Pienoismallit.net

Spitfire MK:V

City of Winnipeg

Harvoin tulee osallistuttua näihin kampanjoihin mutta tämä "viikonloppumalli IV" rykäisy tuntui nyt osuvan mieleen.Spitfire ja 1:72 tuntui selkeältä valinnalta omalla kohdalla.
Suht tyytyväinen tulokseen olen, aikataulu huomioiden. Tosin takilalankoihin , kuomuun ja laskutelineiden kulmiin jäi jotain säätämistä mutta aikapula rajoitti nyt enemmät rihlaamiset pois.
2,5 päivän vapaa-ajat siihen meni joten ei kauheen kallista huvia jos huomioidaan 7e hankintahinta jaettuna rakentamiseen käytetyllä tuntimäärällä.
Mukava oli tämä viikonloppuryhmis ja pirun hienoja malleja tuntuu putkahtelevan tiheästi nyt tuonne galleriaan.

Kommentit

Hieno Spitti! Etenkin kun ottaa huomioon että on rykäisty kasaan noin lyhyessä ajassa. Rakennusselosteesta päätellen ei vaatinut paljonkaan kittiä ja säätöä, oletan? Itse rakentelin joku vuosi sitten saman sarjan ja siinä kappaleessa sai parissa kohtaa vähän kittailla ja säätää ilmeisestikin muottien ikääntymisestä johtuvien häikkien kanssa. Ei mitään suuria vikoja, mutta ei olisi välttämättä valmistunut näin nopeasti.
Hyvän näköinen Spitfire.Maalaus on onnistunut ja ei harsoile kuviorajat näinkään pienessä mallissa,mikä hyvä.Erityisen hyvältä näyttää ohut antennilanka tässä mittakaavassa.Sen virittäminen ei ehkä niin helppoa.Ehkä aavistuksen kirkkaampi valaistus ois parempi kuville.Toinen seikka antenni langan lisäksi on pohjan vanhennus joka näyttää hyvältä.Näiden pienten mallien vanhentaminen aina haastavaa.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Hyvän näköinen Spitfire.Maalaus on onnistunut ja ei harsoile kuviorajat näinkään pienessä mallissa,mikä hyvä.Erityisen hyvältä näyttää ohut antennilanka tässä mittakaavassa.Sen virittäminen ei ehkä niin helppoa.Ehkä aavistuksen kirkkaampi valaistus ois parempi kuville.Toinen seikka antenni langan lisäksi on pohjan vanhennus joka näyttää hyvältä.Näiden pienien mallien vanhentaminen aina haastavaa.
Olen aivan samaa mieltä, että varsin hyvin ja siististi onnistunut spitti. Pohjan vanhennuksesta olen sitä mieltä, että vähempikin olisi riittänyt. Se menee helposti yli, jos paneeliurat ovat liian syvät, kuten näissä eräissä 1/72 malleissa ovat. Eivät toisaalta tässä ole menneet pahasti yli.

Pohjakuvista näkee myös tämän mallisarjan pahan heikkouden, että spitfireiden pikku lokkisiipiefektiä ei ole. Sen saa helposti jos viitsii käyttää vähän sahaa, pikaliimaa ja kittiä. Tein tästä mallisarjasta pikku modifioinnin, jonka julkaisin 26.2.-12. Sieltä näkyy se lokkisiipijuttu. Muuten tämä malli kuvauksineen on toteutettu paremmin kuin se vanha omani.