Pienoismallit.net

Rapala Hunter

Kalastuksen täsmäase

Perinteisellä Rapalan värityksellä maalattu Ahdin kauhu.

Idea alunperin lähti tuttavan tekemästä sukellusveneen näköisestä uistimesta, joten siihen rinnalle ajattelin itse tehdä uistimen näköisen sukellusveneen. Ja kun tuo kalastus ei muutenkaan niin kovin kaukana ole sydämestä, muuta ei enää tarvittukaan. Paitsi se aihio…

Sarja ei mitenkään laadullaan häikäissyt, osien istuvuudessa oli nimittäin hieman toivomisen varaa. (tai sitten on tullut rakenneltua vähän liikaa tamiyaa…) No, tämähän ei ollut ihan varsinainen ongelma kun mitään esikuvaa ei ole ja tarkoituksena ei ole mallintaa sukellusvenettä viimeistä piirtoa myöten. Suurimmat/näkyvimmät nippelit laitoin kuitenkin paikalleen, kuten it-tykin. Mukana tuli myös etsisarja, josta tosin käytettiin osia hieman valikoiden.

Teoriassa tästä varmaan saisikin ihan toimivan uistimen, uintiliike ei varmaankaan olisi kovin suuren työn takana. Runko tosin on ontto, eikä sen sisällä mene yhtenäistä koukkulankaa, joten koukut saisi reilulla kiskaisulla irti. Eikä rakentamisen aikana tullut kuin kuusi reikää sormeen koukuista…

Muuten ihan mukava hyllyntäyte.

Kommentit

Loistava idea! Nämä tällaiset saavat hyvälle tuulelle.
Luulin jo nähneeni kaiken:) Hauska idea ja mallailussahan vain taivas on rajana, josakin hyvässä hauki paikasa ku käyt uittaan niin tulee säistyskin sitten tehtyä. Muka ja kerranki erilainenn aihe. Laita taustalle lammesta kuva.
Hiemankin vantterampi hauki voisi säistää tällaisen ns. "rankasti".:)
Hmm… Jotenkin muistuu mieleeni tällä sivustolla nähty "wobler"…
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Hmm… Jotenkin muistuu mieleeni tällä sivustolla nähty "wobler"…
Sen rinnalle tämä oli tarkoitettukin. Nimiä en vain halunnut mainita.
Voiskos joku kertoa, että mikä tekee tästä pienoismallin? Kuuluuko galleriaan vai omaan kuvapankkiin kun muutenkin on melko tarkkaa, mikä luetellaan pienoismalliksi.
U-Wobbler sai ainakin hyvin positiivisen vastaanoton, ilman mutinoita joten miksi ei tämäkin?
Miksei olisi? Onhan tämä tässä vapaammassa kategoriassa "muut". Ei siis edes siinä mitä-jos luokassa.
Onhan näitä ollut ennenkin. Toivottavasti subin sisään on laitettu kunnon rautalangoitus, jotta koukut pysyy kiinni etulenkissä. Siitä vaan haukivesille uistelemaan. Saapi sitten sanoa, että hauki on sukellusveneellä kalastettu!
Kiva lisä Petrin aloittamaan aiheeseen.
Tässähän on uistimen näköinen sukellusvene ja Petellä oli sukellusveneen näköinen uistin. Siksi varmaan tämä ei kestä hauen säistämistäkään - niinkuin A.Lappalainen jo totesikin.

Olen useastikin täällä heittänyt sivulauseena, että mallarin maailma on täynnä keksimättömiä ideoita. Niitä pitää vaan koettaa puristella esille.
Juha H:lle voisin sanoa, että onhan tämä pienoismalli, koska tämä on uistimen näköinen sukellusvene. Jos niuhotetaan, niin U-Wobbler ei sitten ole pienoismalli:D
Ps. Unohitko pojotusmahdollisuuden?
Timo Rissanen kirjoitti:
Ps. Unohitko pojotusmahdollisuuden?
En unohtanut, kaikkia malleja ei vain mielestäni ole tarkoitettu arvioitaviksi. Tämänkin tein vain huvin vuoksi.
Tosiiaan iloinen ja loistava idea tuo uistinsukellusvene: hauen kauhu
Jos saisi ison kalan suun ja hampaat ympärille ja tausta veden alta otettu kuva ruohikosta tai kaislikosta.
Tää on huippu.
Itsekin kalastelevana mallarina tykkään ideasta.
Vakavasti kieli poskessa mutta taiten tehty.
Kohta joku tekee taistelulaivanmallisen nirhan