Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf-109G-6

Juhannusmersu

Kun sivustolle on tullut tullut paljon Mersuja niin eiköhän yksi mahdu vielä mukaan. Malli kuuluu Messerschmitt Bf-109 ryhmärakenteluun.

Näiden kuvien piti tulla erääseen lehteen, mutta tietokoneen kanssa kävi köpösti ja koko melkein valmis artikkeli katosi bittiavaruuteen. Joten teidän onneksi tämä on nyt saatavilla PM.netissä:)

Kirjoitan lyhyesti nyt vaan, mutta aina saa kysyä mallista tai työvaiheista.

Eli mallini kuvaa suomalaista sodanjälkeistä kilpamersua Utissa juhannuksena 1949.

Yhdestä kuvasta näkee mitä kaikkea aftermarketsälää käytin(jotain oli tuplana ja jäi pois). Maaleina pääosin käytin Lifecolorin ja Xtracrylixin maaleja, mutta myös Humbrollin.

Kaikenlainen kritiikki ja kommentointi on tervetullutta!

Kommentit

Morjens Antti! Todella hyvännäköinen Mersu! Malli sopivan kulahtanut sodanjälkeiseen asuun.Maalasitko nuo rungon neliöt vai käytitkö siirtokuvia? Siipien alapintojen DN väri ylimaalauksineen näkyy kivasti. Sehr gut!:)
Voi taivaan mersut,nyt taas tuli oikein tosi aidon tuntuinen mersu.
Varsinkin vanhennus ja säistys on kuin unelma jokaisella mallarilla ,tuohon kuin pystyisi.
Sopivaa taustaa vasten menisi kuin väärennetty mersu oikeasta,vwauuhhhh.
Varsinki tuo puuanteeni on ihan aidon tuntuinen. Ei voi kuin ihmetellä taitoa tässä mallissa, ihan huippu malli 1:32:n tiukka on kilpailu viikkon mallista jo pelkästään mersu neidoilla.
Kaunis on mersu olohuoneen hyllylle,sukulaisten ihmeteltäväksi.
Oli pakko antaa ihan täydet marsalkan tähdet ja marsalkan sauva käteen.
No nyt laitoit kertakaikkiaan Mersujen Mersun. Alapuolen työnjälki on todellakin huippuluokkaa, jos kohta yläosastokin. Hienoa katsella tällaista mallia!
Kiitos kommenteista herrat! Siniruudutus (ja varsinaisesti koko sarjan dekaalit) on MDC:n dekaaliarkilta. Arkki on tarkoitettu Hasen mersuun, mutta kävi tähänkin ihan hyvin. Parista kohtaa piti näyttää skalpellia.
Heikki R 20.1.2015 20:18 Vastaa lainauksella
Jo on komia Mersu, ei voi kun ihailla upeaa jälkeä.

terveisin: Heikki R
No kyllä tulee komeita mersuja nyt oikein urakalla tänne sivustolle. Pintakäsittely eli maalaus, vanhennukset ja dekaalit aivan huippua. Dekaalisetin olen nähnyt myynnissä mutta ekaa kertaa näen mallin jossa sitä on käytetty. Ai että kun on hieno malli!
Malli on todella upea! Vanhennukset sopivat kuin nenä jonkin kauniin naisen naamaan. Raaserikuvioinnin olisin toivonut tehdyksi maalaamalla… Käsittääkseni ko. kisaan/näytökseen osallistuneet Mersut "koristeltiin" samana päivänä käyttäen isoja pensseleitä; eli koristemaalaukset olivat todennäköisesti varsin krouveja.
Mutta vaikka urputankin, niin täysiä pisteitä silti pukkaa…
Kyllä on kiva katsoa tällaista mallia, erityisesti täytyy kehua tuota maalipintaa, tuon koneen kun kuvaisi ulkona kenttää vasten niin luulisi oikeaksi, mutta taitavan mallarin käsistä odottaa tulevankin tällaista jälkeä.
Kertakaikkiaan hieno Mersu!
Vielä mielenkiintoinen yksilö. Nuo Juhannusmaalaukset. Jos jostakin pitää keskustella, niin olivatko nuo koneet noin kiiltäväpintaisia? En tiedä. Onko joku tuumaillut asiaa?
Hyvä Antti!
Galleriassa taitaa olla nyt kaksi kappaletta sodanjälkeisiä mersuja 1:32-skaalassa :)
Kaikin puolin onnistunut malli, onnittelut valmistuneesta mallista pitkästä aikaa!
Kiiltoastetta olisin itse pudottanut lähemmäksi mattaa, muuta arvosteltavaa en mallista löydä, eikä tarvitsekaan.
Kiitokset kommenteista!

Petri, olen samaa mieltä, että kylkiruudutusdekaalit on vähän turhan puhtaat ja olisi tullut parempi jos ne olisi maalannut. No, näin jälkiviisaana on hyvä tietää:)

Ideani maalata tuo noin kiiltävällä on se, että pinta peilaisi paremmin ikäänkuin metallia.(Jos katsotte sodanaikaisia valokuvia niin joissakin pinta kiiltelee kovastikin). Mutta myönnän, että olisi saanut olla himmeempi. Jatkossa korjaantunee tämäkin asia:)
Hyvä, hieno, upea.. tykkään ;) !
AJ 22.1.2015 19:55 Vastaa lainauksella
Moi Antti,
Onpa cooli juhannusmersu! Kyllä Mersu vaan on kaunis leko ja tässä erittäin pirtsakassa camo ynnä tunnari kuviossa tyylikkyys ja kauneus sen kun vaan korostuu - upeaa työtä.

Helppoa kompata kehuja yllä ja tämä ison skaalan Mersu lienee paras/onnistunein lekomallisi - plus vielä ryhmikseenkin. Hessua edellä lainaten: "Hyvä, hieno, upea.. myös minä tykkään ;) !" Parhain terveisin, AJ
Onpa hieno! Koska jokseenkin kaikki on jo mainittu edellä, tyydyn komppaamaan kommentteja. Kovasti tykkään!!

terv. Seppo V
Kiitos Heikki, AJ ja Seppo kommenteista!
Nätti mersu, ja mukavan erilainen aihevalinta kaikkien sotamersujen keskellä:) Maalipinta on kyllä upea ja mukavan elävä, sopivasti kulahtanut ja lentotunnit hyvin näkyvissä, kabiinista olis ollu mukava nähdä kuva kun ne on sulla hienosti detaljoituja. Komia malli.
Juke 2.2.2015 15:36 Vastaa lainauksella
Oi olisimpa saanut olla Utissa Juhannuksena 1949… no mutta melkeimpä pääsee autenttiseen fiilikseen tätäkin katselemalla. Oikein nam ja onneksi olkoon viikon mallista!

OT: oli pakko ostaa itsellenikin tuollainen Raaseri, kun kerran Busch tekee valmismallina mittakaavassa 1:87…

www.busch-model.com/online/produktinfos/grafiken/25013.jpg
AJ 2.2.2015 20:40 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Onnittelut viikon mallista - onhan tämä oikein nami Mersu, kuten Juke edellä kirjoittaa. Upea, pirteä Bf 109G-6! Parhain terveisin, AJ
Kiitos Jarno, Juke ja AJ kommenteista!
toivonen 3.2.2015 20:48 Vastaa lainauksella
Taktikoiden voittoon! Onnea Antikainen! On se vaan nätti vieläkin!
Missähän minä olen viimeiset kaksi edellistä viikkoa silmiäni pitänyt, kun en ole tätä taideteosta huomannut!
Kaunista, niin kaunista. En ole aikaisemmin näistä ns. juhannushärveleistä piitannut, mutta varsinkin näin isossa skaalassa juhannusmersu on kyllä näyttävä ilmestys - ja hienoja yksityiskohtia riittää ihailtavaksi. Lontoonkielinen sanoisi tässä vaiheessa, notta "Real Eye Candy".

Pisteitä tosin voin antaa vain viisi - enempää kun ei ole mahdollista naputella.
Onneksi olkoon!! Ansaittu Viikon Malli!!

terv. Seppo
Kiitos Raimo ja Seppo!