Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf109F

Jagdgeschwader 2 Hans Hahnin nimikko Ranskassa vuonna 1941. Malli on Trumpeterin valmiste (joka on varsinaisesti alatyyppi G-2).

Malliin tein seuraavat muutokset:

Potkurin lavat ovat Quickboostin valmistamat. F- versiossa lavat olivat kapeammat kuin mitä Trumpeter tarjoaa ja siis väärin.

Airesin resiiniset pyörät, Trumpan olivat melko tökerön näköiset ja ne löysivätkin tiensä nopeasti roskiin.

Öljynjäähdytin oli liian syvä F- malliin joten viilasin sen matalammaksi. On ainakin paremman näköinen ja realistisempi nyt.

Trumpeterin mallissa on moottoripellin skuupit oikein G- malliin mutta väärin F- sarjalaiseen, joten viilasin ne pois ja kittasin umpeen.

Lisäksi rungossa, ohjaamon alapuolella tulee olla pyöreä luukku, jonka kaiversin malliin.

Itse ohjaamossa käytin Eduardin etsejä, lisäsin syöksyvyöt ja mittaritaulun sekä pientä muutostyötä ohjaamon sisustuksessa(joka lienee suoraan kopioitu G-6 mersusta?).

Tässäpä tämä lyhyesti. Kommentoikaapas ja antakaa pojoja, kiitos!

Kommentit

Jaahas, nythän on niin että tämä malli miellyttää mun silmää isosti. :)
Maalaus, säistys ja mallin yleisilme ovat kaikki kohdallaan.

Mulla on tämä sama sarja työn alla silleen on/off-tyylisesti, tarkoituksena tehdä siitä suomalainen G-2.
Aivan upeaa työtä. Ei virheitä, kaikki täsmää, kaikki kohdallaan. Aiheen harrastajana pidän tätä Assin lootaa huipputyönä.
Voisi pitää aitona mersuna sopivaa taustaa vasten kuvattuna,wauuhhhh.
Täydellisesti onnistunut malli kaikkin puolin.
Alapuolesta olisi kiva saada valokuvakin.
Kiitokset kommenteista Petri, Matti ja Eerik! Kovasti lämmittää mieltä saada näin hyvää palautetta:) Mersuja on aina kiva rakentaa, omasta mielestäni se on kaunein kone maailmassa yhdessä Focke- Wulfin kanssa.

Lisäsin toiveesta myös kuvan pohjasta, olkaapa hyvät.
En pahemmin näitä lentsikoita kommentoi kun en niistä juurikaan mitään ymmärrä, mutta hienon rakennusjäljen tunnistan!
Aivan upea. Ei liian kulahtaneen mutta silti aidon näköinen. Varmaan iso mittakaava ja laadukkaat kuvatkin vaikuttavat yleisilmeeseen, mutta onhan tuo aivan sairaan hienoa työtä! En edes ohjaamokuvia osaa kaivata.
Oikein näyttävä Mersu malli. Itekkin olen tykästynyt noihin isoihin Trumpan malleihin. 4 Mersua oon tehnyt ja aina yhtä mukavia kasattavia. Maalaus hyvä ja säistys maltillinen. Hyvä malli.
Virtaviivaisin 109 alatyyppi ja vielä tyylikkäällä toteutuksella, eli kukas tästä ei pitäisi! Maalipinta on onnistunut upeasti. Mitä maaleja käytit? Kerrassaan hienoa työtä eikä mitään moitittavaa löydy!
Kiitokset kommenteista! Olen samaa mieltä että juuri F- mersu on se virtaviivaisin kaikista alatyypeistä.

Malli on maalattu Xtracolorin emalimaaleilla vapaalla kädellä käyttäen viivoitinta apuna suoria kulmia maalatessa. Tämä osoittautui suht näppäräksi konstiksi ja aion käyttää samaa kikkaa jatkossakin näissä saksalaisten sirpalemaalauskaavioissa.

Seuraava malli odottaakin jo lakkausta elikkäs Revellin 1/32 Bf109K- malli.