Pienoismallit.net

1951 Mercury Eight 4D sedan

Muovi- ja hartsisarjoista rakenneltu.

Tämä on rakennettu AMT:n 1949 2D sedanin rakennussarjasta sekä Hendrix Resinsin 1951 Mercuryn hartsiosista: Chopatusta korista, maskista, kojelaudasta, takavaloista ja puskureista.
Hartsikori luovutti takalokasuojansa ja muutkin korin takaosan palikat.
Ovimuutoksen lisäksi takaikkunan aukon ja suurimman osan listoista rakentelin itse sekä valmistin useita osia scratchina.

Enemmän kuvia:

Kommentit

Esa.M 13.1.2015 10:48 Vastaa lainauksella
Hienoa että joku viitsii tehdä 4 ovisia malleja! komea taksi ollut esikuva aikanaan!. Toivottavasti malli firmatkin tekisivät enemmän neliovisia sedaneita ja farmari malleja! niillekkin varmaan kysyntää olisi enemmänkin. ilmeisesti esikuvassakin tollainen etupuskuri? tulee mieleen joku omatekoinen Suomi viritys vai lieneekö joku lisä hinnasta saatu erikoisversio kyseessä! jotenkin tuhdit pystykoristeet,muuten komea Mercury.
Kiitoksia kommenteista. Esikuvassakin on tuollainen etupuskuri, sekä puskurin pystykäpyjen välinen vaakasuora osa että kävyistä ylöspäin lähtevät lisäosat ovat tehtaan optiolistalta aikanaan poimittuja varusteita.
Esikuva tosiaan tuotiin Suomeen olympiavuonna taksiksi. Eri vaiheiden jälkeen se päätyi kaveriporukalle 60- luvulla, silloin meno oli hurjaa, selvin ajoi tms.
Viime vuonna läpimätä raato kaivettiin ladosta ulos, nyt korin pohjatyöt ja verhoilu on vaiheessa, kromaamo on saanut puskurit huomaansa.
Entisöinti valmistunee kevään aikana.
Heikki R 13.1.2015 13:03 Vastaa lainauksella
Hienoa että vanhoja suomijenkkejä vielä kunnostetaan, noi etupuskurin lisukkeet ovat ilmeisesti harvinaisia koska entisöidyissä ei niitä juurikaan näy, onnea projetktille. Mulla oli parikymmentävuotta 60vm. Thunderbird samana vuonna maahantuotu, se on nyt nuoremmalla harrastajalla…Mutta Mercury on hieno nimenomaan 4door.

terveisin: Heikki R
PhantomII 13.1.2015 16:12 Vastaa lainauksella
Katohan! Neliovista Mercurya harvoin näkee. Toki isossa maailmassa… Mutta Suomi-auton tekeminen on aina hiukan tavallista hienompi saavutus.

Sen lisäksi täytyy kyllä nostaa hattua - ja aika korkealle - siksi, että tämä malli on "anti-customoitu" eli chopatusta korista on väännetty alkuperäismallinen ja kaiken kukkuraksi vielä, muutettu 4-oviseksi. Värikin on valittu tyylikkäästi. Tuo etupuskuri on aika erikoinen rakennelma: aivan sama ilme kuin jos ihmisellä olisi kahdet tekohampaat päällekkäin.
Hieno Mercury, jossa on oikeastaan kaikki kohdillaan. Tykkään kovasti juurikin tämän vuosimallin Mercurystä ja vaikka 2D olisikin linjakkaampi noin niinkuin muotojensa osalta, niin on kiva nähdä 4D korimalleja myös pienoismalleina.

Siistiä jälkeä kahden Mercuryn yhdistämisen kanssa. Projektikuvat selventää hyvin, miten iso savotta tässä on tehty. Hienoa rakennusjälkeä myös, maalipintaa ja puskurien chromipintaa myöden.
AJ 18.1.2015 18:08 Vastaa lainauksella
Moi Jarkko,
Edellä olevia kehuja kompaten - nätti Mercury, joka kilpaillee myös viikon mallin tittelistä. Paljon duunia ja hieno lopputulos - erinomainen. Parhain terveisin, AJ