Pienoismallit.net

Scuderia Toro Rosso STR5

Toro Rosso on Red Bullin sponsoroima juniori talli, jossa ajaa aloittelevia Red Bullin sponsoroimia kuskeja.

Toro Rossosta ei löydy montaa rakennus sarjaa, STR3 & STR4:stä löytyy harvinaiset hartsisarjat ja Tamiyan Red Bull RB6:n on Studio27 tehnyt dekaalit joilla voi kyseisen mallin muokata Toro Rossoksi kuten itse tein.
Suurimmalta osin molemmat autot ovat identtisiä, suurimmat erot ovat moottorikatteessa ja etusiivessä.
Red Bull RB6 vs Toro Rosso STR5

Alun perin tarkoituksena oli rakentaa malli suoraan laatikosta käyttäen S27:n dekaaleita mutta huomatessani että RB6 Malesian GP:n muutossarjaa käyttämällä saisin moottorikatteen muokattua paremmaksi.
Missään nimessä tarkoituksena ei ollut tehdä yksi yhteen kopiota, enemmänkin jotain joka muistuttaa oikeaa autoa etäisesti. Omasta mielestäni onnistuin urakassa enemmän kun hyvin.
Tarkempi kuvaus eri vaiheista löytyy FCMA:n puolelta

Kommentit

Hieno väritys! On siinä ollut teippaamista.
Onkos tuo takasiipi yhtä palaa vai osista kasattu? Pikkasen lintallaan. Tuossa tekisi etsiosat poikaa. Nyt on mittakaava aivan päin sitä itteensä. Ihme homma kun 1:43 mittakaavassa on jo vuosia olleet takasiivet p/e osaa.
Pohjan ruutukuvio osuu pikkusen silmiin.
Hienoa duunia!!
Nykyisen F1:n takasiiven pystylevyn toteuttaminen etsiosana on hiukan hankalaa, koska levy ei ole kovinkaan usein suora, vaan sitä on muotoiltu milloin mihinkin suuntaan. Ennen oli toisin ;)
RedBullissa ja ToroRossossa tuo pohjalevy oli osittain juuri tuollaista ruutuhiilikuitua.
Juu ruudullista kyllä. Tarkoitan että kuvio hiukan voimakas.
files.conceptcarz.com…g/Scuderia%20Toro%20Rosso/2010-Scuderia-Toro-Rosso-STR5-Image-020.jpg
Enkä tarkoita moitteena rakentajaa kohtaan. Hienoa työtä saatavilla olleista osista!
Kiitoksia Jyrki ja Petri. Hienoa että porukka tykkää!
Jyrki: itse asiassa katteiden punaiset ja kultaiset osat ovat dekaaleita. Jos nuo olisi pitänyt itse teipata olisi koko homma jäänyt tekemättä.
Kuva dekaaleista

Olet oikeassa tuon ruutulippukuvion kanssa, se on liian kirkas mutta se menee täysin laiskuuden piikkiin.
Kaikki hiilikuidut ovat valmiilta arkilta. joten kaikki 120+ dekaalia olisi pitänyt tummentaa, seuraavalla kerralla sitten. :)

Takasiipi on tosiaan paloista rakennettu, kaksi ylintä siipeä ovat valkometallia jotka tulivat muutossarjan mukana. Omasta mielestäni tarkistin useampaan kertaan että osat istuvat mutta kasaus vaiheessa eivät istuneetkaan joten on ihme että takasiipi pysyy kasassa.
Hienoa duunia jälleen. Itse näkisin varmasti painajaisia tuon decalisavotan jälkeen, mutta se on hienoa että toiset jaksaa painia niiden kanssa runsaasti ja hyvällä menestyksellä. Muutenkin asiallista jälkeä, kaikinpuolin todella siisti Formula.

…Ja hienoa ettei ole säistetty…! :D
Siisti formula. Ainoa joka pisti silmään on takasiipi, se ei ole suorassa vai onko se kameran syytä? Muuten aivan LOISTAVA malli.
Nöyrä kiitos, Niko ja Marko!
Niko: Moni on sanonut samaa noista dekaaleista että kärsivällisyys/kiinnostus riitä, mikä omasta mielestäni on aika erikoista. Itse kun ajattelen "mitä enemmän dekaaleita, sen parempi". :)

Marko: en muuten huomannutkaan että takasiipi jäi vinoon, tuo on onneksi helppo korjata kun siipeä ei ole liimattu kiinni. Kiinnitys on hoidettu metallitapilla ja Tamiyan "polycap" kumi puslilla.