Pienoismallit.net

Mig-21 mf

Luftwaffe

Tästä suuren skaalan Migistä suunnittelin ensin suomi versiota mutta kun ei ole valmiita siirtokuvia olemassakaan päädyin kuitenkin tähän Luftwaffe versioon. Sarja meni Trumpeterille ominaiseen tapaan eli helposti kasaan. Ongelmia ei ollut matkan varrella vaikka osia onkin tosi paljon. Paketista pystyi rakentamaan joko tämän saksa version tai sitten irakilaisen mallin. Tässä oisi ollut ainekset dioramaan kun mukana tuli useampi figuuri ja suihkumoottorin siirtoa varten kärri. Kun ei taidot riitä figuurien maalaukseen ne jäi pilottia lukuunottamatta pois. Asearsenaalia oli jos vaikka minkälaista tarjolla. Päädyin lopulta noihin raketinheittimiin ja lisäpolttoaihepyttyihin. Laskutelineet ja nokkakartio on metallisia. Renkaat kumisia. Korkeusperäsin on liikuteltavaa mallia. Suihkumoottori oli useampi osainen ja hyvin detaljoitu mutta hirveestihän siitä näkymään jäikin :) Tosin kärrissä ollessahan se ois ollut hyvin esillä. Mukava oli taas rakentaa laadukasta sarjaa. Malli on maalattu tumman vihreän osalta Tamiyan Nato greenillä, vaalean vihreä oli joku Revellin emali, pohja on Revellin aqua colorilla maalattu samoin punaiset kohdat. Ohjaamo on Akanin neukkuväriä. Kuomun maskasin Montexin hyvällä maskisarjalla. Koneen lakkasin ensin 2k kirkaslakalla. Siirtokuvat oli ensiluokkaisia ja niitä oli raivostuttavan paljon. Vaikka dekaalien laitto onkin mielipuuhaani niin rajansa kaikella. Lopulta litkuteltu mustalla öljyvärillä ja viimeistelty mattalakalla. Nyt tuo on valmis ja vie kiitettävän paljon hyllytilaa :)

Kommentit

Ompas komea MIG-21 MF.
Kyllä se vaatii tuon kokonen malli raivostuttavan paljon siirtokuvia ja sama tuli tehtyâ mielipuuhaa olan takaa.
Kokonaisuus erittäin komea.
Vanhennukset ihan nappiin ja kulumat jopa tikkaissakin.
Mutta tuota moottorin suutimen yksivärisyys ja pehmeä rajaus,onko noin nyt oikeassakin.
Tuosta saisin kuten mallari sanoi kauniin finski migin huolto dioraaman,kärry ja muitakin figuja.
Pilotti on oikein mukava tuossa.
Nyt vain alustaa suunitelemaan.
AJ 29.1.2015 23:28 Vastaa lainauksella
Moi Paavo,
Eerikiä kompaten, onpa komea Luftwaffen MiG-21 MF. Upea on kokonaisuus, kaivannee dioa/alustaa ympärilleen, kuten edellä jo todetaan. Onnistunut! Parhain terveisin, AJ
Petri Lyy 30.1.2015 09:10 Vastaa lainauksella
Ihan ohimennen osuin kohdalle ja vaikka en leko-malleista juuri tiedä, ymmärrän kyllä milloin esillä on hieno malli. Taitaa olla aika mittava malli, jolloinka dioraamastakin tulisi aikas suuri. Nykyisillä asuinneliötä kohti lasketuilla asumiskuluilla en pitäisi sen rakentamista välttämättömänä :)
Upea on. Sisäväritkin näyttäisi aidolta. Tähän mittaan kun rakentaa, niin virheet korostuu. Tässäpä niitä ei liijemmälti ole.
Alustan kuvassa kuitenkin ohjuksien mustat raidat ovat eriparia? Toisessa paksumpi. Kuuluuko asiaan? En tiedä. Saattoivathan ne tuikata niitä eri laatikoista siipien alle ja valmistajat tekivät, mitä tekivät.
Toisaalta niuhotin taas.
Jokatapauksessa malli on aivan huippua. Ja hieno skaalanmittaus mukana.

Tykkään puolta vaille täydestä.
T.T
Kyllä ne ohjeenkin mukaan oli eriparia :) kiitoksia kommenteista
Paavo Virolainen kirjoitti:
Kyllä ne ohjeenkin mukaan oli eriparia :) kiitoksia kommenteista
No sitten se epäilyni osui kohdilleen. Eri laatikoista otetut ..
T.T
Tämä on kyllä erityisen kaunis Mig. Lisäksi mittakaavakuvasta lisäpisteitä! Minulla ei riittäisi edes mikään käytössä oleva tila moisen rakentamiseen saatika varastointiin…
Vau minkä kokoinen MiG ja vielä hienosti toteutettuna! En keksi mitään moitittavaa tästä, työn jälki on huolellista kokonaisvaltaisesti. MiG-21 on kyllä omalla perverssillä tavallaan kaunis kone…
Lisäpolttoainetankki vastaa kooltaan normaalia 1:72 hävittäjän runkoa :) Kiitän kommenteista
Komea MIG! Ohjaamon väritkin näyttävät juuri oikeilta ja kulumaa sopivasti.

Miten tuo Revellin Aquacolor toimi käytössä? Onko vastaavaa laadultaan kuin Tamiyan maalit?
Minusta on yhtä laadukasta joskin erilaista. Tuo aquacolor on tosi jäykkää ohentamattomana ja vaatii hieman harjoitusta et saa ruiskuun sopivaksi. Vaikka on vesiohenteista niin vedellä en saanut sopivaa ohennusta. Ohenteeksi keksin käyttää siinä Septidin haavan puhdistusainetta. Toimi tosi hyvin ja mikä parasta ei haise ruiskutettunakaan yhtään. Pensselimaalaukseen nuo aquacolorit on mielestäni hyviä. Haittapuolena on vaan noiden saatavuus. Lieneekö muuaalla kuin verkkokaupassa? omani olen tilannut maailmalta.
Itse huomannut noiden maalien vesiohennuksen toisinaan hankalaksi, mutta sekoittaminen on oikeasti enempi ongelma. Siihen eräs nettikeskustelija antoi vinkin laittaa metallinen hyllytappi (niitä pieniä, sentin mittasia ehkä) purkkiin, niin sekoitus helpottuu. Pitää kokeilla…

Suomesta saa ainakin Verkkokauppa.comista, tosin heikosti värejä sielläkin (monessa kohdassa toimitus yli 60pv… Kuten nämä turhat värit Antrasiitista lähtien). Muualta löysin jonkun pienoismallikaupan, mutta en enää muista, mistä. Briteistä saa halvalla, oliko 1.15eur/purkki ja 10eur posteja, että isompi setti kannattaa tilata.

Jos joku tietää, mistä Aquacoloria täältä päin saisi, olisi kiva tietää. PS. pistin lähiprismaan kyselyä, josko voisivat Revellin (Scanditoy) edustajana hankkia hyllyyn: lupasi laittaa tiedon eteen päin hankintaan, joten ehkä sinne sitä saa?