Pienoismallit.net

KV-1

"Bezposhadniy-Armoton"

Osallistumiseni Viikonloppumalli IV ryhmärakenteluun. Malli on rakennettu Trumpeterin laadukkaasta ja edullisesta (18 euroa ostaessani mallin 2005) sarjasta. Ehostin mallia Eduardin etsisetin moottoritilan verkoilla,alumiinisella tykinputkella sekä MasterClubin metalliteloilla. Rakentamisessa ei mitään ihmeempiä sudenkuoppia ilmennyt ja malli oli maalausvalmis reilun yhden illan työskentelyn jälkeen. MasterClubin telat olivat myös nopeat kasattavat. Molempien puolien teloihin meni muutama tunti. Maalaus Tamiyan akryyleillä ja Humbrolin metallisävyillä. Kiiltävänä lakkana Humbrolin Clear gloss varnish. Öljyväreinä Abteilung 502 värit,pigmentit Migin purkeista ja kevyet kuraukset/pölyt Easy mud purnukoista. Siirtokuvien kiinnityksessä apuna Micro Sol (Tamiyan pehmennin oli turhan tujua ja meinasi aiheuttaa katastrofin). Mattalakkaus Tamiyan mattalakalla tujauksella Flat basea.

Trumpeterin sarjan mukana tulevien siirtokuvien esittämä vaunu löytyy myös Ospreyn New Vanguard sarjan KV-1&2 vaunuja käsittelevän läpyskän väripiirroksesta. Sen mukaan vaunu maksettiin Stalin-palkinnon saaneiden taiteilijoiden kustannuksella. Luovutusseremoniassa tornin kylkiin kirjoitettiin lahjoittajien nimet sekä runonpätkät ja maalattiin kuvat KV-vaunusta ampumassa Hitleriä. Eivät olleet lahjoittajat kovin kummoisia taiteilijoita tuon piirroksen perusteella,jos minulta kysytään…

Mielenkiintoinen ryhmärakentelu jälleen kerran. Valmistakin tuli aikarajan puitteissa. Öljyvärien ja lakkauksen kanssa kuivumisajat jäivät lyhyemmiksi,kuin normaalissa työskentelyssäni. Eipä tuosta ongelmia tuntunut seuraavan. Valmiin mallin kuvaaminen oli melkein työläin vaihe. En ole näihinkään kuviin taysin tyytyväinen,mutta olkoon. Ehtii vielä mennä aikaraja umpeen. Eiköhän se malleilleni perinteisesti 2 tähteä antava osaa sen näidenkin perusteella tehdä. :)

Kommentit

Onnistuin tekemään sanattomaksi jättävän mallin… ;)