Pienoismallit.net

Volkswagen Karmann-Ghia

1966

Viime syksynä valmistui pitkäaikaisprojekti; vaimon pyynnöstä ja lahjana hänelle. Tamiyan valmistama sarja vuoden 1966 Volkswagen Karmann-Giasta. Sarja oli varsin miellyttävä rakentaa. Ensimmäinen tamiyalainen minulle. Hirveästi ei voi ainakaan valmistajaa syyttää ongelmista tämän kanssa. Voin suositella! Kiva projekti. Maali on itsesekoitettu Xtracolorin sävyistä, tavoitteena 60-lukuinen "puuterinsininen", joka myös hyväksytettiin vaimolla ennen maalausta. Aikalailla suoraan laatikosta, koska sekin oli tässä vaatimuksena. Toki pannuhuonetta piti vähän johdottaa ja detaljoida akkua :)

Kommentit

paavo p. 9.1.2015 22:43 Vastaa lainauksella
Todella hieno yksilö, ja suosittelen Tamiyan pienoismallisarjoja.
PhantomII 10.1.2015 11:34 Vastaa lainauksella
Karmann Ghiaa pukkaa! Viimeviikolla rakenneltua ja nyt originaalimpaa Wolkkaria. Nättihän se on tämäkin malli ja litkuttelut ovat mielestäni kivasti onnistuneet ovien ja luukkujen saumoissa ja ritilöissä.

Xtracolorien käyttö automallin maalauksessa vaatii jonkin verran pitkää pinnaa, ei niinkään maalien käsittelyn suhteen, vaan kuivumisaika on "hieman" pidempi kuin esim Humbrolin tai Revellin maaleissa? Ainakin ajattelisin maalipinnan kiillotusta; siihen Xtracolor vaatii aika pitkän ajan ollakseen täysin kuivaa.

Nuo Volkkarin alkuperäiset vanteet kapseleineen ovat legendaariset.
wade 10.1.2015 12:01 Vastaa lainauksella
En pahemmin ole kommentoinut automalleja kun en niistä niin tiedä, mutta nyt täytyy sanoa että maalin sävy on hieno, 50/60-luvun tunnelma tulee mieleen automaattisesti! Siistiltä näyttää myös muu rakentelu, ei sillä mutta tuo maalipinta kiinnittää heti huomion ja nimenomaan hyvässä mielessä.
Kiitos palautteesta Paavo P, PhantomII ja Wade!

Mustalla öljyvärillä litkuttelin saumat ja luukut. Sitä kun tärpätillä ohentaa riittävästi niin toimii ihan kivasti autentisuuden kannalta. Öljyväri on siitäkin kiitollinen, että sitä voi vielä vanupuikkojen kanssa paikkailla päivän pari. Tosiaan xtracolorin kanssa saa olla tarkkana, että on varmasti kuiva ennenkuin lähtee litkuttelemaan. Mutta se on todettava, että tuo xtracolorin oma ohenne on must have. Nopeuttaa kuivumista huomattavasti. Volkkarin kapselivanteet oli munkin mielestä sarjan parasta antia :)

Wade: Nämä autot on hyviä 'terapiaprojekteja', kun ei ainakaan tarvitse runkosaumoja kittailla. Tässä saattaa vielä yksi Mustangikin valmistua ennen kuin on mitään uutta tulossa meikäläiselta siviilikonepuolella. Nyt vuorostaa seisoo yksi 737-projekti, kun huomasin että wingletien lisäksi myös Revellin kannut on väärän muotoiset. Nyt odottaa resiiniosia Hannahtsilta.
Onpas hieno Karmann Ghia! Mä tykkään kovasti myös väristä ja viimeistely on muutenkin huippuluokkaa. Oikeastaan ainoa juttu, mitä voisi ehkä parantaa on tuo takaluukun…Siis konepellissä oleva teksti, tai sen läpinäkyvä kalvo joka on jäänyt paikalleen. Nuohan toimii niin, että kun tekstin saa mallin pintaan, niin tuo läpinäkyvä päällyskalvo otetaan varovasti siitä pois jolloin pelkkä teksti jää paikalleen.

Eipä tuo nyt pahasti häiritse, mutta helppo korjattava jollei ole lakan alla. Erittäin hienoa jälkeä muuten ja todella realistinenhan tuo kaikinpuolin on.
Niko Lindström kirjoitti:
Onpas hieno Karmann Ghia! Mä tykkään kovasti myös väristä ja viimeistely on muutenkin huippuluokkaa. Oikeastaan ainoa juttu, mitä voisi ehkä parantaa on tuo takaluukun…Siis konepellissä oleva teksti, tai sen läpinäkyvä kalvo joka on jäänyt paikalleen. Nuohan toimii niin, että kun tekstin saa mallin pintaan, niin tuo läpinäkyvä päällyskalvo otetaan varovasti siitä pois jolloin pelkkä teksti jää paikalleen.

Eipä tuo nyt pahasti häiritse, mutta helppo korjattava jollei ole lakan alla.
Kiitos paljon, Niko!

Mietinkin että kuka huomaa ensimmäisenä, että tuli merkkitarran kanssa mokattua!-) Siellähän se…lakan alla, että enää ei saa korjatuksikaan. Ihmettelin vain, että mikäs vitsi tämä nyt on Tamiyalta laittaa tuollainen paksu tarra, siirtokuviin kun on ainoastaan tottunut näissä hommissa. Ei siinä, ohjeet jäi tässä kalliisti ymmärtämättä.
Moi! Hieno KG! Väristä tykkään myös. Ainoa mikä minullakin pisti silmään on tuo merkkitarra, ei ehkä kuitenkaan kannata tuon vuoksi alkaa lakkausta hiomaan pois.
Moi Anderz! Mukava kuulla. En tosiaan viitsi enää ottaa riskiä tarran kanssa, vaikka rumasti onkin koholla isolla alalla. Pitää vaan taas ottaa opiksi jos jatkossa tulee vastaan :)