Pienoismallit.net

McLaren MP4/6

McLaren MP4/6 on F1 kilpa-auto, jonka on suunnitellut Neil Oatley vuoden 1991 F1 kaudelle. Se oli ensimmäinen McLaren, jonka voimanlähteenä oli Hondan V12-moottori varustettuna "H" kuvio manuaalivaihdelaatikolla. Puoliautomaattivaihteistoa testattiin kauden aikana, mutta sitä ei pidetty koskaan riittävän hyvänä käytettäväksi kilpailussa. Ferrari ja Williams olivat ainoat autot, jotka käyttivät puoliautomaattivaihteistoa kaudella 1991. McLaren MP4/6 oli viimeinen F1- auto, joka voitti joko kuljettajien tai valmistajien maailmanmestaruuden, joka käytti manuaalivaihdelaatikkoa tai V12-moottoria.

McLaren MP4/6 saavutti kahdeksan GP voittoa, 10 paalupaikkaa ja keräsi 148 pistettä ajouransa aikana.

--------

Tällainen oli Ayrton Sennan työkalu Japanin GP'ssä 1991. Auto on tullut hankittua vuonna miekka ja kilpi, kun edullisesti sai. Vuoden päivät meni tässä urakassa, tehden sitä silloin kun ehti. Auto on maalattu pääosin Tamiyan spraymaaleilla, pienet yksityiskohdat Humbrollin väreillä ja pensseleillä. Lisäksi hankin sponsorisiirtokuvat, punosletkua ja mutterin päitä, myös johtoja lisäsin. Sain mielestäni ihan mukavan näköisen kokonaisuuden aikaiseksi.

Kommentit

No sait kyllä viimeisen päälle hienon kokonaisuuden aikaiseksi!

Joka paikassa on pientä detailia. Pakopuket hienosti ja autenttisen näköisesti sinistetty ja rakennus- sekä maalausjälki virheetöntä. Noi renkaiden tarrat kruunaa vielä kokonaisuuden.

Laita vielä kuva, jossa koppa on paikallaan?

-JT
Kiitos JT.

Laittaisin mielelläni kuomun päälle, mutta se ei onnistu. Nuo ilmanottoaukkojen päällä olevat detaljit ovat siihen syypää. Jos kuomun haluaisin paikoilleen, niin ne pitäisi poistaa. Tuo ilmanottoaukkojen ja kuomun välinen tila on aivan olematon.
Todella siistiä jälkeä. Tätä ihailee mielellään.

On se kyllä ihme juttu, ettei noita sponssikuvia uskalleta laittaa pakettiin.
Onneksi Tameon 1:43 malleissa ne löytyy.
Petri Lyy 14.1.2015 17:17 Vastaa lainauksella
Onpa vimosen päälle.
Todella hienoa työtä!! Vormulamallarin sydäntä lämmittää :D
Kerrassaan upeata työtä! Eikä varmaankaan ollut mitenkään helppo rakennettava - ainakin itselläni meinasi hermot mennä, kun rakentelin Tamiyan Lotuksen 1/12 skaalan mallia. Osien yhteensopivuus kun ei ollut mitenkään huippuluokkaa. Tulikos tähänkin Tamiyan malliin toimiva jousitus?

Pisteitä olisin lätkäissyt enemmänkin, mutta monet kuvista ovat melko tummia eikä niiden perusteella oikein hyvin näe esim. moottorin yksityiskohtia.
AJ 18.1.2015 18:04 Vastaa lainauksella
Moi Marko,
Kompaten kehuja yllä - erinomaista työtä! Taitaa kamppailla Tally-hon Fougan kanssa viikon mallin tittelistä. Piristävä taustoitus huippumallin esikuvasta. Upea! Parhain terveisin, AJ
Onnittelut, ansaitusti viikon malli! Todella upeaa työtä kaikilla osa-alueilla.
AJ 26.1.2015 21:40 Vastaa lainauksella
Moi Marko,
Petriä edellä apinoiden, ansaitusti viikon malli! Tyylipuhdas upea formula! Parhain terveisin, AJ
Moro ja KIITOS raadille.

Raimo, kyllä tässäkin on toimiva jousitus.