Pienoismallit.net

Vauhtia jalkoihin!

Heinäkuun loppuun mennessä 1918, saksalaisten offensiivi länteen oli epäonnistunut. Elokuun alussa alkoi ranskalais-englantilainen suurhyökkäys Montdidier`n alueella, jossa oli mukana 456 panssarivaunua. Saksalaiset joutuivat perääntymään kaikkialla ja sodan loppu alkoi häämöttää.

Diossa viimeiset puolustajat yrittävät jarruttaa ympärysvaltojen ja heidän vaunujensa vyöryä. Valmisteilla olevassa diossa onkin sitten mukana MarkIV, tosin Sakujen väreissä.

Idea dioon lähti kun löysin internetin maailmasta kuvat, hylätystä bunkkerista ja tuhoutuneista rattaista vetisessä mudassa (kuvapankissa kuvat). Muistin että kaapin perukoilla lojui vanha Verlindenin valmistama bunkkeri ja Miniartin hevosrattaat, joten päätin yhdistää molemmat samaan vetiseen maastoon, sekä muutamia figuja joukkoon. Rattaista käytin pelkästään renkaat akseleineen ja loput rakentelin itse puutikuista. Figuureina käytin M Modelin ja ICM:n ukkoja, höystttynä Hornetin irto päillä. Vesi on Bilteman laminating epoxy nimistä hartsia, johon lisätty MIG:n keltaista filtteriä joukkoon.

Kommentit

Loisto dio. Mukana oikein verta hikeä ja kyyneleitä ;) kk-ampujalla ehkä hivenen liian vahinkoaltis asento, kun nuin pystystä lasettelee aseellaan.
Olkoonkin,että kuopassa kelluva ruumis on hyvin toteutettu herää ainakin minulla kysymys,olisivatko saksalaiset jättäneet toverinsa tuonne omissa asemissaan. Ellei kyseessä sitten ole tuoreempi tapaus…Hieno teoshan tämä on joka tapauksessa.
Tämä on todella, todella komia. Diossa näyttää olevan "tilanne päällä", joten itse ainakin sisäistäisin vetisen ruumiin tuoreemmaksi tuotannoksi - vaikka aika kalvakka onkin…
Pirskatin mukava dioraama,kuten edellä sanotiin tuo kevyen kk-ampujan asento.
Se suorastaan pyytää kuolla noin,nuo kk-ampujat olivat haettuja maaleja.
Myös tuo ammuksien kantaja kerjää luotia, kun noin suorassa kulkee.
Siellä kärryn vieressä veden pohjalla on 1 kallo ja puolikas,tosiaan saatu tunnelmaa dioraamaan.
Parasta on tuo kärry ja sen tekeminen puusta saa tosi aidon tunteen sirpaleiden repimän kärryn tuosta.
Vaan puutuu hevosen raato tuosta,tai ehditty viedä taakse hepo.
Varmasti kuollut ei ole kamarad pitkään ollut vedessä,saanut osuman hiljattain, hieman verta veteen.
Nuo lankuritilät on liian ehjiä nyt jos on kranua tullut noin lähelle.
Kuten tuo bunkerin seinäkin enemmän sirpaleen jälkiä siihen, kun tuo kranatiin kuoppa on vieressä.
Suorastaan järisyttävän hinosti tehty dio! Komia ja nimenomaan uskottava esitys!!

terv. Seppo V
AJ 29.1.2015 23:41 Vastaa lainauksella
Moi Tommi, Omintakeinen dio, jossa piisaa actionia ja draamaa. Hieno ja mielenkiintoinen dio, ei niin tavallisesta aiheesta. Parhain terveisin, AJ
Upea dioraama ja paljon kivoja pikkudetaileja. Vesi, kärry ja muut huippuluokka! Näissä sinun diossa on juuri kiva löytää noita pieneä detaileja mitä oikassakin "luonossa" on.

Kivaa aksöniä etualalla. Ainut kohta mikä vähän häiritsee on se että ammuksien tuojan asento… tämä kyyryssä etenevä tai maassa piilotteva niin tulisi dio idea minusta paremmin esiin. Nyt vähän kuin sunnutaikävelyllä toi figu.
Kiitokset kommentoijille.
Marko, toi figu on tehty ICM:n paketista, ei oikein löytynyt muita juoksevia ukkoja muilta valmistajilta. Henkihän tuossa varmaan oikeasti lähtis. Ensimmäisen rähinän aikaisia figuja on pirun vähän olemassa, varsinkin sellaisia missä on kunnon asentoja, eikä pelkästään tönkkösuolattuja paikallaan seisojia.