Pienoismallit.net

Bf-109E-3

Minun panokseni Bf-109 -ryhmärakenteluun on Eduardin Bf-109 E-3. Väritys ja merkinnät ovat laatikosta suoraan, kuten koko rakentelu muutenkin antennilankaa lukuunottamatta.

Kone esittää Unteroffizier Karl Wolfin konetta Calaisissa elokuussa 1940, eli taistelun englannista aikana. Hänet ammuttiin alas ja jäi vangiksi. Värikaavio on aika erikoinen josta syystä sen valitsinkin.

Tämän oli edellisen S.E.5a -mallini jälkeen tarkoitus olla ns. terapiamalli eli ei turhia nysväyksiä tai murheita vaan suoraviivausta rakentamista ja maalausta. Aiemmin olen rakentanut Eduardilta vain Fw-190 D:n ja se oli todella hankala paikkapaikoin, syynä tosin myös allekirjoittaneen taitotaso. Tässä ei ollut onnekseni juurikaan mitään sen suurempia kompastuskiviä vaan sarja oli mukava rakentaa ja meni mukavasti nippuun. Ainoa missä tuli hieman sovitusongelmia oli kuomu ja kuomun etupuolella olevan pellin sopivuus, joihin jäikin hieman rakoa hiomisesta ja kittauksesta huolimatta. Kone on maalattu pääasiassa Lifecolorin akryyleilla ja pinnassa on vallejon satiinilakka. Antennilanka on Ez-lineä.

Summattuna: sarja oli kiva rakentaa ja se sujui ilman suurempia murheita. Kommentit ja palaute tervetulleita! Kuvat otti puolisoni Heidi-Hanna Karhu.

Kommentit

Moi
Taattua Janne laatua. Hieno mersu.
t. Kartsa
KimmoR 27.2.2015 00:47 Vastaa lainauksella
Todella hieno! Camokin on piristävä poikkeus massasta.
Ai ai kun kaunista - todellista "silmäkarkkia" taas.
Ihmeen paljon oli näköjään Karl Wolfin Mersussa valkoista pintaa.
Onpas tyrmäävä tekele!
Kiitos herroille palautteesta! Tuo värikaavio näytti heti siltä että vaikka vihaan valkoisen värin maalaamista, se oli pakko kokeilla toteuttaa. Ilmeisesti äärimmilleen viety tunnistusmaalaus…
Nätti mersu ja maalauskaavio on piristävän erilainen. Mukavan tasapainoinen malli, mitään ei ole liikaa tai liian vähän. Pakokaasuvanat saisi olla tummemmat, muuten hieno kokonaisuus. Olikos tässä sen koommin moottorin ja moottoripeltien sovitus ongelmia? Jostain luin että näissä edun mersuissa olisi ollut sitä vaivaa. Itsellä odottaa kaapissa E-4:nen gallandin työkalu.
Harvoin viisi, mutta nyt. Kertakaikkiaan upeaa jälkeä. Sanattomaksi mentyä on huono sanoa mitään…
On tosiian komea mersu taistelu englannista,ja harvinaisemmalla valkoiset tunnukset.
Samanlaiset valkoist oli vâlmeren tunnuksinakin.
Pikkasen konekoppaan käpälöinnin jälkiä niin olis irronnut täydet 5 tähteä, valkoinen on kuitenkin niin arka väri (tiedän sen kokemuksesta raskaan kaluston mekaanikkona, kerran jos toisen hinkanut oman käden jälkiään asiakkaan autosta).
Jälleen kiitosta kaikille kommentoijille, mukavaa että mersu on miellyttänyt, vähän tässä oikein hämmästyy palautteesta :) Jarno, ei mitään suurempaa kunhan tekee mitä ohjeissa sanotaan eli ei juuri mitään lisälaitteita tai tukia moottoriin kiinni, ja vuolee vielä etureunasta ylhäältä palan pois. Jukka on oikeassa eli valkoinen väri ja rasvainen voimalaite ei ole mikään ihanneyhtälö, sotkua siis olisi vähän enemmän voinut laittaa. Nyt ei oikeastaan ole muuta kuin nuo paneliurat litkutettu.