Pienoismallit.net

messerschmitt bf 109 g-6

Tervehdys, tälläinen juutilaisen työkalu tällä kertaa. Unimodellin sarjalta en odottanut kovin paljon, ja aika pelkistetty sarja olikin. Ohjaamo oli suorastaan luokaton joten siksi kuomu on kiinni, muutenkin sai viilailla ja hioa ihan tarpeeksi. Mutta toisaalta oli ihan mukava oikein rakentamalla rakentaa, lisäilin moottoriin joitakin letkuja ja detaljeja samoin tein moottoripellitykseen sisäpuolelle vaadittavat listat ja tropiikkisuodattimen imutorven. Käytin jonkin verran hasegawan mersun ylijäämä osia tähän. Maalattu gunzen akryyleillä ja kevyt säistys tehty AK:n tuotteilla ja öljyväreillä, en lähtenyt kovin rankasti vanhentamaan mallia kun tästä koneesta ei juurikaan löytynyt tietoa ja koneet olivat käsittääkseni melko uusia. Dekaalit on kuivalaisen arkilta. Alusta on jokin peltivati johon maalasin hiekkakenttää muistuttavan pinnan hiekka on ehkä turhan rouvia kun ei ollut muuta kuin suolaa, mutta taas on yksi lentäjä ässän kone hyllyssä.

Kommentit

Erinomaisen hyvän näköinen G6!! Kaikinpuolin tasapainoisen näköinen ja maalaus onnistunut todella hyvin!!
Pari seikkaa kysyisin:
* Oudon terävät nuo potkurin lamojen kärjet (vai tekeekö silmäni taas omia temppujaan…)
* Olisiko kansallistunnusten pohjan pitänyt olla himmennetty?
Kokonaisuus kuitenkin upea!
perttiL 23.2.2015 13:30 Vastaa lainauksella
Tere Jarno…

Kuten Petrikin jo totesi, niin on helppo todeta sinun tehneen todella hienon näköisen MT:n. Minulla on sama malli ja osia hiplattuani totesin sen olevan todella haastavan sarjan. Erinomaisesti olet onnistunut, eipä löydy moitteille aihetta…kehuille sitäkin enemmän.

mallailuterveisin pertti L
Lisää mersuja! Sehän on jo todettu, että näitä ei voi olla liikaa. Hienoa työtä! Maltillinen maalaus ja moottorin kanssa on jaksettu pakertaa (omasta työn alla olevasta Trumpeterista meni konepelti suosiolla kiinni).

Joitain kysymyksiä:

- Onko oikean puolen pakoputkissa suojapelti päällä? Tämä lienee sarjan virhe, jos näin on (ellen ole itse väärässä).
- Millä perusteella teit siipien naamiokuviot? Olen itse tuskaillut noiden kanssa kuvia ja mallikaavioita vertaamalla. Eivät tunnu menevän yksiin millään. MT-426 näyttäisi olevan Erla-tehtaan luomus, joten siivissä olisi voinut harkita sahalaitakuviota (eli toisin sanoen etsin hyväksyntää omalle ratkaisulleni Erla-koneeni kanssa).

Kassakaappikuomu näyttää vähän turhankin raskaalta ja tuo Erlan mottle-kuvio on todennäköisesti sisältänyt useampia värejä. Siivenkärkien keltainen ala on ainakin yleensä ollut isompi ja kansallisuustunnukset sisempänä.

Tuossa joitain juttuja, jotka kiinnittivät huomiota, mutta kaiken kaikkiaan komea luomus!
Kiitos petri: Itsekkin kummastelin nuita potkurin lapoja mutta kun en kehdannut ruveta veistelemäänkään nuita niin annoin olla tämän sarjan näkemyksen potkurista. Kansallistunnukset oli himmeämmät kuivalaisen arkilla mutta päädyin näihin kun katselin kuvia näistä mersuista(tästä koneesta en löytänyt oikeastaan mitään tietoa)

Kiitos pertti: Kyllä tästä mallin rakentaa kun huolella sovittaa vaikka viilaillakkin saa ihan riittävästi:) Ohjaamo on tässä sarjassa melko luokaton.

Kiitos heikki: Sarjan omat pakoputkien suojapellit olivat todella onnettomat joten tein itse limutölkistä pellit, eivät ole ihan yks yhteen mutta sarjaan nähden kelpaa. Kaavion toteutin siirtokuvaarkin mallin mukaan kun en löytänyt oikein tietoa/kuvia tästä koneesta. Sarjan kuomukin on vähän mitä sattuu mutta sai olla kun en ylijäämä osista löytänyt parempaa, haastavia on nämä suomimersut tehdä, mutta kun ei oikein ollut tietoa tästä niin noudattelin maalauksen osalta tuota siirtokuvaarkin tarjoamaa kaaviota, ja pieniä vapauksia säistyksen suhteen.
Mielestäni tuo säistäminen on onnistunut varsinkin siivissä oikein hyvin. Saatu maaliin tuollainen kauhtunut sävy, jolta se näyttää usein valokuvissakin.
Mersuja ei koskaan ole liikaa, aika nappiin on onnistunut ulkoasu ja tuo kuomu on kyllä köppänä, sehän ei sitten ole mallarin vika kun eipä tuosta parempaa saa, kun paketoija ei parempaa ole mukaan saanut.
Upea kone ja kivoja lisäyksiä. Itse sanoitkin koneen pahimmat viat.
Kuvissakin nyt hyvät värit! Hienoa!
kiitos jukka: Kuomu tässä särähtää omaankin silmään samoin ohjaamo, säistyksen pidin minimissä kun käsittääkseni koneet olivat melko uusia suomeen tullessa. Maalauksessa otin pientä taiteilijan vapautta ja korostin valokohtia vaaleimmilla sävyillä, vielä odottas edun galland mersu paketointi kaapissa josko siihen sitten ostaisi lisäkilikkeitä lähinnä ohjaamoon ja moottoriin.

Kiitos marko: Omat lisäykset mm, moottorin letkut tuovat mukavasti eloa muuten karuhkoon malliin, kamerassa alkaa säädöt olemaan kohillaan samoin ostin uudet lamput. vielä kun tuon kuvausstudion saisi rakennettua loppuun.
Heikkiä kompaten: siiven alapuolen itärintamatunnukset aivan liian lyhyet ja samoin kansallisuustunnukset liian lähellä siipien kärkiä! Oliko vahinko? Vääränlaiset referenssit? Vai "taitelijan vapautta"??
En tiiä mikä katkos mulla tuossa tuli, dekaaliarkin maalausohjeessa ne on pidemmät ja juurikin tunnukset kauempana kärjistä. Oma moka joka harmittaa että otan ja maalaan oikein nuo:)
Harmittava takaisku, mutta kannattanee korjata jo senkin vuoksi kun kone muuten on todella upea!
Hienolle näyttää mersusi. Nuo siivenalusethan on helppo maalata uusiksi. Ja potkurin kärjet keltaiseksi niin avot.
kiitos paavo. Nuo siivenaluset teettää vähän hommia kun täytyy hioa pois nuo dekaalit, potkurin kärjet ei vissiin ollut keltaiset näissä mersuissa? Ei ainakaan kuvissa eikä dekaaliarkin maalausohjeissa, mersuja on mukava rakennella kun on yksi kauneimmista koneista. Seuraavaksi täytyy ottaa työn alle edun galland e4 mersu.
Hyvännäköinen maalaus mersussa ja muutenkin kaikinpuolin onnistunut malli. Unimodel ei ole tuttu valmistaja mutta veikkaan että työtä saa tehdä että saa näin hyvän mallin aikaiseksi. Hienoa työtä!
kiitos janne, aika pelkistetty malli kyseessä ja pieniä sekä suurempia sovitusongelmia löytyy. Mutta kyllä tästä rakentaa mallin ja välistä on mukava viilaillakkin:)
Noista potkurinkärjistä vielä: Ne kyllä aika usein maalattiin keltaisella. Oheisessa kuvassa MT-435:ssä näkyy selvästi maalatut potkurinkärjet. Valitettavasti takana olevasta MT-426:sta ei pysty potkurinkärkien maalausta erottamaan.

Linkki

Ilmeisesti käytetystä filmistä johtuen keltainen väri ei aina myöskään välttämättä kuvissa erotu.
kiitos heikki, tuo linkittämäsi sivu on kyllä upea ja mersukärpänen puraisi kun sivuja selasi. Paljon suomimersuja ja referenssejä maalikaavioihin.
Kaikin puolin hillitty ja hallittu kokonaisuus. Onnistunut lopputulos. Kaikki kehut on jo aikaisemmissa kommenteissa. Mutta yksi kommentti, eikö tässä koneyksilössä (koko MT-42..-sarja) pitäisi olla korkea pyrstö?
^Tuo on totta.

Linkki
Kiitos e-p, tuo pyrstö on sarjan oma ja kun yritin etsiä referenssejä tästä koneesta niin eipä niitä juuri ollut. Millä hakusanalla löysit tuon kuvan heikki? Itse kokeilin melkein kaikkia eikä yhtään osumaa löytynyt. Ja kun tuota linkin kuvaa katsoo niin maalauskin on hieman erilainen kuin ohjeissa, täytyy siis vielä ainakin yksi mersu nikkaroida.
Tuo kuva esiintyi tämän sivuston keskusteluissa, muistin sen sieltä. Taisi olla itse aloittamani keskustelu G-6:n maalauksesta.