Pienoismallit.net

Super Guppy

Airbus

Super Guppy, aikaisemmalta nimeltään Boeing 377 Super, on laajarunkoinen rahtilentokone. Konetyyppi on ollut Airbusin ja NASAn käytössä vuosikaudet ja konetta käyttää myös Aero Spacelines ja Aeromaritime. Airbus lopetti 90-luvulla Super Guppyn käytön, koska se kehitti oman jumborahtikoneen, Airbus A300-600 ST Belugan. Super Guppy muokattiin mallista Boeing 377.

Kaikki paitsi yksi Super Guppy ovat vielä olemassa. Yksi romuttui laskutelineviasta.

Miehistö: 4
Siipien kärkiväli: 47,84 m
Korkeus: 14,148 m
Tyhjäpaino: 46 039 kg
Hyötykuorma: 24 720 kg
Maximi lentoonlähtöpaino: 77 110 kg
Voimalaite: 4 × Allison 501-D22C turboprops, 4 680 hp (3 491kW)
Rahtitilan mitat: 33 m × 7,62 m × 7,62 m
Suorituskyky

Matkanopeus: 467 km/h
Toimintasäde: 3 219 km

Jos väärin en muista, niin tämän mallin muotit olisivat uponneet jonkun laivan mukana merenpohjaan. Mallia sai jonkin aikaa ebaysta metsästää ja näitä sinne sillointällöin ilmestyykin.

Malli taisi olla todella vanha. Siirtokuvat näyttivät olevan ulkoisesti hyvässä kunnossa, mutta asennettaessa rupesivat menemään täysin pieneksi silpuksi. Koitin silput saada jotenkuten paikoilleen. Valkoista rähmää seunoista myös irtosi ja yritinkin leikata ylimääräiset reunat irti ennen asennusta. Yksityiskohtiin olisi ehkä voinut enemmänkin kiinnittää huomiota nyt vain sutaistu alcladilla.

Kommentit

Huh - ja tämän esikuvahan on todella ihan lentänytkin - muistelin tässä vaan vuosien takaa oppimaani asiaa lentokoneen painopisteestä.
Noh, lentäähän se silitysrautakin, kunhan siihen on asennettu tarpeeksi voimakas moottori ;-)
Hieno mallinnus tästä varsin oudon näköisestä koneesta. Maalipinta todella taidokkaasti tehty, varsinkin kun on todella hankala sävy kyseessä. Ainoa miinus ( mutta syykin selvisi ) on nuo siirtokuvat.
Raimo Leino kirjoitti:
Huh - ja tämän esikuvahan on todella ihan lentänytkin - muistelin tässä vaan vuosien takaa oppimaani asiaa lentokoneen painopisteestä.
Noh, lentäähän se silitysrautakin, kunhan siihen on asennettu tarpeeksi voimakas moottori ;-)
Eihän tuo yläosan möhkö paina käytännössä mitään. Lentokoneiden ulkokuori on kevyttä ja ohutta tavaraa, joten ei niin kauheasti massakeskiöön vaikuta. Ilmanvastusta tuo varmasti lisää.

Airbushan teki tästä oman modernimman version. Voisin sen julkaista seuraavaksi sitten.
Tuo figuuri koneen edessä on erinomainen lisäys malliin.
Se on sekä luonnollisen oloinen, että ennen kaikkea tuo esille koneen koon.
Maalipinnan laatu on aika pysäyttävän hieno.

Onko kiitoradan ja rullausteiden valaistus toimiva?

Koneen painopiste lienee ihan oikealla paikalla. Rungon paksunnos näyttäisi sijoittuvan siten, että painopisteen sijainti on tuskin muuttunut kovinkaan paljoa originaalimalliin verrattuna. Itse tötsä ei paina paljoa, mutta lasti luonnollisesti saattaa painaa. Näillähän kai siirreltiin lentokoneiden osia jos oikein olen ymmärtänyt. Boeingilla on kokemusta tuosta koneen päälle tavaran lisäämisestä, kun muistelee avaruussukkulan kuljetuskonetta ja miksei Boeing E-767:kin, vaikka se lautanen koneen päällä ei ehkä paljoa painannutkaan.
Figuurit hankittu juurikin tuon skaalan koon ymmärtämisen vuoksi. Muutamaan vain olen kerennyt hieman sutaisemaan maalia päälle eli keskeneräisiä ovat. Figuurit taisivat olla tälläisesta paketista.
www.pbtoys.de/ebay/PR77103.jpg

Tämän pienenkin alustan valaistus on toimiva, en vain jaksanut kaivaa uusia paristoja viimekerran kuvaukseen.
www.pienoismallit.net/galleria/malli_11788/kuva_106682/

Sitten vitriinien alimmalta tasolta löytyy noin kaksimetriä pitkä versio. Sen valot toimivat verkkovirralla ja kaukosäätimellä.
www.pienoismallit.net/galleria/malli_11485/
On muuten näyttävä tuo pitkä kiitorata. Toimii jo sisustuselementtinä.
Sitä en tiedä onko hameväki samaa mieltä…
Tästä möhkäleestä olenkin odotellut tänne pienoismallia. Tällaiset erikoisyksilöt ovat todella mielenkiintoisia. Pintakäsittely hyvää plaatua. Alumiini ei ole liian kiiltävä vaan sopivan oloinen käytetyn koneen pinnaksi, joskin pientä säistystä tämä kaipaisi.

Tuossa Jaakon malliensa alustana käyttämässä kiitotien pätkässä jotenkin aina jää vaivaamaan sen kapeus tämän kokoluokan lentolaitteille. Olettaen, että esim. Helsinki-Vantaan baanat ovat 60 m leveitä (1/144 mittakaavassa n. 41.5 cm). En nyt lähtenyt tarkemmin etsimään, millä lentokentillä on käytössä kiitotie 18 ja mikä olisi niiden oikea leveys…mutta, mutta kaposelta tuo vaikuttaa. Ei taitaisi olla 1/1-suhteessa paljoa tavan maantietä leveämpi? :-). Eipä silti…käy hyvin mallien alustaksi.
EFHF Helsinki-Malmilta löytyy kiitotie 18 ja leveyttä 30m. Tuossa alusta on tehty kokonsa ehdoilla, kuten tuo pidempikin versio. Siten että kuvaan saadaan muutakin kuin asfalttia. Alunperin tämä pienenmpi on tehty lahjaksi ja 1:390 b47:n kanssa. Nyt vain käyttänyt sitä kuvauksessa rekvisiittana.