Pienoismallit.net

Volvo F12

Puutavarayhdistelmä

Volvo F1225 6x2 puutavarayhdistelmä T.Pajun väreissä Salosta jostain 1980-luvun alusta.

Autolla on esikuva, mutta kyseisestä autosta ei ollut kuvaa saatavilla, joten kuskin muistikuvien varassa rakennettiin. Kärrystä on itsellänikin muistijälkiä, koska se oli käytössä vielä 1990-luvun puolella ja kakarana tuli istuttua kyydissä muutama kesä.

Lähtökohtana olivat Italerin 752 ja 3880. Nostoteli on lainattu Scaniasta ja muokattu Volvon näköiseksi. Kärryn teli on M&G Mouldingsin Italeri-kopio-valkometalliakselisto. Nosturin puomit ovat EMEKin muovia. Loppuauto koostuukin sitten styreenistä sahatuista paloista. Säistys on hoidettu likalitkulla ja pigmenteillä.

Autossa oli melkolailla vääntämistä ja se onnistui mielestäni kohtuullisesti hytin maalausta lukuunottamatta…

Lisää isompia kuvia TÄÄLLÄ jos kiinnostaa katsella. :)

Kommentit

Pikkupoikana mä olisin halunnut just tällaisen :) Tässä tuntuu olevan kaikki kohdallaan. Tuo puominosturi on upea. Lisää kuvia kiitos.
Katsoin kaikki kuvat. Tämä siis on pienoismalli?
Kuvia kun katselee, niin on kuin 1/1.
Säistys tekee nosturin vaseliineineen härpäkkeestä aivan aidon näköisen.
Renkaisiinkin olisit voinut hieman lisäillä pölyä ja soraa, varsinkin kun kuvat on soratieltä.

Ihmettelen osaamistasi.
Viikon malli? Oletan.
T.T
Terve. Sinä se kyllä hallitsen nämä raskaan kaluston rwkwntamiset. Aivan loistava malli. Näänkö ehkä livenä Malmilla, olis kyllä kiva.

T: Jari
Hieno on Volvo. Nuorena tuli oltua tekemisissä aikalailla "pölli" vehkeiden kanssa. Kovasti on aidon näköinen. Yksi asia pisti silmään. Hyvin on säilyneet lokasuojat tolppien kolhuilta. Jo -80 luvulla rupesimme pistämään poikkiputken lokasuojien kohtaan pankkojen väliin. Tuli ihan pihkan haju nenään tätä katsellessa.
Kyllä kuten edellä sanotiin on niin aidon näköinen ja tuntuinen että,yksi parhaimmista rekka malleista täällä.
Varsinkin tuo säistys on huippu makeaa,tietenkin jokaisella on makunsa tässä asiassa.
Tämä on tosi huippu mallaillua rekka alalla,asiaan on laitettu aikaa ,tutkimusta ja varmasti paljon sovitelua noihin itse tehtyihin osiin.
Erittäin luultavaa viikkon malli tuossa.
Heikki R 28.1.2015 19:56 Vastaa lainauksella
Tää on upea, tulee mieleen aika kun olin korjaamolla jossa tukki- ja sora-autoja huollettiin. Hydraliikkaöljy, moottoriöljy ja vaseliini oli läsnä. Suupielet nosti ylös nuo lampunpesimet.

terveisin: Heikki R
Vieläkin on äänitiedostona päässäni se ahtimen vinkaisu, minkä F-Volvo päästää kaasua löysätessä. Se ääni tuli tutuksi 80-luvulla kun Pietikäisen rahtiautot kiihdyttivät kotitaloni edestä reissuun. Sitähän pikkupoika jaksoi pyhäiltana tuijottaa herkeämättä.:) Ja tämä TOLKUTTOMAN KOMEA yhdistelmä toi mieleeni juuri tuon äänen. Ja melkein tipan silmäkulmaan.

Erittäin hieno malli, ja mieltä lämmittää erityisesti se, että malleja maltetaan tehdä myös tällaisista arjen peruspuurtajista, eikä vain niistä viimeisen päälle rakennelluista autolaivaston lippulaivoista. Tälle ei voi olla antamatta reilua pistesaalista.

Mistä on muuten perävaunun aisan ja rungon päällä oleva verkko kotoisin?
Tämä on todella hyvä. Jos jostain miinusta, niin jo yllämainittuna lokasuojat… Hämmentää katsoa näin komeita malleja, mitä saadaan niinkin erilaisista lähtökohdista aikaiseksi.

Upea!
Hienoa!
Kyllä mallailu on parhaimmillaan kun päästään aiheisiin, jotka tulevat lähelle omaa elämää/ kokemuspiiriä. Hienoa rekka-mallailua ilman mitään kiiltävää näyttely-glooriaa!
Tämä on lähellä sydäntäni. Tätini aviomies oli tuohon aikaan raskaankaluston Volvo- myyjä Seinäjoen suunnalla. Tulee ne ajat mieleen.
Pidän säistyksen tasosta. Liika realistisuus (säistäminen / vanhentaminen) peittää hienoja yksityiskohtia… Hyvä maltillinen säistäminen menettämättä detaljeja…
Nuo Italerin etuvanteiden kiinnityspultit ovat aina ongelmallisen (lelumaisen) näköisiä. Niihin kaipaisin varjostusta ohennetulla mustalla, esimerkiksi…
Todella hieno! Ajoin ensimmäiset rahti keikat tämmöisellä volvolla oli vaan 3 akselinen rekkaveturi, siitä johtuen tämä volvon malli on erityisen legendaarinen. Täydellinen pienoismalli ei sanomista löydy!
Komppaan yllä olevia kehuja, mutta pakko sanoa että todella näyttävä kokonaisuus. Sopivan taustan kanssa menisi aidosta.
Petri Lyy 30.1.2015 09:19 Vastaa lainauksella
Nyt kyllä kolahti. Leuka näppäimistölle. Malli hipoo lajissaan täydellisyyttä.
Hyvin tehtyjä, aidolta näyttäviä rekkamalleja näkee äärettömän harvoin. Tässä on kyllä onnistuttu ihan nappiin, sekä mallin, että sen kuvaamisen osalta.
Nakkasin jo täydet pojot ja olen katsellut kuvia ja lisäkuvia moneen kertaan, koska mieli vaan tekee katsella ja samalla kuvitten jo pientä taustakuvaa ja dioraamaa mallin ympärille.

Tämä on siis mallien malli, mutta kun niuhotetaan, niin niuhotetaan. Sellainwn pieni vihre löytyi: Rekisterikilven nurkkia ei ole pyöristetty. Kaamee moka, jonka takia kokonaisuus kärsii aivan hirvittävästi.:D

Silti ne täydet viisi tähteä.
T.T
maxres 1.2.2015 13:36 Vastaa lainauksella
Kiitos ja kumarrus! :)

@A Lappalainen:
Verkko on "Isopon Aluminium Mesh", en muista mistä ostin…

@Ari Alanen ja Matti Peltola:
Ehkei tällä ollut vielä ajettu niin paljoa pudotuspaikoille. ;)
Kärryn lokasuojat olivat yllättävän siistit vielä 1990-luvulle tultaessa vaikka käyttöikää oli jo reilusti…

@Timo Rissanen:
Myönnetään rekisterin virhe. Ja onhan tuossa vaikka mitä viimeistelyvirheitä kun vaan hakee. ;)
Pitänee ottaa kuvia luontotaustalla kunhan kesä tulee.
Uskomattoman hieno Volvon rekkamalli. En itse ole mikään säistämisen suuri ystävä, mutta sun malleissa se toimii aina erinomaisesti. Hienoa jälkeä kaikinpuolin, sanattomaksihan tuo vetää kaikessa täydellisyydessään…
AJ 2.2.2015 20:51 Vastaa lainauksella
Moi Maxrex, Älyttömän hyvin onnistunut - uppoisi hyvin helposti aidosta, kuten Timo yllä jo totesi. Kaikkia edellä olevia kehuja kompaten - loistomalli! Parhain terveisin, AJ
Vielä haluan kehua kuvia. Ne ovat hienoja. Tarvii tilaa, ja valaistusta kuvata noin iso malli. Mahtavaa jälkeä. Voisit tehdä jutun tuon rekan kuvaamisesta, haluaisin oppia…
maxres 3.2.2015 13:25 Vastaa lainauksella
Pasi Siipola kirjoitti:
Vielä haluan kehua kuvia. Ne ovat hienoja. Tarvii tilaa, ja valaistusta kuvata noin iso malli. Mahtavaa jälkeä. Voisit tehdä jutun tuon rekan kuvaamisesta, haluaisin oppia…
Ei mulla oo kun sinistä kangasta ja rakennushalogeenivaloteline. ;)

Saattaa tosin tosin aavistuksen turhan kirkas valo noissa.
Komea, tasapainoinen kokonaisuus ! Hienosti maalattu ja säistetty ! Myös mallin kuvaamiseen on satsattu tekemään oikeutta viikon mallille.
Onneksi olkoon! Oikeaan osoitteeseen meni!
Odotan innolla seuraavaa malliasi…
AJ 10.2.2015 19:59 Vastaa lainauksella
Moi Maxrex, Onneksi olkoon ansaitusta viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
Onneksi olkoon! Tämä malli ansaitsee olla Viikon malli, koska mallista löytyy kaikki yksityiskohdat ja viimeistely on huippuluokkaa.
Viikon malli ja aivan syystä. Ihan kuin oikeaa Volvoa katselisi. Täydellisyyttä.
Henkka H 15.2.2015 01:43 Vastaa lainauksella
Upea viikon malli! Nopeasti kun vilkaisee, niin käy melkein aidosta ja eräänä syynä on realistinen säistäminen.
maxres 16.2.2015 18:12 Vastaa lainauksella
Kiitos ja kumarrus!
Tervehdys pitkästä aikaa!

Kyllä olet aivan huikean ajopelin taas kerran rakentanut, ei voi kyllä mistään moittia. On viimisen päälle kyllä yksityiskohdat kunnossa nokasta perään asti!