Pienoismallit.net

SBD-3 Dauntless

Airfixin pikkukone, Doglas Dauntless -syöksypommari Tyyneltämereltä USS Enterpriseltä. Mallin esikuva on operoinut noissa tunnuskuoseissa helmikuuhun 1942, jonka jälkeen tunnuksista poistui punaiset täplät sekä peräsimen punavalkoinen kuvio.

Tämä on toinen tänä vuonna valmistunut mallini, ja meni jo enemmän vanhan rutiinin mukaan eritoten kun ei ollut aikataulua takaraivossa jyskyttämässä.

Laadullisesti malli on tyypillinen vanhan ajan Airfixin tuote, eli ei nyt niin hirveän laadukas mutta kyllä tuon kokosi.

Maaleina Citadelin akryylit ja loppusilaus Revellin mattalakalla jonka olen sävyttänyt muutamalla tipalla mattaruskeaa. Antaa sopivan likaisen vaikutelman.

Tästä jatketaan eteenpäin :)

Kommentit

wade 29.1.2015 10:07 Vastaa lainauksella
Kiva nähdä Airfixejä, tämä on kai julkaistu taas ties kuinka monennen kerran uudestaan mutta kun Dauntlesseista ei 1/72-skaalassa ole ylitarjontaa vieläkään niin mikäs siinä. Ja nätti mallihan tuosta on tullut, vaikka sarja ei ihan parasta A1-luokkaa olekaan.

Vähän olisin silti eri mieltä tuosta yläpuolen väristä, jos se on M-485 Blue Gray niin aika tummaksi menee? Toinen asia on tuo likainen vaikutelma, US Navyn kalusto oli tunnettua siitä että koneet puunattiin viimeisen päälle puhtaiksi joka käänteessä. No, ehkä 1940-luvun alussa oli jo muutakin puuhaa ja jos rakentaja itse tykkää näin niin eipä siinä mitään :)
Sattumallahan tuo lakan sävytys meni, mutta jatkossa se lienee sopiva ajatellen Euroopan taisteluiden britti- ja saksalaiskoneita.
Kuten edellä sanotiin liian tumman sininen on tuo SDB-3.
Paremminkin sinisen harmaa ja valkoinen alaosa olisi paremmin mennyt.
Tai frensujen SDB:kin olisi hauska vihreällä ja vaalean harmaa alaosa
Olisi pitänyt katsoa netin syövereistä värit, ja kyllä laatikon kannessakin on kahdet sinisen sävyt tuossa.
Noitahan hoidetiin kuin parastakin lemmikkiä tukialuksilla.
Meinaan aikaa oli joka lennon jälkeen,eri asia oli kaktuslaivueessa Guadalcanalilla.
Tosi kunnon SDB:n näköinen se on tuo ikivaari Airfixin malli.
Pieni alusta alle, vaikka tulkialuksen lentokanta,niin on yksi lisää hyllyssä.
Siististi rakennettu malli, tähän skaalaan nuo kabiinin raamit on haastellista maalata mutta hyvin olet selvinnyt. Kyllä vanhastakin saa hienon mallin huolellisella rakentamisella. Pensselillä kun maalaa niin hieman on vaikea tehdä sävyvaihteluita pintaan, nyt hieman monotoninen mutta hieno jokatapauksessa.