Pienoismallit.net

Mig-23M Flogger

Neuvostohävittäjä harmaissa

Mig-23 Flogger oli Neuvostoliiton ilmavoimien työjuhta 70- ja 80-luvuilla. Kääntyväsiipinen hävittäjä ei
lento-ominaisuuksiltaan ollut aivan aikakautensa koneiden kärkijoukkoa, mutta se silti merkittävä askel
Neuvostoliiton sotilasilmailulle, koska siinä otettiin ensimmäistä kertaa maan ilmavoimissa kertaa mm. käyttöön pitemmän kantaman ilmataisteluohjukset ja tutka, joka (ainakin teoriassa) kykeni havaitsemaan myös matalalla lentävän vihollisen maaheijastuksia vasten. Kääntyvät siivet lyhensivät nousu- ja laskukiitoon tarvittava matkaa, mutta tekivät koneesta myös raskaamaan heikentäen lento-ominaisuuksia ja lisäten huollon tarvetta. Floggeria vietiin useisiin Neuvostoliiton liittolaismaihin ja se osallistui konflikteihin erityisesti Arabimaailmassa.

Trumepterin malli on tuore julkaisu. Hyvälaatuinen, mutta ei missään nimessä ongelmaton malli. Aika paljon sai töitä tehdä, mutta kun kyse on ensimmäisestä kelvollisesta sarjasta 1/48-skaalaan tästä merkittävästä konetyypistä, oli se pakkohankinta. Malliin tuli myös hankittua melkoinen määrä aftermarket-sälää: Airesin ohjaamo, Eduardin laskutelinekuilut ja pyörät, quickboostin antennit, eduardin etsejä ja vielä tikkaat Plusmodel-nimiseltä valmistajalta. Sekä tietysti omia detaljointeja sinne tänne. Malli on maalattu pääasiassa Gunzen maaleilla sävyttäen tummeilla ja vaalemmilla sävyillä.

Kommentit

On siinä itäraudan tuntua.
Pidän koneen viimeistelystä. Vaikutelma on sopivan kulahtanut, kuten se usein kovassa käytössä olleissa sotakoneissa on, tai ainakin oli. Efektiä ei ole viety taiteellisuuden nimissä liiallisuuksiin, vaan pinnan elävyys on juuri sopiva. MiG-23:sia en ole nähnyt, mutta Drakenit ja MiG-21:t ainakin olivat samaan tyyliin säistyneitä.
Ohjaamosta olisi kuva ollut kiva, mutta kaikkea ei voi saada. Hyvä näinkin.
Koneen asento yllätti. Pyrstö on todella lähellä maata.
Kiitos kommentista. Pyrkimys oli realistiseen ja hillittyyn viimeistelyyn. Tuo pyrstö tosiaan varhaisemmissa mig-23 malleissa (-M ja -MF) istui hyvin alhaalla. Seuraavan sukupolven koneissa (-ML -MLD jne…) koneen peräosaa kevennettiin lento-ominaisuuksien parantamiseksi ja kone istui maassa suoremmassa.

Taustapahvin ylöspäin kaareutuminen hiukan vielä korostaa tuota näissä kuvissa.
PhantomII 11.2.2015 11:31 Vastaa lainauksella
Kuten Timo yllä; vaikutelma ulkopinnan kulahtaneisuudesta on onnistunut. Yksiväriseen koneeseen on aika vaikeaa saada onnistunut kovaa käyttöä kokenut pinta, ilman ylilyöntiä.

Muutenkin nätti malli ja nuo laskutelineiden putket/letkut tuovat aina mukavasti eloa. Hieno.
Toinen Timo Savonmualta.
On kyllä käsittämätön työtä. After-marketin "sälät" antaa lisäarvoa.
Huikea pintakäsittely, jossa hienointa on se, että paneeliuria ei ole korostettu liikaa. Se kun tahtoo olla nykyisin oikein vitsaus.
Katselin kuvia pariin kertaan ja kirjoituksesi laittaa antamaan xxxx,5
Vaikka en näistä mittään tiiä mutta tämä näyttää hemmetin hienolta. Pikku historiikista plussat ja nuo aftermarket osat tuo kyllä näyttävyyttä malliin. mm. laskutelinekuilut ohjaamo ym, maalipinta mukavan eloisa ja hillitty, kävin tuossa jokin aika sitten katteleen hornettia ja samalla kaveri pietti pienen esitelmän koneesta. Ainakin hornetissa tuo maalipinta ja saumat oli melko kauhtuneet ja saumoissa kittiä ym, viiminen kuva koneesta hieno ja kone suorastaan häijyn näköinen.
Piru vie, miten komea! Komppaan edellisiä ja kehun maalipintaa sopivan kirjavaksi ja että se on tehty juuri paneelien sävyjä vaihdellen eikä paneelirajoja ylikorostaen. Miten muuten, oliko alkuperäiset telinekuilut detaljoinniltaan millaiset?
Kiitos kommenteista! Alkuperäiset laskutelinekuilut eivät olleet missään nimessä huonoimmasta päästä, vaan ihan kelpoiset sellaisenaan ja pienellä detaljoinnilla niistä saa varsin hyvät. Tuli nyt kuitenkin nuo Eduardin resiinipalat tilattua. Täytyy mainita, että istahtivat todella hyvin kohdilleen, mikä ei aina resiisiosissa ole selviö.

Mutta siis tästä rakentaa kyllä suoraan boksistakin hyvän mallin.
Kyllä on komeaa katseltavaa. Maalaus on hienoa ja elävää. Yksityiskohtia on paljon ja ne on tehty huolella. Ohjaamosta olisi tosiaan kuvaa kaivannut ja ehkä joku rakenteluvaiheen kuvakin olisi ollut plussaa. Blogisi ovat kyllä sivuston parhaimmistoa, niistä käy kyllä selväksi miten paljon malleihin voi uhrata aikaa
Kylmän sodan tuulahdus sivustolle! On muita mukaillen erittäin onnistunut MiG. Paneleiden sävyjen vaihtelu on onnistunut idea ja saa hyvin eloa harmaaseen pintaan. Hienoa työtä kokonaisuudessaan olet tehnyt mallin kanssa. Onhan näissä vähän vanhemmissa suihkuhävittäjissä ihan omaa fiilistä!
Olkaatten mitä mieltä tahansa tästä mallista, niin olen täysin samaa mieltä!! Ehe..ehe! Vakavasti sanottuna on kyllä erinomaisen hienosti onnistunut esitys. Meinasin ensin kysellä tuosta takapainoisuudesta, mutta sekin asia tuli selväksi. Oikke hieno!!

terv. Seppo V
AJ 14.2.2015 10:37 Vastaa lainauksella
Moi Kalle, Ylläolevia kehuja kompaten, hienosti toteutetut yksityiskohdat, upea maalaus, onnistunut kokonaisuus ja kiva, tosin lyhyt, historiikki. Ei liene montakaan MiG-23M Flogger lekomallia saitilla? Kaikinpuolin hieno lekomalli. Parhain terveisin, AJ
Kiitos kommenteista! Tosiaan Floggereita ei ole täällä paljon näkynyt. Merkittävänä syynä varmaan on ollut se, että valmistajat ovat laiminlyöneet melko pahasti tämän konetyypin. Ennen tätä Trumpeterin julkaisua ainoa vaihtoehto 1/48-skaalassa oli Italerin sarja, joka tiettävästi etäisesti muistutti joiltain osin esikuvaansa.
AIVAN MAHTAVAA - noh, ei pitäisi huutaa eikä varsinkaan toistaa lapsellisesti jotakin tv:n sketsihahmon hokemaa - en nyt vaan muuta keksinyt, koska kaikki oleellinen on jo sanottu edellä palstaveljien toimesta.
On tämä Flogger kyllä ollut härskin ja väkivaltaisen näköinen sotakone - tämä on ikään kuin menneen maailman CCCP:n lentävä panssarivaunu.
Aivan aiheelliset onnittelut viikon mallista!

Miksi en ole aiemmin sitten kommentoinut mallia?
Koska se on suihkari 1946- ylöspäin ja koska se on skaalassa 1/48, joita en juuri seuraa ja arvostele.
Nyt kuitenkin hävettää, koska malli on kieltämättä hieno.

Antakaa anteeksi, yritän jatkossa seurata myös oman mukavuusalueen ulkopuolella olevia malleja.