Pienoismallit.net

C-17 Globemaster

Qatar

C-17 Globemaster III on alun perin McDonnel Douglasin kehittämä ja nykyään Boeingin valmistama strateginen sotilaskuljetuskone. Koneella operoivat Yhdysvaltain ilmavoimat, Yhdistyneen kuningaskunnan ilmavoimat, Australian ilmavoimat, Kanadan ilmavoimat, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Qatarin ilmavoimat ja Heavy Airlift Wing.

C-17:n voimanlähteenä on neljä työntövoiman kääntimillä eli suihkujarruilla varustettua F117-PW-100 (Pratt & Whitney PW2040) ohivirtausmoottoria. Jokainen moottori tuottaa 180kN työntötehon.

Kone vaatii vain kolmen hengen miehistön. Se voi kuljettaa 70 tonnia painavan M1 Abrams -panssarivaunun. Maksimikuljetuskapasiteetti C-17:llä on 77 500 kg. Lentokorkeus 28 000 jalkaa (8 500 m), lentomatka 2 400 meripeninkulmaa (4 400 km). Lentonopeus 450 solmua (833 km/h) (0.74Mach). C-17 tarvitsee operoidakseen vähintään 900 m pitkän ja 27 m leveän kiitotien.

Mallista puuttuu toinen korkeusperäsin. En laajoista etsinnöistä huolimatta sitä löytänyt. Laitoin Revellille postia aiheesta ja olin jo asian unohtanut. Taisi noin neljän kuukauden viiveellä tulla saapumis ilmoitus postiin. Tämän saapumisen jälkeen satuin vielä löytämään alunperin hukassa olleenkin. En ole vielä ehtinyt maalaamaan/liimaamaan kiinni.

Sotilaskonehan tämä on, mutta siviili yhtiön väreissä ja avustuslentoihin jne käytetty.

Kommentit

Tuttuun tapaan laadukasta rakennusjälkeä sinulta. Qatarin vaalea harmaa näyttää täsmälleen oikealta, mitä maalia käytit? Myöskään siirtokuvat eivät näytä kovin helppotöisiltä, mutta niistäkin olet selvinnyt ilman moitteita! Turun lentonäytöksessä kävin kyseistä konetyyppiä ihmettelemässä ja aika vaikuttava paksukainen on luonnollisessakin koossa kyseessä.
Piristävä näky vaihteeksi tällainen herhiläinen. Liveryn hankala väri on tosiaan osunut aika hyvin kohdalleen. Tyylikäs muutenkin tuo Qatarin livery. Siististi kasattu. Ilmeisesti tarkoituksella koottu lentotilaan, mikä on sekin on tosiaan hyvä muistaa, että toimii aina näissä siviilimalleissa siinä missä laskutelineiden varassa lepäävä yksilö.
Koneen peräkartio taitaa olla maalattuna ja se peräsimeen menevä sitten siirtokuvaa. Taisin hylätä kartiossa siirtokuvien käytön, kun en koskaan ole käyttänyt mitään erityisiä aineita siirtokuvien laitossa. Ovat hieman jäykkiä tuommoisiin paikkoihin. Maaleina on ihan perus revellit purkista. Voi olla oman fiiliksen mukaan myös aavistus sävytetty erimaaleista. Muistaakseni kuitenkin tämä on samaa harmaata millä olen lähes kaikkien lentokoneiden siivet maalannut.

Lentotilaan on näitä käytännön pakostakin tullut laitettua. Eivät meinaa mahtua muuten vitriiniin.

Kiitokset kommenteista.
Tosi näyttävä malli suosikki lentoyhtiön logoilla.Onhan tällainen kone mahtavan näköinen, kun livenä sisällä kerran katselin,mittasuhteet tulee esiin.