Pienoismallit.net

MiG-15UTI

MiG-15UTI oli Varsovan liiton pääsuihkuharjoituskone aina 1970-luvulle asti, jolloin tshekkoslovakialais-valmisteiset Aero L-29 Delfn ja L-39 Albatros -koneet syrjäyttivät tämän. Myös Suomeen hankittiin neljä UTI-konetta vuonna 1962 MiG-21F-13 hankintaa silmällä pitäen. Koneiden käyttö jäi Suomessa kuitenkin verrattain vähäiseksi ja konetyyppi poistui Ilmavoimien käytöstä vuonna 1977.

Hobby Bossin sarjasta rakennettu kone oli mukava rakentaa, päätin kuitenkin lisätä vaikeusastetta sahaamalla kuomut auki-asentoon. Ja näkyyhän Kuivalaiselta hankitut etsiosat näin paremmin. Gal-deaclin siirtokuvat päälle ja jälleen uusi näkemys Mukelo MU-4:stä on valmis.

Kommentit

Menee aiheen vierestä, mutta Turun kesän lentonäytökseen näyttäisi olevan tulossa MiG-15 UTI Suomen väreissä ja lentävänä.

Ihan tyylikkään näköinen UTI. Oma keskeneräinen mallini on joltain toiselta valmistajalta ja mokasin siinä maalaamalla ohjaamon turkoosilla. Asialle ei voi enää mitään, mutta olen harkinnut toisen UTI:n hankkimista, ja ehkä tuo Hobby Bossin malli olisi hyvä ehdokas, vaikka en heidän malleistaan olekkaan ollut kovin innostunut.
Ohhoh, tuohan on aika jymyjuttu! Saa nähdä, onko Ilmavoimien 100-vuotisjuhlavuonna useampiakin Ilmavoimien väreissä olevia koneita näytöksissä.

Tuo Hobby Boss oli minullekin uusi tuttavuus ja ihan tyytyväinen olin. Helppohan se on sinällään rakentaa ja nimenomaan Suomi-malliksi teko tuo mukanaan pienen lisähaasteen. Turkoosia minäkin olisin tarjonnut alkuun, onneksi etsit paljastivat, että joku harmaan sävy pitää löytää.