Pienoismallit.net

64-Ford Galaxie 500

Viikonlopun tinareki

AMT Galaxie 500 -64 oli valintani viikonlopunmalliksi, 3 päivää ja vähän yötäkin meni. Maalattu Tamiyalla ja AK:n litkuilla lasit asetaatista etu umpiot oli kaivettava auki ja rompelaatikosta umpionlasit, pakarienpäät alumiiniputkesta. Vallejon Still Waterilla kiinnitin ne umpionlasit ja takalamput, samoten mittaristonlasit tein kyseisellä aineella.

terveisin: Heikki R

Kommentit

Oho! Täytyy sanoa, että harvoin (en tosin muista koska) olen nähnyt näin tasapainoisen tyylikkäästi rakennettua, elämän kolhimaa, automallia. Maali on mukavasti kärventynyt pois konepellistä ja puskurien vanhentaminen on mielestäni huippua.
Vautsi. Tuohon kirkaslakka päälle ja auto on kuin Gas Monkey garagen kunnostama :) Kerrassaan upea ja vielä nopeasti tehty.
Esa.M 5.1.2015 18:15 Vastaa lainauksella
Komia Fordi vaikka en ymmärrä tota vanhentamis juttua!,kai se johtuu siitä kun on päiviä nähneillä jenkeillä kohta 20v tullu ajeltua! niin sitä yrittää sitten edes pienoismalleista tehdä siistejä!. hieno malli ja kyllä se tollasena kelpais omaankin hyllyyn!.
No johan nätisti tehty.Eipä paljon muuta voi sanoa.Tuota vanhentamista pitää itekin harjoitella,yhden tehnyt ja melkein onnistui.
Heikki R 5.1.2015 22:26 Vastaa lainauksella
Juu aika ja välinpitämättömyys ovat tehneet tehtävänsä maalipinnassa. Kirkkaalla maalaaminen olisi vienyt aikataulun turhan kireälle useammat maalikerrokset ja pitkäkuivumisaika ennen kiillotusta, joten tällainen vähän niin kuin "rottalook"… Kiitoksia kommenteista herroille.

terveisin: Heikki R
Anteeksi epätietoisuuteni, mutta miten kirkas maalipinta olisi sopinut tähän malliin? Mielsin mallin heti "rottalookin" kärryksi. Nyt taitaa ainakin yksi uusi rakentelusuuntaus olla jäänyt meikäläiseltä täysin pimentoon. Valottakaapa hieman…
Esa.M 6.1.2015 18:51 Vastaa lainauksella
Jos autossa kiiltävä maalipinta siitä tuskin tulisi mikään "rottalook" mieleen ja kyllä sitten varmaan olisi siistit vanteet ja renkaat ja yleisilme siisti!. Ei minusta ainakaan mikään uusi rakentelu suuntaus!.
No mutta..!!!! Johan on komia galaxie… Ja hyvä että joku tekee tälläsiä niin sanottuja vanhoja kulahtaneita käytettyjä autojakin, eikä vaan aina niitä hienon kiiltäviä, niitä kun kaikki vaan tahtoo tehdä… Laitetaanpa äkkinäin tekemään tällänen "rottalookki" niin tiedän varmasta sanoa että jää tekemättä…!!!!
Heikki R 7.1.2015 01:27 Vastaa lainauksella
Kiitos,kiitos R.L ! tää oli mukava rakentaa ja maalata nimenomaan maalata, kun seuraavaa autoa teen saattaa olla sama suuntaus jep.

tv: Heikki R
Niin siis Esa, toki tiedän mitä rotta-look tarkoittaa. Sen sijaan Paavon yllä mainitsema lookki: auto olisi muuten kuten kuvissa, mutta kirkaslakalla viimeistelty? Näin äkkiseltään ko. tyyli kuulostaa vanhanliiton miehestä vähän omituiselta.

Rakennustyylejä on monia, mutta tässä tapauksessa ymmärrän joko alkuperäiskuntoisen tai tällaisen rotta-look vekottimen. En siis sellaista joka olisi muuten kuin malli yllä, mutta kirkaslakalla viimeistelty - näinhän Paavo yllä kirjoittaa. Sitä tarkoitin uudella(?) suuntauksella.
Esa.M 7.1.2015 14:47 Vastaa lainauksella
Sorry!,oma moka kun en näköjään lukenut tota Paavon viestiä!. Hienosti tehty malli joka tapauksessa! ,ja tosiaan vaikeampi tehdä kuin ns. siisti auto.
Kuitti.
Toni L 7.1.2015 17:58 Vastaa lainauksella
Kyllähän nuo ameriikan joet suihkii nykyään lakkaa ruosteen päälle.

Tuossa esim. kirkaslakalla maalattu.
s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/31/e9/84/31e984a5203b73ab21fb6b0975ddb483.jpg

Ja tässä on taas satiinilakka pinnassa.
www.botoxbeerbling.com/wp-content/uploads/2014/06/custom-welder-up-rat-rod-creation.jpg
No johan on..melekoinen tyyli. Mutta tarkemmin tarkastellen ei välttämättä hassumpi.
Heikki R 7.1.2015 18:45 Vastaa lainauksella
Juu ei hassumpaa, Paavo oli ajan hermolla…mikähän mahtaa olla tyylisuunnan nimi?

tv: Heikki R
Toni L 7.1.2015 19:14 Vastaa lainauksella
Kyllä nuo on tyylisuunnaltaa Rat Rodeja. Yleensä kauhtuneesta maalipinnasta hiotaan vain repsottava maalipinta kauttaaltaan tasaiseksi ja patinoitunut pinta suojataan sitten lakalla. Tässä vielä yksi asiallinen rodi.
www.speedhunters.com/wp-content/uploads/2011/11/SEMARod2011-9375_4CnK_0.jpg
Äijät ei oo kattonu Fast´n loudia :) Siinä ohjelmassahan tuo on hyvin yleistä. Auto pestään painepesurilla puhtaaksi ja sitten siihen vedetään kirkaslakka päälle. Siinä puhuvat vaan patinan jättämisestä näkyviin.
Tuota patina mallia on näkynyt jo meidänkin maan autonäyttelyissä jokiverran.Ite olen ainakin hieman tympääntynyt tekemään esikuvan ja laatikon näköisiä autoista.Palkitsee enemmä tekijää kun keksii jonkin teeman johon malla mallin.Joutuu jonniverran vaivaamaan itteensä,etsimää netistä ajatuksia.Vitriinitkin on ankeita kun kaikki ovat samalla kaavalla tehty.Rajumpia muutoksia on mukava askarrella,aikaakin menee enemmän.Ajatukset tuli julki nyt.
Mä en itse ole ikinä ollut mikään Rat Rodien ylin ystävä, oma kiinnostus kun suuntautuu enemmän noihin perinteisiin rakennelmiin sinne '50 ja '60 luvuille.

Tässä Galaxiessahan ei ole tehty mitään Rat Rod Lookkia vaan se on selvästi syntynyt ajansaatossa, ja senverran hyvin tuo kulahtaneisuus on tehty, että se toimii erittäin hyvin. Todella realistisen näköinen laite, jonka voisi hyvin kuvitella jonkun jokapäiväiseksi käyttöpeliksi. Siistiä jälkeä kaikinpuolin.
Heikki R 11.1.2015 12:30 Vastaa lainauksella
Nimenomaan ajanpatinoima käyttöauto ja kiitoksia keskusteluunosallistuneille. Linkki kuinka ruosteisen kaaran voi toteuttaa.

www.migjimenez.com…detailpost?id_cs_blog_post=13&category_parent=2-oxidando-un-vehiculo

terv: Heikki R