Pienoismallit.net

Gunman 1875

Lee Van Cleef

Lee Van Cleef (1925–1989) oli amerikkalainen leffatähti joka aloitti uransa konnanrooleissa 50- luvulla. Löi itsensä läpi 60- luvun puolessa välissä Sergio Leonen Italowesterneissä; "Vain muutaman dollarin tähden" ja "Hyvät, Pahat ja Rumat". Teki vielä useita westernejä Italiassa ja Espanjassa. Viimeinen merkittävä rooli oli John Carpenterin klassikossa "Pako New Yorkista".

Tämä hartsinen rintakuva on korealaisen D Toysin valmistama. Näyttäisi siltä että tarkoituksena oli tehdä Lee Van Cleef, sillä vaatetus, stetson ja revolverivyön asento on tismalleen sama kuin ensin mainitussa elokuvassa. Homma oli kuitenkin jäänyt puolitihen sillä tärkein eli pää, oli sen sijaan täysin geneerinen lännen miehen pää. Muokkasin magic sculpt ja green stuff massoilla poskipäät, leuan, nenän ja huulet uusiksi. En saanut mielestäni näköisyyttä aivan nappiin, mutta aika lähelle…

Lee Van Cleefin tavaramerkki kaikissa Italowesterneissä oli piipun polttelu, joten tein sellaisen em. massoista ja rautalangan pätkästä.

Kommentit

Jos jotain kehittettävää pitää sanoa niin voisit jättää joitakin piilovirheitä. Menee tylsäksi näiden sinun töiden kommentointi muuten.pelkkiä ylistyssanoja.
Aivan mahtava maalaus. Vaikeat värit vielä musta ja valkoinen.silti kaikki on niin pehmästi maalattu.
Huima malli taas :) Jos nyt jotain niin tuo solmio vaikuttaa materiaaliltaan täysin samalta kuin takki. Eli itse haluaisin nähdä sen pinnaltaan hieman "erilaisena" takkiin nähden. Jos tiedät mitä tarkoitan ;)
Sepä valmistui nopeasti.
Komea figu. En osaa enempää sanoa.
Viikon mallia pukkaa yhtenä köytenä!

-JT
Kyllä on saatu aikaiseksi maalaukselta täydellinen figuuri.
Mutta lievästi muistutaa Lee van Cleefiä, se on nuo kasvot ja pään muoto noissa pirskatin vaikeaa.
Voi olla tuntematon gunfighter kuten Ringo.
Tosi harvoin on tullut vastaan figuri ,jonka tuntee ilman nimeä lukematta.
Nyt nuo Coltin peacemackerin panokset ovat ihan alikaliberia, kuin 45:n.
Nyt vaikuitaisi ehkä makuuasialta tuo Coltin puuperä,tyylisesti ase olisi kauniimpi helmiäisperällä.
Onhan se sentään kunnon tappaja tuo Gunfighter ja olisi jo nimeä ja maineta hankittu,.,kaadoilla
Siis ehkä muutama lovi aseen perään.
Asevyön olisi olisi kannattunut myös kaivertaa erikoiseksi ja kauniiksi, ehkä mustaksi hopeisin koristuksin.
Pieni nahkahina pitämässä aseen kotelossa tuon iskurin yli, kun ratsastetaan tai juostaan.
Kiva lisä tuo piippu.
Onko gunfighter yksikäsinen ja oikealta oleva ristivetäjä, ainakin sen näköisyyden tuosta saa.
Alusta on tosiaankuin unelma tuossa ja maalaus.
Erittäin luultavaa että viikon malliksi menee,tason on huipea nyt.
Ase ja asevyöhän ovat hyvin realistisia, ja voi olla että helmiäisperiä ei todellisuudessakaan kovin paljoa näkynyt. En ole nähnyt elokuvaa johon tämä figuuri perustuu. Oliko siinä aseessa helmiäisperä?
Itse kiinnitin kuvia katsellessa huomioni juuri aseen häikäisevään realistisuuteen. Sen jälkeen liivin yksityiskohtiin ja sitten kaikkeen muuhun.
Ja alustakin sopii tuohon todella hyvin.
Kiitti kommenteista.

Vaatetus (poislukien liivin kuvio) on "Vain muutaman dollarin tähden" leffasta. LVC käyttää siinä mustaa ja ruskeaa asevyötä. Valitsin ruskean, koska sitä on mukavampi vanhentaa ja mustaa on jo reippaasti figussa muutenkin. Revolverin puuperä on myös samaisessa leffassa. Ase ei käsittääkseni ole Peacemaker jossa on huomattavasti lyhyempi piippu. Patruunoiden kaliiberista ei ole mitään hajua? :-) Yritin kyllä saada solmion ja takin mustan hiukan erisävyiseksi. Kuutoskuvassa ehkä näkyy että solmio on sinivihertävä musta ja takki taasen lämpimämmän sävyinen musta. Ero saisi olla kyllä suurempi.

Kyllä tämä on ihan kaksikätinen sivuvetäjä vaikka figun skulptaaja on jättänytkin vasemman käden pois.
Vaikutaisi olevan colt 44-45 cal cavalry model piippun pituus 19 cm.
Onhan noita colteja jos jonkinlaista,kaliperia 30-20,38-40 WFC;
Onhan se vain figuri malli,huomattavasti alkuperäistä parempi.
Eversti Douglas Mortimer käytteli leffassa Coltin Single Action Armyn "Buntline Specialia" 18 ja 10 tuuman piipuilla. Kaksintaistelussa lainasi myös Mancon käärmekoristeista 5½ tuuman Single Action Armyn Artillery-mallia. Olisiko figuurin holsterissa sitten tuo 10 tuuman Buntline?
Joka tapauksessa Petriltä taas huikea malli, vaikka tuo skulptaajan näkemys ei aivan Leen piirteitä noudattelekaan. Muy bien!

Minulle hahmo on jäänyt mieleen jäätävän katseen lisäksi juuri tuosta pitkäpiippuisesta "Buntline Specialista" irrotettavalla olkatuella, taisi myöhemmin George Lucas ottaa mallia Boba Fett-hahmoa luodessaan.
AJ 8.1.2015 23:34 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Mestarillista työtä jälleen; kompaten kehuja yllä! Ja kyllähän tästä heti tunnistaa Lee Van Cleefin näyttelemän eversti Douglas Mortimerin hahmon "Vain muutaman dollarin tähden" leffasta.

Taitanee olla juuri 10" Colt SAA Buntline Special figun holsterissa päätellen aseen mittasuhteista, aivan kuten Antti edellä aprikoi. Joskus useita vuosia sitten käytin Ubertin lyhyempää replikaa Coltista, Cattleman Buntlinea 7,5" piipulla pidemmän matkan pistooli/revolveriammunnoissa, toki .357 Mag on hieman järeämpi kuin .45LC, mutta hyvin reukulla osui pitkällekin etäisyydelle. Nuo yksitoimiset reukut ovat omintakeisia ammuttavia verrattuna kaksitoimisiin.

Joka tapauksessa erinomainen figusuoritus - kisailee viikon mallin tittelistä; upea! Parhain terveisin, AJ
Upea työ Petri! Vaatteiden valot ja varjot on toteutettu mestarillisesti.
Petrin mallit ovat kyllä aivan järjestään viikon malleja ja ihan syystä. En keksi mitään lisättävää muiden kommentteihin, priimaa tämäkin on jälleen kerran. Lee van Cleef on sen verran ikoninen näyttelijä että siitä vielä täysien pisteiden päälle sheriffin merkki :)
AJ 18.1.2015 17:48 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Onnittelut viikon mallista! Terveisin, AJ