Pienoismallit.net

Tomas

potra satamahinaaja

Revellin "Harbour tug" tuli tehtyä joskus kultaisella 80-luvulla. Liimattu kasaan tuubiliimalla ja maalattu maalitusseilla. Aikani sitä jossain romuläjässä katselin, kunnes pari vuotta sitten päätin ottaa jotakin hyötykäyttöön.

Tuo jokin on laivan runko. Paloittelin laivan ja rakensin rungon päälle uuden kannen, hytin ja savupiipun miljoonalaatikon osista ja muovilevystä, - rimasta ja - putkesta.

Lopputulos on "Tomas" potra höyrykäyttöinen satamahinaaja.

Kommentit

Kaipaisin hiukan enemmän tietoa:
- Miten vesi ja jäät on tehty
- Pari lähikuvaa
- Kertomusta mallista yms.
Juke 4.3.2015 17:36 Vastaa lainauksella
Moi Timo, jäätä ei kuvissa ole, tässä linkki tekemääni lyhyeen kuvaukseen veden tekemisestä www.pienoismallit.net/kirjoitukset/niksi_638/

Täytyy muutama lähikuva nappasta, kun taas otan tämän esille laatikosta. Mallilla sinänsä ei ole esikuvaa, vaan nettiä selaillessani olen törmännyt tämän tyyppisiin hinaajiin.

Runko siis Revelliä, johon tein uuden kannen styreenilevystä. Styreenilevystä tein myös hytin ja kansirakenteet, ikkunaventtiilit ovat RB-modelin messinkisiä venttiileitä, samoin kun ilmanottoputki. Savupiippu styreeniputkea, Masto styreeniä ja messinkiä. Maalauksen olen tehnyt runko Mastonin musta kilinkalinpullo, kansi Tamiyan spray ja loput Tamiyaa pensselillä
Kiitti Juke.
On mennyt täysin ohi tuo veden tekolinkki.
Haksahdin noihin jäihin, kun katsoo laivan vasemmalle puolelle veteen, niin siellä ikäänkuin on jäälauttoja. Kulmikkaita, kuten myös ihan keulan vasemmalla sivulla.
Ilmeisesti kamera antaa väärän efektin.

Malli on mielestäni upea. Ja lisäarvoa antavat itsetehdyt osat. Ja jotenkin tuo vanha höyrykonepuurtaja on nostalgiaa ja miellyttää kovasti.
Nyt uskaltaa jo pojottaakkin. Mutta laita lähikuvia.
T.T
Hieno malli, miellyttää minun silmääni. Vesi on onnistunut hyvin ja kuvassa on leppoisan vauhdin tuntua. Hinaajassa on sopivasti ajan hampaan puremia ja yksityiskohtia. Figuurit täydentävät sopivasti tunnelmaa. Ainut mitä vähän kaipaisin, olisi se että hinaajan piipusta tupruaisi jotain. Tosin savun/höyryn mallintaminen on tosi vaikeaa. Mielestäni onnistunut kokonaisuus.