Pienoismallit.net

Suomi-Hornet

Eka malli vuoden mittaiseksi vierähtäneen tauon jälkeen!

Eipä olisi hankalammin voinut alkaa… Tämä malli oli teknisesti aivan surkeaa laatua, vähän samaa settiä kun jotkut airfixin ikivanhat pikkulekot. Kittiä en käyttänyt ollenkaan koska uskon että sen kanssa olisin pilannut mallin kokonaan… kittaustaitoni ovat huonot ja yleensä saan sillä vain sotkua aikaiseksi. Tämä on siis "olosuhteisiin nähden" -malli :D

Eka vastoinkäyminen oli oma mokani ihan alussa. En löytänyt sitä pohjalevyä joka tulee nokkaan ja johon etulaskuteline kiinnitetään. Katson vielä kummankin valurangan omasta mielestäni tarkkaan läpi. No, koska laatu oli muutenkin heikkoa ja malli sisälsi mystisiä ylimääräisiä osiakin niin oletin että tämä nyt sitten puuttuu ja sillä on mentävä.

Mallin kuitenkin edettyä ja laskutelineluukkujen oltua jo liimattuina, kuten tietty rungonkin, huomasin tuon puuttuvan pohjalevyn valurangan reunassa! Joopa joo… no ei se mitään tämä on nyt lennossa oleva leko :)

Se siitä kokoamisen kuvauksesta, seuraava mallini on taatusti vähemmän haastava.

Maalauksessa en noudattanut Italerin ohjetta kaksivärisestä koneesta vaan vedin vaaleanharmaalla kauttaaltaan. Esimerkikseni otin tämän mallin.

www.pienoismallit.net/galleria/malli_12144/

Maalattu siis Citadelin akryylivaaleanharmaalla. Lakattu akryylikiiltävällä joka on itse sävytetty. Raketit olisivat Revellin vastaavassa tulleet muuten samalla värillä mutta 10% valkoisella laimennettuna. En alkanut sekoittelemaan vaan raketit on samalla väsillä millä muukin kone. Muutenkin kun tämä oli mennyt huonosti jo alusta lähtien ei ollut suurempaa motivaatiota "hifistelyyn" vaan tää valmistui periaatteella "malli kasaan ja se siitä!".

Nyt kun tuota hypistelen ja katselen niin olen kuitenkin panostamaani resurssiin nähden ihan tyytyväinen. Pitää vaan katsoa sille paikka.

Rakentamattomia näyttää olevan viisi boksia, lisäksi yksi kesken jäänyt tankki jonka varmaan seuraavaksi jatkan loppuun.

Kiitos ja anteeksi… lupaan parantaa tästä ;)

Kommentit

Aikataulurajoitteet huomioon ottaen ihan onnistuneesti niputettu malli. Itsehän en tiedä miten tässä ajassa on ylipäänsä mahdollista saada malli valmiiksi, tarvitsisin vähintään kuukauden… Italerin mallien tapaan osien yhteensopivuus ei ole ihan priimaa, mutta en kutsuisi rakennussarjaa kuitenkaan teknisesti surkeaksi, tämän on moni junnukin laittanut kasaan, allekirjoittanut mukaan lukien. Kittiähän tämä vaatisi, mutta se olisi tietenkin sotkenut aikataulut.

Suomalaisesta näkökulmasta kun tätä katsoo, niin väripinnan kiiltävyys ja monotonisuus pistää kuitenkin silmään. Hornetithan ovat varsin mattapintaisia eivätkä pahemmin kiiltele. Lisäksi ne on maalattu kahdella harmaalla kuten myös tuo esikuvana käyttämäsi hieno Hornet-malli. Ero harmaiden välillä kuuluukin olla hillitty niin ettei siihen kiinnitä välttämättä ensisilmäyksellä huomiota.
Toinen juttu on sitten siipien alle ripustettu varustus, jota ei ole Suomessa todellisuudessa käytössä Sidewindereitä lukuun ottamatta. Todellinen värityskin on jotain muuta kuin koneen oma väri.
Viimeisenä huomiona kokardin kuuluisi olla molemmilla puolilla etummaisena ja rekkarin sen takana. Siirtokuvat, ainakin rekkarit, näyttävät vähän ylikokoisilta, mutta se menee toki Italerin piikkiin.

Eikö rakennussarjan mukana tullut muuten vaijerikoukkua? Jos oikein näen niin se puuttuu.

Mutta kuten sanottua, tässä ryhmiksessä olennaisinta on toki rentoutuminen ja jonkinlaisen mallin kasaaminen omaksi iloksi.
Tää kiiltokonefetisismi on miuta vaivaava "sairaus" ja olen useita malleja lakannut kiiltäviksi vastoin niiden esikuvaa… ja ihan vaan siksi että minusta ne on hienoja. Olkoot sit vaikka sadekelin koneita :D
Tossa yksi esimerkki…

www.pienoismallit.net/galleria/malli_11191/

Vaijerikoukku joo… olisihan sinne sellainen tullu mutta jäi aivan huomaamatta moinen.

Tuolla teknisesti surkealla tarkoitan, että jos haluaisi tehdä priimaa niin paljon paljon olisi ollut osissa työstettävää… prässättyjen pienempien osien, kuten rakettitelineiden saumat oli ihan järkyttävän silmiinpistäviä. Vähän niitä veitsellä loivensin mutta en paljoa panostanut osien fiksailuun.