno ja hyvin tehty. Eipä tuo ohjaamon vanhennus juuri hypi sillmille. Pientä käytönjälkeä,mm pakovanat olisivat mukava lisä, mutta niinkuin kerroit että koneet olivat uusia. Onko trumpan malli kuinka hyvin ohjaamon osalta detaljoitu? Täytyypä itekki pistää tilaukseen.
Kiitos, Jarno! Aika peruskamaa tuo ohjaamo, jotain etsiosia kuuluu sarjaan. Jos Hasegawaan vertaa, niin vähän enemmän on paneuduttu. Hyvä setti tuo mielestäni on kokonaisuutena.

Olisihan tuota voinut vähän vanhentaa, vaikkei kone kai ollut käytössä kuin muutaman kuukauden. Tuo steriili pinta jää pakosti vähän tylsäksi. Seuraavaksi täytyy valita joku loppuun ajettu luuska malliksi! :)
Sen verran vielä, että Hasegawaan verrattuna tässä on täysin ylivoimainen pintakuviointi.