Pienoismallit.net

Bell 47

IAF :n kevyt vispilä

Bell 47 on yhdysvaltalaisen Bell Helicopter-yhtiön valmistama kevyt kaksipaikkainen ja kaksilapainen helikopteri. Koneen voimanlaitteena on mäntämoottori, joka antaa lentolaitteelle n. 150 km/h:n huippunopeuden ja 200 km:n toimintasäteen. Bell 47:n valmistus alkoi vuonna 1946, ja niitä valmistettiin vuoteen 1974 asti, kaiken kaikkiaan n. 5600 kappaletta. Lisenssivalmistusta oli aikanaan Italiassa (Agusta), Japanissa (Mitsubishi) ja Englannissa (Westland).

Eniten näkyvyyttä Bell 47 (USA:n armeijan mallia H-13) on varmasti saanut 1970-luvulla Korean sodasta kertovassa TV-sarjassa M*A*S*H*. Siinä näillä helioptereilla lennätettiin haavoittuneita etulinjan takana sijainneeseen kenttäsairaalaan.

Imatran Voima Oy hankki vuonna 1953 Suomeen ensimmäisen Bell 47:n, jolla myös koulutettiin Suomen ilmavoimien ensimmäiset helikopterilentäjät. Tämä kone (rek. OH-HIA) on nykyisin esillä Suomen Ilmailumuseossa Vantaalla.

Vuonna 1965 Israelin ilmavoimat hankki 13 kpl Bell 47:ää. Helikopterit sijoitettiin "Southern Helicopters"-laivueeseen, Tel Nofin lentotukikohtaan. Koneita käytettiin niin lentokoulutus- että yhteys- ja tiedustelutoimintaan. Kuuden päivän sodan aikana niille sattuneet onnettomuudet, helikopterin puutteet ja heikko toimintakyky huomattiin ja vuoden 1968 alussa ne poistettiin käytöstä. Kaikki koneet myytiin ulkomaille lähinnä maatalouden pölytyskoneiksi. Tilalle IAF hankki ranskalaisia Alouette II-helikoptereita.

Rakentamani malli on Italerin sarjasta, jota aloin tehdä jo vuonna 2005. Koneen rakentaminen jäi silloin jostain omituisesta syystä kesken. Löysin puolivalmiin mallin yllättäin ja päätin viedä projektin loppuun. Rakennussarja oli ihan ok, hieman krouvi, mutta mitään suurempia ongelmia rakentamisessa ei ollut. Koneen rungon putkisto ei varmaankaan ole aivan oikeata skaalapaksuutta, mutta en lähtenyt rakentamaan sitä uudelleen ohuemmista rimoista. Siirtokuvat ovat Isra Decalsin arkilta "IAF light helicopters" ja tummansininen värisävy on XtraColor X121-Gloss sea blue. Koneyksilö "08" oli ainoa IAF:n Bell 47, jossa polttoainesäiliöt ja peräsin olivat punaiset. Helikopterin ohjaamon istuinvyöt ovat fotoetsejä, jotka löysin miljoonalaatikostani. Lähdeteoksena käytin The IAF aircraft series nr 4:ää "IAF light helicopters", josta löytyi tosin vain muutamia haaleita mustavalkoisia kuvia helikopterista.

Bell 47 tuo elävästi mieleeni nuoruusaikani (1960-luku) helikopterit, ja olen tyytyväinen, että sain viimeisteltyä tämän ikonisen vispilän.

Kommentit

AJ 5.2.2015 17:27 Vastaa lainauksella
Moi Tally-ho,
On kyllä nätti Bell 47 vispilä. Hienoa, että sait vanhan projektin ns. pois alta ja erittäin hienosti olet jälleen kaiken tehnyt - mestarin otteella. Upea suoritus kaikinpuolin. Parhain terveisin, AJ

PS En ole antanut malleille pitkään aikaan pisteytystä, ainoastaan sanalliset kommentit. Mikäli antaisin vielä pisteitä, niin kyllähän tämä hekomallisi sinne korkeimpaan kärkeen menisi, kuten lekomallisi.
No kappas, minulla on sama kone 1/72:een. En tiedä, saako 1/48-mittakaavaan mitään etsiarkkia, mutta 1/72 on kyllä arkki olemassa. Mielestäni kuitenkin arkin antimista ainakin 80% on turhaa tilbehööriä. Kojetaulu ja vyöt olisivat poikaa.

On hyvä, että olet lisännyt vyöt, koska ne tällaisessa akvaariossa muuten loistaisivat poissaolollaan. Siististi rakennettu malli, lyhytikäisestä IAF:n koneesta. Sinänsä sympaattinen malli ja esikuvakin.

Omissa lähdetiedoissani kopteri(t) olisi ollut maalaattu amerikkalaisittain vihreällä? Lisäksi kerrotaan, että kopterit olisi vedetty pois palveluksesta 1970-71 ja myyty ulkomaille. Näin vuosiluvut heittelevät, jopa näinkin pienen maan ilmavoimien historiassa. Entäs sitten suurempien ilmavoimien osalla, mikä mahtaa olla kulloinenkin totuus?
Tally-ho 6.2.2015 08:31 Vastaa lainauksella
AJ, kiitos taas kehuistasi

T. Tally-ho
Tally-ho 6.2.2015 08:44 Vastaa lainauksella
PhantomII kirjoitti:
Lähdetiedoissani kopteri(t) olisi ollut maalaattu amerikkalaisittain vihreällä? Lisäksi kerrotaan, että kopterit olisi vedetty pois palveluksesta 1970-71 ja myyty ulkomaille. Näin vuosiluvut heittelevät, jopa näinkin pienen maan ilmavoimien historiassa. Entäs sitten suurempien ilmavoimien osalla, mikä mahtaa olla kulloinenkin totuus?
Hei PhantomII,

Mallin värityksen ja taustatiedot sain mainitsemistani lähteistä, eli Israelin kevyistä helikoptereista kertovasta teoksesta ja Isra Decalin siirtokuvaohjeista. Kummassakin helikopterieiden väritys oli tumman sininen. Näillä tiedoilla päätin sitten hoitaa homman. Mene ja tiedä!

T. Tally-ho
Nostalginen malli nostalgisesta esikuvasta - minulle tästä härvelistä tulee aina mieleen traaginen tapahtuma 1960-luvulta, kun samantyyppinen kopteri putosi Helsingissä aivan keskustaan - Liisankadun alkupäässä olevaan puistoon - pilotti ja kyydissä ollut lapsi kuolivat. Kyseessä oli jonkin tapahtuman yhteydessä järjestetty yleisölenntäys, joka sitten päättyi noin surullisesti.

Toki mieleen tulee myös edellä mainittu tv-sarja M*A*S*H*, jossa huomattavasti tavallista coolimmat lekurit Hawkeyen johdolla pitivät huolta haavoittuneista jenkkisotilaista.
Mikähän muuten on tuon ohjaamon kuvun etupuolella näkyvän ohuen vaalean raidan tarkoitus? Vai onko se vain jokin sauma tuossa isossa pleksikuvussa?
Tally-ho 6.2.2015 09:30 Vastaa lainauksella
Hei Raimo,

Muistan itsekin tuon traagisen tapauksen Helsingissä 1960-luvulla. Mitä siihen kuomussa olevaan raitaan tulee, olettaisin sen olevan jonkunlainen "keinohorisontti", mutta en sitä varmuudella tiedä. Kaikissa lähdekuvissa se kuitenkin on kuomun etuosassa.

T. Tally-ho
Hmmm… Olen itsekin miettinyt tuota keltaista "saumaa" kuomussa ja tuo keinohorisontti kuulostaa melko järkevältä teorialta.