Pienoismallit.net

Bordelli

African korpsin jermut ovat saapuneet piskuiseen etelä-Ranskalaiseen rannikkokylään. Heti oli päästävä puntikselle, viinin hakureissulle ja hiukan ilakoimaan. Ikävä kyllä törmäsivät kylän Das Oberstgrubbenführer Von Künstleriin torilla. Itä-rintamalla on kuulemma viileämpää kuin pohjois-Afrikassa…

Kommentit

Ei ole montakaan päivää,kun katselin gallerian puolella erästä edellisistä dioraamoistasi ja mietin koska tulee seuraava näytille. Tässähän se sitten on ja mainiota jälkeä jälleen huumoria unohtamatta. Käytettiinköhän Kubelwagenissa noita pallorenkaita muualla kuin Afrikassa… Muuta nipottamista tästä en itse löydä.
Kiitos! Kirjoitin tarinan ehkä huolimattomasti. Tarkoitin, että nämä korpsit ovat juuri saapuneet Africasta ja heti karanneet siinä kunnossa satamasta kylille. Siksi aika ränsistyneeen näköisiä ja renkaatkin vielä aavikkoslicksit.
Noh tuskin ihan etelä Ranskaan tulleet,Sisilia olisi parempi vaihtoehto.
Tai italian saapan pohja.
Huolelinen tutkimus olisi ollut poikaa.
Ja tuskin sora ja kiviteillä noilla erikoisrenkailla mennään ,vaan hiekassa.
Tuohon kypärään olisit laittanut afrika korpsin palmun hakaristilla olisi makeampi.
Kuten sanottu pirskatin huumorillen dio se on ja jermut löytää alle aika yksikkön itärintamalta kun obrestführerin kumoon saivat.
Ränni putken alle tynnyri vesi on tarpeelista ,vaikka puutarhan hoidossa.
Tosiian figut ovat tip top,varsinkin naiset.
Kokonaisuus on varmasti viikkon mallin arvoinen, pelkästään diorama ilman figujakin.
Kahvila & ilotalon nimeksi olisi ollut paremmin :La cafe toute plaisir ( kahvila kaikken ilot(rattot) huvit
AJ 8.1.2015 21:19 Vastaa lainauksella
Moi Marcus,
Loistava idis ja toteutus! Dynamiikkaa ja stooria löytyy, niinkuin kunnon bordellista pitääkin. Ainoastaan daamien ja viinan tuoksu sekä kovaa soitettavan musiikin ääni puuttuu diostasi thumbs.dreamstime.com/z/emoticon-smiley-face-6800093.jpg

Aivan ässädio jälleen; kamppailee K-K:n dösän kanssa viikon mallin tittelistä…Upea toteutus ideoineen jälleen kerran images.clipartpanda.com/smiley-face-thumbs-up-cartoon-Kijgzoeiq.jpeg Parhain terveisin, AJ
hynkkeli 8.1.2015 22:11 Vastaa lainauksella
Naureskellen täytyy kommentoida tätä. Dioraama on onnistunut oikein hyvin kaikin puolin mielestäni. Varusteiden vaihto ei varmasti ole aina saksalaisillakaan mennyt ohjekirjan edellyttämällä tavalla, joten erikoisrenkaitten jääminen alle ei minua ihmetytä. ehkä pari paikkaa niissä voisi olla…
mahtaako osasyynä onnettomuuteen olla juuri nuo erikoisrenkaat, joiden pito ei mukulakivellä ole kaksinen..
joka tapauksessa tykkään kovasti, hyvä kokonaisuus.
Oikein kiva dioraama. Tällaisista minäkin tykkään. Tuovat esille sotatilanteiden reaaliteetit (ja vähän muidenkin).

Toivottavasti kukaan tiukkapipoinen sivustonseuraaja ei vaadi mallin poistamista ns. "poliittisista syistä";).

Eerikin komenteissa on myöskin pointtia.
Minä en kyllä saanut Eerikin kommenteista taaskaan mitään järkevää pointtia.

Miksi ei Ranska käy? Miksi Italia? Ja eikös tuo rengas-asia selvitetty jo? Missä Eerik näkee puutarhan? Ja naurettavuuden huippu on se, että kahvilan nimikin on väärin.
Jussi Tee kirjoitti:
Minä en kyllä saanut Eerikin kommenteista taaskaan mitään järkevää pointtia.
Eerikillä on ihan oma ja ainutlaatuinen tapansa kommentoida malleja - tässäkin hän mielestäni lähinnä pyrki kertomaan, että millaisia pikku juttuja ehkä hän itse olisi tähän upeaan taideteokseen tehnyt hieman eri tavalla.

Omasta mielestäni tämä siis on taideteos eikä mikään pienoismalli.
Teoksen daamien tissit on jo tuossa edellä arvioitu, mutta minä olen sen verran perverssi, että kaipaisin pulunpaskaa tuonne sinänsä aivan upean näköiselle katolle. Olen nimittäin käynyt ihan livenä Ranskassa ja nähnyt siellä usein pulujen paskovan katoille - varsinkin harjakatoille. Lintujen ulostuskäyttäytyminen nyt on mitä on - ihan siis maailmanlaajuisestikin.

Tuon kuvaamani kauhean mokan takia en voi antaa tästä räpellyksestä kuin VIISI TÄHTEÄ!
Jussi Tee kirjoitti:
Minä en kyllä saanut Eerikin kommenteista taaskaan mitään järkevää pointtia.

Miksi ei Ranska käy? Miksi Italia? Ja eikös tuo rengas-asia selvitetty jo? Missä Eerik näkee puutarhan? Ja naurettavuuden huippu on se, että kahvilan nimikin on väärin.
Ensinnäkin katso laivojen reitejä ja matkoja , tuskin sakut vaarantaisi joukkonsa pitkille risteillyille.
Vaanivan sukellus ja pommikoneiden hyökäykseiltä niin gibraltarilta kuin maltaltakin.
Lähin maa olisi Sisilia ja italian saapanvarsi.
Etelä Ranska oli vichyn hallinnossa, ei saksan, vasta kun liittoutuneet nousi maihin marokkoon ja algerian se miehittettiin.
Veden puute kuivassa etelä ranskassa on huomioitavakin kesällä, etkö kurkannut talon taakse olisiko puutarha siellä.
Kahvilan nimi ei ole väärin , vaan on paljon osoitavampaa kun nimi on erotinen ilotalolle.
Ei nuo pointit ole järkeviä eikä factaa, vaan oma makuasiat.
Kuten sanoin dioraama on täydellinen,ja se on vain diorama ei mikään historiallinen kellon tarkuus kaikkilla valokuvilla ja aikaisilla todisteilla..
Bordelli dioraaman nimenä ei oikein tee oikeutta tälle työlle. Tasapainoinen kokonaisuus ja hyvä kompositio. Parasta tässä on tuo rakennus joka on hienosti säistetty ja realistisen oloinen kaikin puolin. Värivalinnat ovat osuneet siinä myös nappiin.

Figut on hyviä, etenkin naikkoset. Näyttävät Plusmodelsin tytöiltä hiukan riisuttuna ;-)

Oikeassa etukulmassa on turha tyhjä tila joka kaipaisi ehkä vielä yhtä figuuria. Tuo maahan kaatunut saksalainen ei minun silmiin näytä oikein asennoltaan luonnolliselta.
Näissä sinun diossa on kivasti aina toimintaa ja äksöniä. Kiva katella ja löytää paljon pikku yksityiskohtia. Detailit tekävät aina paljon diossa saaden ne näyttämään realistilsta.
Kiitos kaikki osaanottajat! Mielenkiintoista ja hyvää palautetta. Eerik Oksasen kommentteja arvostan kovasti, Raimo Leino sai melkein miehen kyynelehtimään, Jussi Tee puolusti ansiokkaasti jne… Kiva olla tässä minimallistesessa porukassa. Jatketaan!