Pienoismallit.net

IDF D9R "Doobi"

Puskuvoimaa

Mengin rakennussarja on usein esitelty tälläkin foorumilla: täällä, täällä ja täällä. Lisäksi tämän mallin rakentumista on seurattu kolmessa Mallixin numerossa vuoden 2014 aika, joten jos oikein tarkka selostus aiheesta kiinnostaa, niin suosittelen hommaamaan lehdet.

Malli kuvaa koulutuskäytössä ollutta Doobia, vuoden 2008 lopulta. Paikkana IDF Combat Engineer School, joka sijaitsee Negevin autiomaassa. Inspiraation sekä referenssien lähteenä on käytetty Desert Eagle -kustantamon D9R Doobi kirjaa sekä valokuvia, joita Michael Mass ystävällisesti antoi käyttööni.

Katolla oleva pressu on tehty Apoxie -putty:sta, ja FN MAG 58 on LiveResinin valikoimista. Repijän ketju on ns. Heavy Duty -mallia Accurate Armour:lta ja sakkelit puolestaan ovat RB:n tuotantoa. Kaikki muut on joko suoraan sarjasta tai Plastructin muovilevystä väännettyä.

Vanhennukset on tehty hiuslakkatekniikan avulla ja hiekat ovat kokoelma Wilderin tekstuurimaaleja sekä akvaariohiekkaa + pastelleja… akvaariohiekkaa siksi, että se ei paakkuunnu ts. siinä ei ole mukana yhtään savea tms. epäpuhtauksia.

Työläs malli kaikin puolin, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. Muutamia erheitä ja puutteita lukuunottamatta kyseessä on paras pienoismalli, jonka olen koskaan saanut aikaan.

Kommentit

Hieno työkone. Pintakäsittely upeasti toteutettu. Yksityiskohdat kuin 1:1 koneissa. Hienoa Marko
Nättihän tuo. Maata on siirrelty, sano. Harva viitsii ryhtyä moiseen projektiin ja saattaa se näin viimeisteltyyn muotoon varsinkaan. Vekotin on kuin oikeasti olisi maata siirtänyt kuution jos toisenkin, pisteestä A pisteeseen B. Kädensijoista lisä plussaa.
Painavalta raudaltahan tämä näyttää. Erityisesti pidän noiden keltaisten osien vanhennuksesta.
Mallixien sivuilla ihastellu tätä. komia on.
Apukuskin itsetuhohakuisuus ainoa yksityiskohta, joka ihmetyttää. Muuten olen mykistyneenä ja taidan jättää hattua nostettuani sen pois päästä loppupäiväksi vaikka kuinka pakkanen paukkuisi. Hieno malli, ja työ tekijäänsä kiittää.
Taitaa olla paras D9R DOOPI tällä palstalla.
On vanhennusta ja muuta taidetta.
Varmasti harrastettu terroristien piilopaikkojen hajoittamista oikein rytinnällä kun on katollakin kamaa.
Ainoastaan FN MAG58 oudon vaalea,eipä asiasta ole tarkempaa tietoa.
Pieni miinus tuo alusta ei tee oikeutta kaunokaiselle.
Parit figut olisi poikaa,nauttimassa Maccabee olutta hikisin työn ohessa.
Tulee kova kaksin taistelu viikon mallista Gunkiller vastaan DOOBI TERMINATOR.
eerik oksanen kirjoitti:
Ainoastaan FN MAG58 oudon vaalea,eipä asiasta ole tarkempaa tietoa.
Eipä oikeastaan ole…

www.fnherstal.com/fileadmin/flash/prodgallery/Machine_Guns/MAG/1.png
Kiitos kaikille kommenteista. Tavallaan on harmi, etten voi jakaa käytössäni olleita valokuvia mallin ohessa, joten yritetään vakuutella ja perustella muutamia ihmetyksen aiheita.

Valokuvien perusteella vaikuttaa siltä, että FN MAG 58 väri riippuu aika paljon valmistusajankohdasta. Varhaiset versiot, joissa on puutukki, vaikuttavat tummemmilta kuin uudet, synteettisellä tukilla varustetut versiot. Itse tein synteettisellä tukilla varustetun version. Jenkkien M240 on myös käytännössä MAG 58 kopio, joteen sen valokuvat ovat sitten vielä mukana sekottamassa referenssejä :)

Katolla oleva kk on kiinnitetty "vapaasti" pyörivään akseliin, joten ajon aikana aseen perä pyrkii kääntymään eteenpäin. Luultavasti perä on painavampi joka aiheuttaa kyseisen ilmiön. Tästä on myös kohtuullisen paljon valokuvia kirjassa.
toivonen 6.1.2015 16:30 Vastaa lainauksella
Ompa ruma! Ja likainen ja kulunut. Ei varmaan olis päästetty oikeasti noin pahaan kuntoon. Olisivat pensiinillä pesseet ja maalanneet koko laitteen. Mutta tommoseks what if -malliksi ihan jees… siis jos tykkää ylisäääistetyistä koottavista. :)

Ja vielä toinen :) jos livahti eka ohi.
AJ 8.1.2015 20:54 Vastaa lainauksella
Moi Marko, Näyttävä D9R Doobi, kuten nuo kolme aikaisempaakin Doobia saitilla. Paljon hyvin mielenkiintoisia ja näyttäviä yksityiskohtia; tyylikäs toteutus mustalla alustalla.

Kyllä Doobi on häjyn näköinen laite, yhä edelleen funtsin, että onkohan tarkoituksella suunniteltu Monsterin näköiseksi; tiedä häntä…Ja kyllähän näitä D9R:iä katselee mielellään, ovat ne niin vaikuttavan oloisia.

Kokonaisuutena onnistunut "Doobi", hyvin toteutettu ja näyttävä pienoismalli! Parhain terveisin, AJ
Raskasta rautaa! Kokoamisessa ja maalaamisessa sekä säistämisessä on todella nähty vaivaa ja se näkyy hienona ja tasapainoisena kokonaisuutena ja johon aina huomioni ensin kiinnittyy tarkastellessani pienoismalleja. Muovi on herätetty "henkiin". Mallista löytyy myös runsaasti mielenkiintoisia yksityiskohtia pidemmäksikin aikaa tarkasteltavaksi. Myös alusta pelaa hyvin yhteen mallin kanssa.