Pienoismallit.net

Supermarine Spitfire Mk.XVI

Terapia-spitti

Spitfire tuskin lentokoneena esittelyjä kaipaa, mutta kerrataan hieman tämän alatyypin taustoja. Mk.XVI on käytännössä sama kuin Mk.IX varustettuna matalille korkeuksille viritetyllä Amerikkalaisvalmisteisella Packard Merlin 266- moottorilla. Moottori on taasen sama kuin Rolls Roycen Merlin 66. Näille kuitenkin annettiin eri tyyppinumerot koska varaosat eivät olleet keskenään yhteensopivia ja tämä johtui käytössä olleista erilaisista tuumamitoista. Britit ja jenkit pääsivät tuuman oikeasta mitasta yhteisymmärrykseen vasta 50-luvulla.

Hankin tämän rakennussarjan terapiamalliksi kun näytti etten saa aikaisemmista projekteista koskaan valmista. Äkkiä vaan kasaan tämä! Noh, minun tahdillani siinä vierähti kuusi kokonaista viikkoa.
Esikuvaksi valikoitui sarjan ohjeista No.308 (Polish) Squadron "City Of Cracow"- tunnuksilla varustettu yksilö. Näytti vaan kivemmalta…
Heti alkumetreillä huomasin kuvia netistä tutkiessani että istuinvyöt mallia Sutton ovat aika ilmeinen osa Spitfireä. Toteutin ne maskiteipistä ja kuparilangasta. Jos olisin alunperin tiennyt kuomun takaosan toimivan suurennuslasin tavoin, vyö tässä kohtaa olisi kertaluokkaa pienempi. Nyt "lasin" läpi katseltuna näyttää hölmön järeältä :D
Muuten lisäsin vain jarruletkut ja porasin pakoputket auki. Antennilankaa ei kuulukaan olla, koska britit siirtyivät VHF-radioiden käyttöön vuodesta 1940 alkaen ja tarvittava antenni mahtui maston sisälle.
Malli on maalattu pääasiassa AKANin akryyleillä, joitakin yksityiskohtia Revellillä. Yleinen säistys ja alapuolen öljyvanat on tehty öljyväreillä. Renkaat ja alapuolta sotkettu kevyesti Ultimaten Light Dirt- washilla. Päällä mattalakka.

Rakennussarja on ilmeisesti alunperin Hasegawan tuotantoa ja olikin miellyttävä rakentaa. Ainoa miinus hankalasti käyttäytyvistä siirtokuvista. Osittain on oma vikani kun hätiköin pohjatöiden kanssa, mutta jäivät osittain väkisinkin hopeoimaan myös tasaisella ja kiiltävällä pinnalla.

Vaikka onkin tämmöinen "välityö" niin arvostelkaahan numeroin ja sanoin!

Kommentit

Erittäin nätti Spitfire :)

Mattalakka on oletettavasti myös AKANia?
Kiitoksia! Kyllä vain, mitäpä muuta ;-)
Upea lentolaite. Erittäin onnistunut pintakäsittely.
Itse mallista sanon että näyttää hienolta ja siltä miltä kuuluukin. Sävyt näyttävät hyvältä ja kyllä nuo AKANit ovat hyvin toimivaa tavaraa. Ainoa mikä tökkii on se että Spitfire näyttää lyhytsiipisenä jotenkin harvinaisen rumalta mun silmissä :) Se ei tietenkään vähennä tämän hienon mallin arvoa mitenkään!
Kiitokset Ari ja Janne!
Mun mielestä tää tylppäsiipinen spitti on jotenkin äkäsemmän näköinen, sotaisampi. Normaali taasen vaikuttaa enemmän mummomallilta :D
Jännä että heti ensimmäisenä pisti silmään Puolalaisen lentäjän tunnus. Kai sen verran harvinainen malleissa?
Eniten pidin työvaihekuvasta. Hyvä kun laitoit sen. Hyvin onnistunut kokonaisuus ohjaamossa. Mikä mielestäni aika vaikea saada oikean näköiseksi, niin paljon pientä sälää, mittarit ym. Mutta niitä haluankin aina ekaksi nähdä. Muutenkin upea malli.

Mullakin välillä "terapiamallit" onnistuu yllättävän hyvin. Vielä kun rohkenen laittaa teidän mestareiden eteen jotain omia väsäilyjä :)

Supermarine Spitfire ellipsin muotoisine siipineen on ehkä kaunein lentokone kautta aikojen. Ei yhtään suoraa linjaa, vaan pelkkää kaarevaa viivaa… Mummot on just sellasia :) Tämä sun malli tuo mieleen siivistä Messerschmittin. Hienoa toi saksan kieli, kaikki mahdolliset konsonantit peräkkäin, heh heh… Tiedätkö miten siipien muoto vaikutti lento-ominaisuuksiin?

Kuvissa on tosi onnistunut tausta. Varjot vielä elävöittävät mukavasti. Hyvin tasapainoisia kuvia.
Vaikka onkin välityö, niin on mielestäni onnistunut mainiosti!
AJ 18.1.2015 17:52 Vastaa lainauksella
Moi Ville, Hyvän näköinen Spitti Mk.XVI, kuten edellä osuvasti on jo useasti todettu. Parhain terveisin, AJ
Kiitos viimeisimmistä palautteista!

Stadin Jukalle: olisin laittanut enemmän kuvia tähän, mut kokoraja tuli nopeasti vastaan. Täältä löytyy muutama, lähinnä kännykällä otettu, foto lisää: plus.google.com/photos/100465499561247576358/albums/6110160035585226881
Vähän on tässä ehkä mersunkin näköä. Itse kun tykkään että FW-190D on se kaikkein kaunein. Sopivasti kantikkuutta ja pyöreyttä, ei pelkkää kananmunaa koko kone.
Lyhyempi siipi antoi Spitfirelle enemmän nopeutta ja paremman roll-rate:n (kallistumisnopeus?), mutta vähensi siiven nostetta, josta seurasi pienempi maksimikorkeus ja heikompi liikehtimiskyky korkealla.

Kunhan saan taas valoteltan pystyyn niin kokeilen myös harmaalla taustalla, josko kuvattava kohde tulisi selkeämmin esiin.
Opetteluaopettelua, kuvaus ja mallaus…