Pienoismallit.net

Messerschmitt 109K-4

JG 53:n kolmannen lentueen "mylly" sodan lopulla vuonna 1945.

Mallin rakentelu alkoi jo hiukan yli vuosi sitten ja jäi laatikkoon odottamaan kun innostus lopahti. Loppuvuodesta 2014 sain lopulta inspiksen tehdä tämä valmiiksi.

Rakentelu oli normaalia ilman suurempia extroja eli lisätty syöksyvyöt, jarrunesteletkut, Quickboostin REVI 16 tähtäin ja samaisen valmistajan resiiniset pyörät sekä Eduardin mittaritaulu. Kohtilentoantenni tehty uusiksi alumiinipalasesta leikaten. Ohjaamoon lisätty piuhoja antamaan autenttisuutta.

Tässä muutamia kuvia oikeasta esikuvasta:

www.asisbiz.com…(B15+~)/pages/1-Bf-109K4-4.JG53-(B15+~)-WNr-332570-Schleibheim-1944-01.html

Kommentit

Taas kaunis mersu,kuin oikea museosta.
Lievän kuluneiseuta kaipaisi,mutta makuasia vain.
Eipäs ole paljon lentänyt tämä mersu,kun huomaa ajan kohdan sodan loppussa.
Ainakin moottori ja asepelteihin kulumaa,noita aukaistiin joka lennon jälkeen.
Kuten kuomuun ja josta noustaan ohjamoon.
Loistavasti onnistuneet pakoputkien värien sävyt.
Tosiian komea malli olohuoneen kirjakaapiin hyllylle.
Hyvän näköinen malli - minkä firman maaleja käytit. Paneelirajat ja vanhennukset kohdillaan
Kylläpä näitä upeita Mersuja nyt pukkaa! Vaan mikäs siinä.
Jotkut vaan osaa. Ei onnistuis multa. Ikinä.
Ilkka K. 17.1.2015 21:48 Vastaa lainauksella
Todella maukkaan näköinen mersu pintakäsittelyltään. Ja mun mielestä juuri sopivasti vanhennettu, tarviiko näitä lekoja ryvettää samalla lailla kuin sotkia, ei mun mielestä. Käsittääkseni lentokoneita huolettiin aika tarkasti..
Kiitokset kommenteista arvon kollegat!

Kuluneisuuden suhteen olin kahden vaiheilla: voisin lisätä niitä mutta lopulta katsoin parhaaksi jättää enempiä tekemättä. Siinä kun voi helposti mennä " överiksi" ja toinen painavampi seikka oli se, että tuolloin vuonna 1945 kun sota oli lopuillaan Luftwaffen koneet(samoin kuin lentäjät) olivat varsin lyhytikäisiä. Koneilla ei siis ehditty lentää useita tunteja vaan ne joko ammuttiin alas tai yksinkertaisesti hylättiin/ tuhottiin omien toimesta lentokentille kroonisen polttoainepulan vuoksi ja Liittoutuneiden nopean etenemisen takia.

Kuomun ja tuulilasin reunoissa on tehty varovaisesti kulumia mutta valitettavasti eivät nyt näy kuvissa kunnolla.

Tämäkin on maalattu Xtracolorin maaleilla, jotka ovat toimineet erittäin hyvin. Xtracolor on ollut siinä erinomainen että kun maali on kiiltävää niin sen pintaan voi suoraan asettaa siirtokuvat(ilman välilakkausta). Kuivumisaika maalilla tosin on pitkä.
Malli on kuin karkki! Erittäin hienosti maalattu ja rakennuspuolikin on moitteetonta. Tässä mallissa silmä lepää. Eikä tämä tarvitse sen kummempia vanhennuksia vaan tämä toimii hyvin näinkin.

Kummasti antaa inspistä könytä tuonne mallikammioon rakentelemaan vaikka Mersuja:)
AJ 18.1.2015 17:54 Vastaa lainauksella
Moi Timo, Erittäin onnistunut ison skaalan Mersu - kerrassaan mainio maalaus ja pintakäsittely. Parhain terveisin, AJ
Kiitokset Antti ja AJ kommenteista. Nyt täytyykin aloitella jonkin uuden mallisarjan kasaamista. Sen ainakin tiedän että sekin tulee olemaan Luftwaffen väreissä, muttei välttämättä Mersu:)

Malliterveisin, Timo
Oi että on hieno!!

Just meikäläisen makuun säistetty passelisti. En oikein osaa sanoa mikä tuossa on se juttu, mikä tekee tästä niin helkkarin hienon. Varmaan se, että kaikki mallailun osa-alueet on niin hyvin balanssissa.

-JT
Toinen komea mersu heti putkeen! Camo on upea, kuten muukin pintakäsittely. Kyllä näin upeasti tehtyjä malleja on kiva katsella. Onko vielä lisää mersuja luvassa? Huippumalli taas kerran, ei voi kuin kehua!
Kiitokset Jussi ja Janne. Yksi Mersu on kyllä tulossa samaan mittakaavaan ja Saksan tunnuksin mutta nyt otin työn alle Focke-Wulf 190A:n. Ihan hetkeen ei siis uutta mallia ole tulossa mutta koitetaan korjata asia!
hynkkeli 26.1.2015 00:14 Vastaa lainauksella
Pohjapuolelta otettu kuva näyttää samalta kuin viisikymmentä vuotta merenpohjassa maannut kone voisi näyttää. Muuten oikein kiva koottava.